Prilagođeni predlošci napravljeni u starijoj verziji sistema Office i dalje postoje, ali Office ih podrazumevano ne prikazuje. Umesto toga, kada otvorite Office program vidite predloške koje pruža Office. Ako želite da vidite prilagođene predloške na kartici Lično kada pokrenete Office program, evo kako to da uradite.

Kartica „Lično“ koja prikazuje prilagođene predloške kada izaberete stavke „Datoteka“ > „Novo“

Napomena: Na Microsoft 365 kliknite na dugme Novo i videćete kartice označene Kancelarija i Lično direktno ispod nove oznake.

  1. U operativnom sistemu Windows 10 kopirajte i nalepite sledeće u polju CortanaPitaj me bilo šta, a zatim pritisnite taster Enter: %appdata%\Microsoft\Templates\ (U starijim verzijama operativnog sistema Windows, kliknite na dugme Start > Pokreni i nalepite to u polje Otvori).

  2. Kopirajte prikazanu adresu iz trake adresa istraživača datoteka.

  3. U Office programu izaberite stavke Datoteka > Opcije > Sačuvaj, a zatim nalepite adresu u okvir Podrazumevana lična lokacija predložaka.

Proverite da li ste izvršili istu radnju za svaki Office program. Kada ste izmenili lokaciju predloška, svaki novi predložak biće sačuvan na toj podrazumevanoj lokaciji. Možete da pretražite hiljade predložaka na templates.office.com.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×