Da biste primenili oblikovanje, kopirali podatke ili promenili izvedenu tabelu, možete izabrati pojedinačne ćelije ili oblasti podataka pomoću komandi ili pomoću miša. Pokazivač miša se menja u zavisnosti od toga šta pokušavate da izaberete:

 • Da biste izabrali ćelije, koristite standardni Microsoft kancelarija Excel pokazivač miša Excel kursor za biranje.

 • Da biste izabrali oblasti podataka, postavite pokazivač miša na gornju ili levu stranu polja i oznaka tako da se pokazivač miša promeni u strelicu nadole Strelica nadolestrelicu nadesno Strelica.

Napomena: Ako ne vidite oblik promene pokazivača, na kartici Opcije, u grupi Radnje kliknite na dugme Izaberi,a zatim proverite da li je izabrana stavka Omogući Slika dugmetaselekcije.

Izbor pojedinačnih ćelija

 1. Postavite pokazivač na prvu ćeliju koju želite da izaberete i uverite se da je pokazivač miša Excel kursor za biranje.

 2. Kliknite da biste izabrali jednu ćeliju ili kliknite i prevucite da biste izabrali više ćelija.

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Na kartici Opcije, u grupi Radnje izaberite stavku Izbor, a zatim stavku Cela izvedena tabela.

Postavite pokazivač na gornju ivicu polja dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu Strelica nadole, a zatim kliknite na njega.

Na primer, da biste izabrali stavke istok i zapad, postavite pokazivač na vrh regiona, a zatim kliknite jednom.

 1. Izaberite stavke.

 2. Na kartici Opcije, u grupi Radnje kliknite na dugme Izaberi,a zatim izaberite šta želite da izaberete:

  Oznake i vrednosti Slika dugmeta biste izabrali obe stavke.

  Vrednosti Slika dugmetada biste izabrali samo vrednosti za stavke.

  Oznake Slika dugmetada biste izabrali samo oznake stavki.

Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadole Strelica nadoleili postavite pokazivač na levu ivicu stavke polja reda dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadesno Strelica, a zatim kliknite na njega.

Na primer, da biste izabrali oba reda za stavku Golf,izaberite levu ivicu stavke Golf.

Example of selecting all instances of a PivotTable item

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadole Strelica nadoleili postavite pokazivač na levu ivicu stavke polja reda dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadesno Strelica.

 2. Kliknite jednom, a zatim izaberite dodatna vremena koja čekaju između kliova kako ne biste dvaput kliknuli.

Na primer, da biste izabrali samo red za golf 1.reda,kliknite na levu ivicu golfa, a zatim kliknite ponovo.

Example of selecting one instance of an item in a PivotTable report

Ako izvedena tabela ima nekoliko oznaka redova, kliknite više puta dok ne izaberete samo stavke koje želite. Na primer, da biste izabrali jednu instancu stavke na unutrašnjoj od četiri oznake redova, treba da kliknete četiri puta.

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadole Strelica nadoleili postavite pokazivač na levu ivicu stavke polja reda dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadesno Strelica.

 2. Kliknite onoliko puta koliko je potrebno da biste izabrali jednu od stavki koje želite. Dodatne informacije potražite u temi Izbor jedne instance stavke.

 3. Držite pritisnut taster SHIFT i kliknite ili držite pritisnut taster CTRL i kliknite da biste izabrali dodatne stavke u istom polju.

 4. Da biste otkazali izbor stavke, držite pritisnut taster CTRL i izaberite stavku.

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu međuzbira ili ukupne vrednosti u oznaci kolone dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadole Strelica nadoleili postavite pokazivač na levu ivicu međuzbira ili ukupne vrednosti u oznaki reda dok se pokazivač ne promeni u strelicu nadesno Strelica.

 2. Kliknite jednom da biste izabrali sve ukupne vrednosti za oznaku, a zatim kliknite ponovo da biste izabrali samo trenutnu podzbir ili ukupnu vrednost.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×