Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Da biste primenili oblikovanje, kopirali podatke ili uneli promene u izvedenu tabelu, možete da izaberete pojedinačne ćelije ili oblasti podataka pomoću komandi ili pomoću miša. Pokazivač miša se menja u zavisnosti od toga šta pokušavate da izaberete:

 • Da biste izabrali ćelije, koristite standardni Microsoft Office Excel pokazivač miša Excel kursor za biranje.

 • Da biste izabrali oblasti podataka, postavite pokazivač miša na gornju ili levu stranu polja i oznaka tako da se pokazivač miša promeni u strelicu nadole Strelica nadoleili strelicu nadesno Strelica.

Napomena: Ako ne vidite oblik promene pokazivača, na kartici Opcije, u grupi Radnje kliknite na dugme Izaberi, a zatim proverite da li je izabrana stavka Omogući Slika dugmetaizbor.

Izbor pojedinačnih ćelija

 1. Postavite pokazivač na prvu ćeliju koju želite da izaberete i uverite se da je pokazivač miša Excel kursor za biranje.

 2. Kliknite da biste izabrali jednu ćeliju ili kliknite i prevucite da biste izabrali više ćelija.

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Na kartici Opcije, u grupi Radnje izaberite stavku Izbor, a zatim stavku Cela izvedena tabela.

Postavite pokazivač na gornju ivicu polja dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu Strelica nadole, a zatim kliknite.

Na primer, da biste izabrali stavke Istok i Zapad, postavite pokazivač na vrh regiona, a zatim kliknite jednom.

 1. Izaberite stavke.

 2. Na kartici Opcije , u grupi Radnje kliknite na dugme Izaberi, a zatim izaberite šta želite da izaberete:

  Oznake i vrednosti Button image da biste izabrali obe stavke.

  Vrednosti Slika dugmetada biste izabrali samo vrednosti za stavke.

  Oznake Slika dugmetada biste izabrali samo oznake stavki.

Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadole Strelica nadole, ili postavite pokazivač na levu ivicu stavke polja reda dok se pokazivač miša ne promeni u strelicu nadesno Strelica, a zatim kliknite.

Na primer, da biste izabrali oba reda za golf, kliknite na levu ivicu golfa.

Example of selecting all instances of a PivotTable item

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok se ne promeni pokazivač miša u strelicu nadole Strelica nadoleili postavite pokazivač na levu ivicu stavke polja reda dok se ne promeni pokazivač miša u strelicu nadesno Strelica.

 2. Kliknite jednom, a zatim kliknite na dodatna vremena i čekajući između kli ova dva klika da ne biste dvaput kliknuli.

Na primer, da biste izabrali samo red za golf1. kvartal, kliknite na levu ivicu golfa, a zatim kliknite ponovo.

Example of selecting one instance of an item in a PivotTable report

Ako izvedena tabela ima nekoliko oznaka redova, kliknite više puta dok ne izaberete samo željene stavke. Na primer, da biste izabrali jednu instancu stavke u unutrašnjosti od četiri oznake redova, treba da kliknete četiri puta.

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok se ne promeni pokazivač miša u strelicu nadole Strelica nadoleili postavite pokazivač na levu ivicu stavke polja reda dok se ne promeni pokazivač miša u strelicu nadesno Strelica.

 2. Kliknite onoliko puta koliko je potrebno da biste izabrali neku od stavki koje želite. Više informacija potražite u članku Izbor jedne instance stavke.

 3. Držite pritisnut taster SHIFT i kliknite ili držite pritisnut taster CTRL i kliknite da biste izabrali dodatne stavke u istom polju.

 4. Da biste otkazali izbor stavke, držite pritisnut taster CTRL i kliknite na stavku.

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu međuvrednosti ili zbira u oznaci kolone dok se ne promeni pokazivač miša u strelicu nadole Strelica nadoleili postavite pokazivač na levu ivicu međuvrednosti ili zbira u oznaci reda dok se pokazivač ne promeni u strelicu nadesno Strelica.

 2. Kliknite jednom da biste izabrali sve ukupne vrednosti za oznaku, a zatim kliknite ponovo da biste izabrali samo trenutnu međuvrednost ili ukupnu vrednost.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×