Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Aplikacija OneNote Android Mobile omogućava vam da iskoristite moć aplikacije Microsoft Lens direktno iz programa OneNote. Ikona kamere na traci za brzo hvatanje pokreće aplikaciju Microsoft Lens direktno omogućavajući vam da lako uhvatite sliku ili možete da pokrenete kameru sa komandne trake dok hvatate belešku.  

Microsoft Lens (ranije "Office Lens") predstavlja sjajan način za hvatanje informacija iz dokumenata, belih tabli, vizitkarti, potvrda, menija, znakova, rukom pisanih memoranduma ili bilo čega što sadrži tekst koji želite da uvezete, ali ne i sami. Pomoću aplikacije Microsoft Lens ne morate ručno da zapisujte beleške, ne morate da se oslanjate na mutne slike mobilnih telefona niti da brinete o zagubljenim stavkama.  

Microsoft Lens je odličan za hvatanje skica, crteža i jednačina – čak i slika bez teksta. Prilikom snimanja slika, Microsoft Lens uklanja senke i neobične uglove, tako da se konačni snimci lakše vide. 

Odaberite šta želite da uhvatite 

 1. Čim otvorite Microsoft Lens, možete da odaberete režim snimanja.

 2. Brzo prevucite nalevo ili nadesno pri dnu ekrana da biste izabrali neku od režima "Radnje", "Dokument", "Bela tabla sa fotografijama" ili "Vizitkarta".

 • Dokument:Ovaj režim je optimizovan za male reči koje su napisane ili otkucane na stranici ili u belešci. Takođe je odličan za stvari kao što su obrasci, potvrde, posteri, treperi ili restoranski meniji.

 • Radnje: Ovaj režim se može koristiti za izdvajanje teksta sa slike, koji možete da kopirate ili delite.

 • Foto:Ovaj režim je najbolje koristiti za snimanje fotografija i slika koje sadrže pejzaže ili ljude.

 • Bela tabla:Ovaj režim je najbolje koristiti za hvatanje rukom pisanih beležaka i skica na tabli sa suvim brisačima ili sličnoj površini. Microsoft Lens će prilagoditi slike tako da pozadina ne bude previše svetla i da se potezi mastilom lakše vide.

 • Vizitkartu: Ovaj režim snima kontakt informacije sa vizitkarte i čuva ih u programu Microsoft OneNote. Ova funkcija trenutno najbolje funkcioniše sa vizitkartama na engleskom, nemačkom, španskom ili pojednostavljenom kineskom.

Snimanje slike 

Kada izaberete režim snimanja, možete da snimite novu sliku kamerom ili da uvezete postojeću sliku sa uređaja. 

Uradite nešto od sledećeg: 

 • Da biste snimili sliku sa Android uređajem, postavite kameru na stavku koju želite da uhvatite i uverite se da narandžasti okvir u kameri prikazuje stavku koju želite da snimite. Blic kamere je podešen da se automatski pokreće (ako je potrebno), ali ovu postavku možete da promenite tako što ćete dodirnuti Flash ikonu u gornjem desnom uglu prozora za hvatanje. Kada budete spremni da snimite sliku, dodirnite okruglo dugme Kamera na dnu ekrana.

 • Ako vam više odgovara, možete da uvezete postojeću sliku iz galerije na Android uređaju. Na ekranu Microsoft Lens hvatanje dodirnite dugme Slika u donjem levom uglu prozora za hvatanje. Idite na foto-album koji sadrži sliku koju želite da koristite, a zatim je dodirnite da biste je uvezli u Microsoft Lens.

Redigovanje i uređivanje 

Microsoft Lens u programu OneNote vam omogućava da uredite snimljene slike pre nego što ih sačuvate, tako da izgledaju tačno onako kako želite. Imate opciju da prilagodite ivice svake slike nakon što je uhvatite ili možete da snimite slike jednu za drugom i da ih kasnije uredite.  

 1. Dodirnite bilo koju od ikona koje se pojavljuju na donjoj paleti da biste počeli da uređujete ili prilagođavate uhvaćenu sliku. 

  • Možete da dodate novu sliku u skeniranje, primenite filter na sliku, Izrežite, Rotiraj ili Izbrišite sliku, komentarišete je olovkom ili tekstom ili promenite redosled slika.

  • Korišćenjem opcionalne funkcije Izrezivanje možete da skratite sve neželjene delove slike tako što ćete ih isključiti iz izbora.

  • Da biste promenili redosled više slika u skeniranom dokumentu, dodirnite stavku Promeni redosled. Prikazaće vam se sve snimljene slike u jednom prikazu, a zatim možete da ih prevučete željenim redosledom.

 2. Kada završite sa preraspoređivanjem slika, dodirnite stavku Gotovo u donjem desnom uglu. Zatim možete da nastavite sa uređivanjem trenutne slike pomoću bilo koje druge alatke za uređivanje.

 3. Kada završite sa uređivanjem slika, dodirnite ljubičasto dugme Gotovo u donjem uglu. Sve slike se automatski skladište na stranici OneNote beležnice.

Koristi inteligentne radnje 

 1. Izaberite režim Radnje sa glavnog ekrana da biste izdvojili tekst sa slike.

 2. Postavite kameru na tekst koji želite da izdvojite, a zatim dodirnite okruglo dugme Kamera.

 3. Zatim postavite tekst tako što ćete prilagoditi ivice slike, a zatim dodirnite stavku Nastavi u donjem desnom uglu ekrana.
  Ako želite ponovo da ponovite sliku, dodirnite dugme Ponovo ponovi u donjem desnom uglu ekrana.

 4. Kada dodirnete nastavi, Microsoft Lens izdvaja tekst sa slike i prikazuje ga na ekranu.

 5. Sada možete da kopirate tekst i delite ga u bilo kojoj drugoj aplikaciji na Android uređaju ili da izaberete stavku Gotovo da biste dodali tekst na stranicu OneNote beležnice.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×