Izbor boja u dijalogu boje

Dijalog boje vam omogućava da precizno izaberete boju. Ako ne želite nijednu od opcija na kartici Standardno , prebacite se na prilagođenu karticu i usaradite izbor. Kada napravite novi izbor, možete da vidite kako izgleda u poređenju sa izborom koji ste započeli u polju koje prikazuje nove i trenutne boje.

Compare new and current color selections

Na kartici Prilagođeno pokušajte da prevučete selekciju oko pravougaonika boja i primetite kako se menja boja. Boje duž vrha pravougaonika potpuno su zasićene (bez sive) i boje duž dna pravougaonika potpuno su sive, a ne zasićene.

Možete da vidite kako to funkcioniše tako što ćete zameniti model boje sa RGB (crveno, zeleno, plavo) do HSL (nijansa, zasićenost, svetlosti). Obratite pažnju na to da se izbori na vrhu pravougaonika promijenite vrednost boja dok je funkcija za satelit ostaje na 255, što je maksimalna vrednost. Sedmeni vrednost je siva.

Selection in Colors rectangle sets hue and saturation

Da biste promenili lakoću (dodavanje bele) ili tame (dodavanje crnog), prevucite selekciju nagore i nadole po skali svetlosti sa desne strane. Obratite pažnju na to da se vrednost uma povećava dok boja postaje lakљa. Full luminance je 255 (belo) i podešavanje uma na 0 rezultira crnim, bez obzira na postavke nijanse i zasićenosti.

Sliding the selection up the luminance scale increases the Lum value

Saveti: 

  • Ako znate HSL ili RGB vrednosti koje želite, otkucajte ih u nijansam, sati um ili crvena, zelena i Plava polja. Novo/trenutno polje prikazuje boju koju ste naveli.

  • Tražite određenu panton boju? Ako izaberete tu boju na Pantonovoj Veb lokaciji, možete da pronađete RGB vrednosti za boju i da ih unesete ovde.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×