Izmena objavljenog predloška obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste izmenili objavljeni predložak obrasca, izmenite radnu kopiju predloška obrasca i zatim ponovo objavite radnu kopiju na originalnoj lokaciji za objavljivanje.

U ovom članku

Pregled

Pre nego što izmenite objavljeni predložak obrasca, razmislite o efekat koji promene možda već na sve postojeće obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca. Na primer, ako promenite izvor podataka u predlošku obrasca, promene može trajno izbrisati podatke u postojeće obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca.

Sledeće promene u predložak obrasca mogu da dovedu do gubitka podataka:

 • Promena polja ili grupe iz koje se ponavljaju da se ne ponavljaju

 • Promena tipa podataka polje sa obogaćenim tekstom

 • Preimenovanje, premeštanje ili uklanjanje polja ili grupe iz izvora podataka

  Napomena: Kada uklonite kontrolu iz predloška obrasca, polja ili grupe koja je povezana sa tom kontrola i podatke u tom polju ili grupi ostaju u izvoru podataka. Međutim, podatke u polju ili grupi neće biti vidljiva u obrascu pošto ste uklonili kontrolu koja je povezana sa tog polja ili grupe. Ako uklonite kontrolu iz predloška obrasca, a želite da korisnici vide podatke u polje ili grupu koja je povezana sa uklonjenom kontrolom, dodajte novu kontrolu u predložak obrasca, a zatim povežite nove kontrole na postojeće polje ili grupu.

Da biste izmenili predložak obrasca koji je objavljen, prvo izmenite radnu kopiju predloška obrasca. Radna kopija je verzija koja je uskladištena na računaru ili u programu za kontrolu verzija, kao što je Microsoft Visual SourceSafe. Kada izmenite radnu kopiju, možete da je objavite na lokaciji za objavljivanje. Ako nemate radnu kopiju predloška obrasca i ste objavili predložak obrasca u biblioteku dokumenata na serveru na kojem je pokrenut Microsoft Windows SharePoint Services ili na deljenu mrežnu fasciklu, možete da sačuvate kopiju predloška obrasca sa objavi locatio n na svoj računar. Ta sačuvana verzija postaje vaša radna kopija. Zatim možete da izmenite radnu kopiju i ponovo da objavite originalnu lokaciji za objavljivanje. Kada objavite izmenjeni predložak obrasca na originalnoj lokaciji za objavljivanje, prvobitno objavljeni predložak obrasca će biti zamenjene izmenjenu verziju.

Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca.

Vrh stranice

Radne kopije predloška obrasca

Ako želite da izmenite predložak obrasca koji je objavljen u biblioteci dokumenata ili na deljenu mrežnu lokaciju, a nemate radnu kopiju predloška obrasca, možete da sačuvate radnu kopiju predloška obrasca sa lokacije za objavljivanje na svoj računar.

Savet: Razmislite o korišćenju programa za kontrolu verzija, kao što je Microsoft Visual SourceSafe, za upravljanje radnim kopijama predloške obrazaca.

Čuvanje kopije predloška obrasca iz biblioteke dokumenata sa računarom

 1. U Veb pregledaču, otvorite biblioteku dokumenata u kojoj je objavljen predložak obrasca.

 2. U meniju postavke izaberite stavku postavke, a zatim kliknite na dugme Postavke biblioteke obrazaca.

 3. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Više opcija za postavke.

 4. U odeljku Predložak dokumenta , kliknite na dugme Uredi predložak.

  Predložak obrasca će se otvoriti u programu Microsoft Office InfoPath.

 5. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , kliknite na dugme da.

 6. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

 7. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , kliknite na dugme u redu.

 8. U dijalogu Sačuvaj kao potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate kopiju predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Sačuvajte kopiju predloška obrasca iz deljene mrežne fascikle na računaru

 1. U meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 2. U okviru Otvaranje predloška obrasca, kliknite Na ovom računaru.

 3. Potražite deljenu mrežnu fasciklu objavljeni predložak obrasca, izaberite predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 4. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

 5. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , kliknite na dugme u redu.

 6. U dijalogu Sačuvaj kao izaberite lokaciju osim originalnu objavite lokaciju gde želite da sačuvate radnu kopiju predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Napomena: Čuvanje predloška obrasca na deljenu mrežnu fasciklu u kojoj ste prvobitno objavili predložak obrasca. Ako sačuvate predložak obrasca na deljenu mrežnu fasciklu, zamenićete postojećeg predloška obrasca. Ako zamenite postojeći predložak obrasca, korisnici možda ćete moći da otvorite postojeće obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca.

Vrh stranice

Objavite predložak obrasca u biblioteci dokumenata

Ako radite sa predloškom obrasca koji je prvobitno objavljen u biblioteci dokumenata, nakon što izvršite potrebne promene da biste radnu kopiju predloška obrasca, možete da je objavite u biblioteci dokumenata.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 2. U čarobnjaku za objavljivanje, kliknite na SharePoint server sa ili bez usluge InfoPath Forms Services, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte lokaciju SharePoint lokacije na kojoj ste prvobitno objavili predložak obrasca i zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, izaberite stavku Biblioteka dokumenata, a zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Ažuriraj predložak obrasca u postojećoj biblioteci dokumenata, kliknite na biblioteku dokumenata u kojoj ste prvobitno objavili predložak obrasca i zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Odaberite polja u predložak obrasca koji želite da se pojave kao kolone u podrazumevanom prikazu biblioteke dokumenata.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Dodaj.

  2. Izaberite polje koje želite da dodate kao kolone u biblioteci dokumenata, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Otkucajte ime za kolonu u polju ime kolone .

   • Izaberite kolonu lokacije na listi Grupa kolona lokacije , izaberite ime sa liste ime kolone i zatim kliknite na dugme u redu.

    Napomena: Ako ste izabrali ponavljajućim poljem za prikazivanje podataka u biblioteci dokumenata, možete da definišete način na koji želite da biste prikazali polje u biblioteci dokumenata tako što ćete izabrati vrednost na listi Funkcija . Možete da odaberete da li će biti prva vrednost u polju, poslednju vrednost u polje ili sva pojavljivanja polja broj ili da li želite da objedinite sve vrednosti zajedno.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  Veze ka više informacija o prikazivanju podataka u kolonama u biblioteci dokumenata u odeljku Takođe pogledajte .

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Objavi.

  Ako predložak obrasca objavi, dobićete potvrdu na poslednjoj stranici čarobnjaka.

 8. Uradite sledeće:

  1. Da biste otvorili biblioteku dokumenata i testirali proces za popunjavanje obrasca zasnovanog na ovom predlošku obrasca, potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori ovu biblioteku dokumenata i zatim kliknite na dugme Zatvori. Biblioteka dokumenata će se otvoriti u Veb pregledaču. Kada kliknete na nju na traci sa alatkama liste, obrazac zasnovan na tom predlošku će se otvoriti u programu InfoPath.

   Savet: Ako želite da obavestite korisnike da je predložak obrasca dostupan za popunjavanje, pošaljite im e-poruku sa vezom do biblioteke dokumenata u kojoj ste objavili predložak obrasca.

  2. Da biste poslali e-poruku sa obrazaca i predložak obrasca korisnika, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pošalji obrazac primaocima e-pošte i zatim kliknite na dugme Zatvori.

   E-poruku sa obrascem u telu poruke će se otvoriti za popunjavanje i slanje korisnicima. Ako korisnici imaju Microsoft Office Outlook 2007, oni mogu da popune obrazac kada otvore e-poruku. Korisnici sa starijim verzijama programa Outlook ili druge aplikacije za e-pošte će primiti e-poruku sa obrazac i predložak obrasca koji je priložen. Korisnicima možete da otvorite prilog sa predloškom obrasca da biste instalirali predloška obrasca na njegovom računaru. Izaberite korisnike možete da otvorite prilog obrasca i popunjavanje obrasca u programu InfoPath.

   Savet: U okviru Uvod u e-poruku, otkucajte podsetnik za korisnike da otvarate samo priloge e-poruka od pouzdanog pošiljaoca.

Vrh stranice

Objavite predložak obrasca na deljenu mrežnu fasciklu

Ako radite sa predloškom obrasca koji je prvobitno objavljen u deljenu mrežnu fasciklu, nakon što izvršite potrebne promene da biste radnu kopiju predloška obrasca, možete ponovo da objavite ga na deljenu mrežnu fasciklu.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 2. U čarobnjaku za objavljivanje, kliknite na mrežnu lokaciju, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Potraži.

 4. Potražite deljenu mrežnu fasciklu u kojoj ste objavili prvobitni predložak obrasca, kliknite na ime predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, proverite da li na putanju i ime predloška obrasca u polju ime predloška obrasca ispravni, i zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Na sledećoj stranici čarobnjaka, ako imate alternativne putanje ovaj deljene mrežne fascikle, kao što je javne Uniform Resource Locator (URL), otkucajte putanju u polju.

 7. Kliknite na dugme Dalje.

 8. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Objavi.

  Ako predložak obrasca objavi, dobićete potvrdu na poslednjoj stranici čarobnjaka.

 9. Uradite sledeće:

  • Da biste otvorili biblioteku dokumenata i testirali proces za popunjavanje obrasca zasnovanog na ovom predlošku obrasca, potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori ovu biblioteku dokumenata i zatim kliknite na dugme Zatvori. Biblioteka dokumenata će se otvoriti u Veb pregledaču. Kada kliknete na nju u meniju postavke , obrazac zasnovan na tom predlošku će se otvoriti u programu InfoPath.

   Savet: Ako želite da obavestite korisnike da je predložak obrasca dostupan za popunjavanje, pošaljite im e-poruku sa vezom do biblioteke dokumenata u kojoj ste objavili predložak obrasca.

  • Da biste poslali e-poruku sa obrazaca i predložak obrasca korisnika, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pošalji obrazac primaocima e-pošte i zatim kliknite na dugme Zatvori.

   E-poruku sa obrascem u telu poruke će se otvoriti za popunjavanje i slanje korisnicima. Ako korisnici imaju Microsoft Office Outlook 2007, oni mogu da popune obrazac kada otvore e-poruku. Korisnici sa starijim verzijama programa Outlook ili druge aplikacije za e-pošte će primiti e-poruku sa obrazac i predložak obrasca koji je priložen. Korisnicima možete da otvorite prilog sa predloškom obrasca da biste instalirali predloška obrasca na njegovom računaru. Izaberite korisnike možete da otvorite prilog obrasca i popunjavanje obrasca u programu InfoPath.

   Savet: U okviru Uvod u e-poruku, otkucajte podsetnik za korisnike da otvarate samo priloge e-poruka od pouzdanog pošiljaoca.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×