We couldn’t sign you in
Select the account you want to use.

Zbog toga što Microsoft Office tim poštuje vašu privatnost, želimo da razumete kako prikupljamo i koristimo informacije o vama. Posvećeni smo tome da vam pomognemo da zaštitite privatnost svojih informacija i da vam osiguramo potpunu kontrolu nad time kako se one koriste i dele.

Opšte

U korporaciji Microsoft predano radimo na zaštiti vaše privatnosti, istovremeno vam pružajući proizvode sa performansama, snagom i udobnošću koje želite da imate prilikom korišćenja računara. Ova izjava o privatnosti objašnjava prakse prikupljanja i upotrebe podataka u programu Microsoft OneNote.

Kao i svi ostali proizvodi sistema Microsoft Office, ovo izdanje je dizajnirano da vam omogući brzo sastavljanje, prikazivanje i deljenje informacija sa drugim osobama. Microsoft je posvećen tome da vam pomogne da zaštitite privatnost svojih informacija i da vam osigura potpunu kontrolu nad time kako se one koriste i distribuiraju.

Prikupljanje i korišćenje ličnih informacija

Lične informacije koje su prikupljene od vas Microsoft koristi za omogućavanje funkcija koje koristite i pružanje usluga ili izvršavanje zahteva koje vi ovlašćujete. Te informacije se mogu koristiti i za zahtevanje povratnih informacija, za obezbeđivanje kritičnih ispravki i obaveštenja u vezi sa softverom; za poboljšanje proizvoda ili usluge, na primer, upiti obrasca greške i ankete ili za obaveštavanje unapred o događajima ili o novim izdanjima proizvoda.

Neke lične informacije koje unesete mogu biti uključene u Microsoft Office dokumente u obliku metapodataka (podaci o podacima). Ove metapodatke koriste Office programi da bi vam pomogli da sarađujete sa drugima na datotekama. Na primer, imena autora se čuvaju prilikom svakog uređivanja radi olakšavanja saradnje između autora.

Osim ako nije drugačije opisano u ovoj izjavi, lične informacije koje obezbeđujete ne prenose se trećim licima bez vašeg pristanka. Povremeno unajmljujemo druga preduzeća za pružanje ograničenih usluga u naše ime, kao što su obezbeđivanje podrške za korisnike. Tim preduzećima dajemo samo one lične Informacije koje su im potrebne za pružanje usluge. Ona su obavezna da očuvaju poverljivost tih informacija i zabranjeno im je da ih koriste u bilo koje druge svrhe.

Lične informacije koje je korporacija Microsoft prikupila ili su joj poslate mogu se skladištiti i obraditi u SAD ili bilo kojoj drugoj zemlji/regionu u kojem preduzeće Microsoft ili njegove filijale, podružnice ili dobavljači usluga imaju objekte. Microsoft se pridržava Safe Harbor zakonskog okvira koji je postavilo Ministarstvo trgovine SAD, a koji se odnosi na prikupljanje, korišćenje i zadržavanje podataka iz Evropske unije ili Švajcarske.

Microsoft može pristupiti informacijama o vama ili ih otkriti, uključujući sadržaj vaših komunikacija, radi: (a) usklađivanja sa zakonom ili odazivanja na zakonske zahteve ili pravni proces; (b) zaštite prava ili imovine korporacije Microsoft ili naših klijenata, uključujući sprovođenje naših ugovora ili smernica koje upravljaju vašom upotrebom usluga ili (c) delovanja kada sa dobrim razlogom verujemo da je takav pristup ili otkrivanje neophodno radi zaštite lične bezbednosti zaposlenih u korporaciji Microsoft, njenih klijenata ili javnosti.

Prikupljanje i korišćenje informacija o računaru

OneNote obuhvata funkcije koje pristupaju internetu u cilju obezbeđivanja dodatnih informacija ili deljenja informacija sa drugim osobama. Ove funkcije su dostupne uvek kada imate aktivnu vezu sa internetom.

Svaki put kada OneNote uspostavi vezu sa Microsoft serverom, informacije o računaru („standardne informacije o računaru“) se šalju veb lokacijama koje posećujete i uslugama na mreži koje koristite. Microsoft koristi standardne informacije o računaru da bi vam obezbedio usluge omogućene za internet, da bi poboljšao svoje proizvode i usluge i radi statističke analize. Standardne informacije o računaru obično obuhvataju informacije kao što su vaša IP adresa, verzija operativnog sistema, verzija pregledača i regionalne i jezičke postavke. Ako određena funkcija ili usluga šalje informacije korporaciji Microsoft, šalju se i standardne informacije o računaru.

Pošto instalirate OneNote, budući internet zahtevi sa tog uređaja mogu sadržati standardne informacije telemetrije koje uključuju ime softvera i broj verzije. Veb lokacije koriste ove informacije da bi vam dale materijale koji su kompatibilni sa programom OneNote.

S vremena na vreme, Microsoft može promeniti neke od internet adresa (URL adrese) internet usluga koje obezbeđuje. U cilju obezbeđivanja neometane usluge, Microsoft može preuzeti datoteku na sistem koji sadrži nove internet adrese kojima OneNote mora da pristupi kako bi vam bilo omogućeno korišćenje internet usluga.

Kada prvi put izaberete funkciju koja zahteva softver za povezivanje sa internet uslugom, softver šalje zahtev za preuzimanje XML datoteke, zajedno sa imenom aplikacije, lokalnim standardom i jezikom koji ste izabrali i verzijom aplikacije koju imate. Na osnovu tih informacija, Microsoft šalje klijentu XML datoteku koja sadrži listu URL adresa za Microsoft Office internet usluge.

Potvrda identiteta Microsoft naloga

OneNote zahteva da se prijavite u aplikaciju pomoću e-adrese i lozinke povezane sa Microsoft nalogom. Kada se prijavite u OneNote pomoću Microsoft naloga, beleške koje kreirate u programu OneNote automatski se skladište u usluzi Microsoft OneDrive.

Ako nemate Microsoft nalog, možete otići na mrežu u uslugu Microsoft naloga da biste ga kreirali.

Kada kreirate Microsoft nalog putem sistema Microsoft Office ili lokacije Office.com, informacije o registraciji koje priložite biće skladištene u profil Microsoft naloga i neke od informacija o registraciji mogu skladištiti Office.com usluge. Da biste saznali više o uslugama Microsoft naloga, informacijama skladištenim u profilu Microsoft naloga i kako Microsoft nalog koristi i pomaže u zaštiti ličnih informacija, pročitajte izjavu o privatnosti za Microsoft nalog.

Potvrda identiteta sistema Office 365

ID koji koristite za prijavljivanje u Microsoft Office 365 omogućava vam da pristupite Office 365 sadržaju pomoću programa OneNote. Da biste to uradili, prosledite svoju e-adresu i lozinku povezanu sa Office 365 nalogom.

Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva

Pozvani ste da učestvujete u našem programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva (CEIP) kako biste poboljšali kvalitet, pouzdanost i performanse Microsoft softvera i usluga. Kada preuzmete OneNote, imate opciju da odaberete ekspresne postavke koje vas prijavljuju za CEIP program.

Ako ne izaberete opciju „Ekspresne postavke“, možete odabrati da pošaljete podatke o korišćenju kako biste pomogli programu OneNote da se prijavi u CEIP.

Ako odlučite da učestvujete, Microsoft prikuplja informacije o konfiguraciji hardvera i načinu na koji koristite naš softver i usluge da biste identifikovali obrasce trendova i upotrebe. Za sve detalje o CEIP programu, posetite veb lokaciju Microsoft program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva.

Bezbednost

Korporacija Microsoft je posvećena čuvanju bezbednosti vaših ličnih informacija. Koristimo razne tehnologije i procedure za bezbednost da bismo zaštitili vaše lične informacije od neovlašćenog pristupa, korišćenja ili otkrivanja.

Informacije o autoru

Sve OneNote beležnice sadrže ime autora koji su kreirali beležnicu, odeljke beležnice ili beleške.

OneNote u datoteci skladišti i vremenske oznake, uključujući vreme kreiranja i vreme poslednje izmene.

OneNote vam omogućava da uredite beležnicu na deljenoj lokaciji na SharePoint lokaciji i da zatim povremeno objedinjavate promene sa promenama drugih korisnika.

Promene izjave o privatnosti

Microsoft može povremeno da ažurira ovu izjavu o privatnosti. Datum „poslednjeg ažuriranja“ na vrhu izjave o privatnosti ažurira se prilikom svake revizije. Preporučujemo da povremeno pregledate ovu izjavu o privatnosti kako biste bili informisani o načinu na koji Microsoft štiti vaše informacije. Ako postoje materijalne promene u ovoj izjavi ili načinu na koji će Microsoft koristiti vaše informacije, obavestićemo vas objavljivanjem obaveštenje o tim promenama pre nego što budu primenjene ili direktnim slanjem obaveštenja.

Povratne informacije

Povratne informacije možete da nam pošaljete putem obrasca za povratne informacije. Obrazac za povratne informacije vam omogućava da pošaljete e-adresu sa povratnim informacijama. E-adresa može da se koristi za kontakt sa vama ako su korporaciji Microsoft potrebne dodatne informacije ili objašnjenje o rešavanju problema zbog kojih prosleđujete povratne informacije. Microsoft ne garantuje da će odgovoriti na povratne informacije ako ih primi. Obrazac za povratne informacije vam omogućava i da pošaljete povratne informacije korporaciji Microsoft i po želji uključite evidencije ili snimke ekrana koji pokazuju određene povratne informacije koje imate. Iako ove povratne informacije ne prikupljaju informacije za ličnu identifikaciju namerno, moguće je beleženje takvih informacija u tekstualnim poljima, na snimcima ekrana ili evidencijama koje obezbedite. Microsoft ne koristi ove informacije da vas identifikuje.

Informacije koje prikupimo od vas korporacija Microsoft i njene kontrolisane podružnice i filijale koriste da bi pružile usluge ili izvršile transakcije koje ste zatražili ili ovlastili i mogu ih koristiti i za zahtevanje dodatnih podataka o povratnim informacijama koje ste pružili, za obezbeđivanje kritičnih ispravki i obaveštenja pomoću softvera i unapređenje proizvoda ili usluge.

Osim na način opisan ovde, lične informacije koje obezbeđujete ne prenose se trećim licima bez vašeg pristanka. Povremeno unajmljujemo druga preduzeća kako bismo obezbedili ograničene usluge u naše ime. Ovim preduzećima dajemo samo lične informacije koje su im potrebne za pružanje usluge i njima je zabranjeno da koriste te informacije u bilo koju drugu svrhu.

Kako da nas kontaktirate

Korporaciji Microsoft su dobrodošli svi vaši komentari u vezi sa ovom izjavom o privatnosti. Ako imate pitanja o ovoj izjavi ili verujete da je se nismo pridržavali, obratite nam se preko veb obrasca na stranici Obratite nam se: povratne informacije u vezi s izjavom o privatnosti.

Microsoft Office privatnost, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052 USA Da biste našli kontakt detalje za Microsoft podružnicu ili filijalu u vašoj zemlji ili regionu, pogledajte lokaciju Microsoft Worldwide.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×