Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

Važno: Izračunati rezultati formula i nekih funkcija Excel radnih listova mogu malo da se razlikuju između Windows računara koji koriste x86 ili x86-64 arhitekturu i Windows RT računara koji koriste ARM arhitekturu. Saznajte više o razlikama.

Kliknite na jednu od veza sa sledeće liste da biste videli detaljnu pomoć za funkciju.

Funkcija

Opis

Funkcija CUBEKPIMEMBER

Rezultat ove funkcije je ključni indikator efikasnosti (KPI) i ona prikazuje KPI ime u ćeliji. KPI predstavlja merljiv pokazatelj koji se koristi za praćenje učinka organizacije, poput mesečnog bruto profita ili kvartalnog prometa zaposlenih.

Funkcija CUBEMEMBER

Rezultat ove funkcije je član ili kombinacija iz kocke. Koristi se za proveravanje da li član ili kombinacija postoje u kocki.

Funkcija CUBEMEMBERPROPERTY

Rezultat ove funkcije je vrednost svojstva člana iz kocke. Koristi se za proveravanje da li ime člana postoji u kocki i za vraćanje njegovog navedenog svojstva.

Funkcija CUBERANKEDMEMBER

Daje n-ti ili rankirani član u skupu. Koristite ovu funkciju da biste vratili jedan ili više elemenata u skupu, kao što je najbolji prodavac ili najboljih 10 studenata.

Funkcija CUBESET

Definiše izračunati skup članova ili kombinacija slanjem skupa izraza kocki na serveru koja kreira taj skup, a zatim ga vraća programu Microsoft Excel.

Funkcija CUBESETCOUNT

Rezultat ove funkcije je broj stavki u skupu.

Funkcija CUBEVALUE

Daje ukupnu vrednost iz kocke.

Excel funkcije (po kategoriji)

Excel funkcije (abecednim redom)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×