Izbor radnih listova

Ako kliknete na jezičke listova na dnu prozora Excel, možete brzo da izaberete listove. Da biste istovremeno uneli ili uredili podatke na nekoliko radnih listova, možete da grupišete radne listove tako što ćete izabrati više listova. Takođe možete istovremeno da oblikujete ili odštampate nekoliko izabranih listova.

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu za listu koji želite da uredite. Aktivni list će biti drugačija boja od drugih listova. U ovom slučaju je izabrana Sheet4.

Excel tabulatori koji se vide na dnu Excel okna

Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje da biste pronašli karticu. Možete da dodate listu tako što ćete pritisnuti dugme Dodaj listu sa desne strane jezičaka listova.

Najmanje dva susedna lista

Kliknite na karticu prvog lista, a zatim držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Po tastaturi: prvo pritisnite taster F6 da biste aktivirali jezičke listova. Zatim koristite tastere sa strelicama nalevo ili nadesno da biste izabrali željeni listu, a zatim možete da koristite kombinaciju tastera CTRL + RAZMAKNICA da biste izabrali taj listu. Ponovite strelicu i pritisnite kombinaciju tastera CTRL + koraci za izbor dodatnih listova.
 

Najmanje dva nesusedna lista

Kliknite na karticu prvog lista, a zatim držite pritisnut taster CTRL dok birate kartice preostalih listova koje želite da izaberete.

Po tastaturi: prvo pritisnite taster F6 da biste aktivirali jezičke listova. Zatim koristite tastere sa strelicama nalevo ili nadesno da biste izabrali željeni listu, a zatim možete da koristite kombinaciju tastera CTRL + RAZMAKNICA da biste izabrali taj listu. Ponovite strelicu i pritisnite kombinaciju tastera CTRL + koraci za izbor dodatnih listova.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim izaberite opciju Izaberi sve listove .

OBAVEЉTENJE    Kada odaberete više listova, [grupa] se pojavljuje na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.
 

NAPOMENE:

  • Podaci koje unesete ili uredite u aktivnom radnom listu pojaviće se na svim izabranim listovima. Ove promene mogu da zamene podatke na aktivnom listu i – možda nenamerno – na drugim izabranim listovima.

  • Podaci koje kopirate ili isečete u grupisanim listovima ne mogu se nalepiti na drugi list, zato što veličina oblasti kopiranja uključuje sve slojeve izabranih listova (koje se razlikuju od oblasti lepljenja u jednom listu). Važno je da se osigura da se izabere samo jedan list pre nego što kopirate ili premestite podatke na drugi radni list.

  • Kada sačuvate radnu svesku koja sadrži grupisane listove pa zatim zatvorite tu radnu svesku, listovi koje ste izabrali ostaju grupisani kada ponovo otvorite tu radnu svesku.

U programu Excel za Veb ne možete da birate više od jednog radnog polja, ali lako možete da pronađete željeni listu.

  • Izaberite meni svi listovi , a zatim stavku iz menija da biste ga otvorili. 

    Dugme "svi listovi meni"

  • Sa listova na dnu, izaberite ime lista da biste ga otvorili. Koristite strelice pored menija svi listovi da biste se kretali unapred i unazad kroz listove da biste redigovali one koji trenutno nisu vidljivi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×