Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Funkciju IFERROR možete da koristite za preklapanje i rukovanje greškama u formuli. IFERROR daje vrednost koju navedete ako formula daje grešku; u suprotnom, ona daje rezultat formule.

Sintaksa

IFERROR(vrednost, vrednost_ako_greška)

Sintaksa funkcije IFERROR ima sledeće argumente:

  • vrednost    Obavezno. Argument u kojem se proveravaju greške.

  • value_if_error    Obavezno. Vrednost koja se vraća ako formula kao rezultat daje grešku. Procenjuju se sledeći tipovi grešaka: #N/A, #VALUE!, #REF!, #DIV/0!, #NUM!, #NAME?ili #NULL!.

Primedbe

  • Ako su vrednost ili value_if_error prazna ćelija, IFERROR je tretira kao vrednost prazne niske ("").

  • Ako je vrednost formula niza, IFERROR daje niz rezultata za svaku ćeliju u opsegu navedenom u vrednosti. Pogledajte drugi primer u nastavku.

Primeri

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter.

Kvota

Prodate jedinice

210

35

55

0

23

Formula

Opis

Rezultat

=IFERROR(A2/B2, "Error in calculation")

Proverava da li postoji greška u formuli u prvom argumentu (deljenje 210 sa 35), ne pronalazi grešku, a zatim daje rezultate formule

6

=IFERROR(A3/B3, "Error in calculation")

Proverava postoji li greška u prvom argumentu (deljenje 55 sa 0), pronalazi grešku deljenja nulom, a zatim kao rezultat daje vrednost_ako_greška

Greška u izračunavanju

=IFERROR(A4/B4, "Error in calculation")

Proverava da li postoji greška u formuli u prvom argumentu (deljenje "" sa 23), ne pronalazi grešku, a zatim daje rezultate formule.

0

2. primer

Kvota

Prodate jedinice

Odnos

210

35

6

55

0

Greška u izračunavanju

23

0

Formula

Opis

Rezultat

=C2

Proverava da li postoji greška u formuli u prvom argumentu, u prvom elementu niza (A2/B2 ili deljenje 210 sa 35), ne pronalazi grešku, a zatim daje rezultat formule

6

=C3

Proverava da li postoji greška u formuli u prvom argumentu, u drugom elementu niza (A3/B3 ili deljenje 55 sa 0), pronalazi grešku u deljenju nulom, a zatim kao rezultat daje vrednost_ako_greška

Greška u izračunavanju

=C4

Proverava da li postoji greška u formuli u prvom argumentu, u trećem elementu niza (A4/B4 ili deljenje "" sa 23), ne pronalazi grešku, a zatim daje rezultat formule

0

Napomena: Ako imate trenutnu verziju usluge Microsoft 365, možete da unesete formulu u gornju levu ćeliju izlaznog opsega, a zatim pritisnete taster ENTER da biste potvrdili formulu kao dinamičku formulu niza. U suprotnom, formulu morate da unesete kao zastarelu formulu niza tako što ćete prvo izabrati izlazni opseg, uneti formulu u gornju levu ćeliju izlaznog opsega, a zatim pritisnuti kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+ENTER da biste je potvrdili. Excel umesto vas umeće vitičaste zagrade na početku i na kraju formule. Dodatne informacije o formulama niza potražite u članku Vodiči i primeri formula niza.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da potražite pomoć u Zajednicama.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×