Sadržaj čitača ekrana sadržaj čitača ekrana

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koji koriste program za čitanje ekrana sa Office proizvodima i deo je skupa sadržaja Office pristupačnosti. Uopšteniju pomoć potražite u članku matičnu stranicu Microsoft podrške.

Ako koristite čitač ekrana i želite da uređujete dokumente, unakrsne tabele i prezentacije u programu Office za veb sa instaliranim programom Windows 10 Fall Creators Update, isključite režim virtuelnog pregledanja/pregledanja u čitača ekrana.

Napomene: 

  • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

  • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

  • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

Isključivanje režima skeniranja u Narator

U Narator ekrana, ugrađeni čitač Windows ekrana, virtuelni režim pregledanja poznat je kao režim skeniranja. Ako ste instalirali Windows 10 Fall Creators Update, Windows se režim skeniranja automatski uključuje kada koristite Narator. Da biste uredili dokumente, unakrsne tabele i prezentacije u Office za veb, morate prvo da isključite režim skeniranja.

  1. Da biste uključili i isključili režim skeniranja, pritisnite kombinaciju tastera Caps Lock+razmaknica.

    Čuće se "Skeniranje" kada uključite režim skeniranja i "Skeniranje je isključeno" kada ga isključite.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×