Kako da uklonite Office datoteke licence

Ako rešavate probleme sa sistemom Office i želite da uklonite datoteke licence na Mac računaru, možete da koristite alatku za uklanjanje licence. To će u potpunosti ukloniti sve licence za Office za Mac.

Važno: Pre nego što budete koristili alatku, uverite se da pri sebi imate ispravne informacije o nalogu i lozinki povezanih sa sistemom Office prilikom ponovnog aktiviranja.

Ova alatka takođe može da pomogne ako ste se pretplatili na Microsoft 365, ali ste prethodno imali jednokratnu kupovinu Office za Mac na računaru i ne vidite određene funkcije pretplate. To može da bude zato što vaša kopija sistema Office i dalje koristi licencu za jednokratne kupovine, a ne pretplatu.

Pre nego što počnete

1. Pogledajte koju licencu vaša verzija sistema Office trenutno koristi. Pročitajte članak Koju verziju sistema Office koristim?

Napomena: Ako tražite funkcije pretplate i verzija koristiMicrosoft 365 licencu za pretplatu, ne morate da obavljate preostale korake. Već koristite odgovarajuću dozvolu. Pogledajte kada dobijam najnovije funkcije za Microsoft 365? više informacija o tome zašto možda još uvek ne vidite funkcije pretplate.

2. Ako ne deinstalirate Office aplikacije da biste ih kasnije ponovo instalirali, izađite iz svih aplikacija sistema Office. Ako ste već deinstalirali Office, idite na sledeći korak.

Preuzimanje i pokretanje alatke za uklanjanje licence

1. Preuzmite alatku za uklanjanje licence.

2. Otvorite .pkg datoteku iz fascikle „Preuzimanja“ na Mac računaru.

Napomena: Ako dobijete grešku „neidentifikovani projektant“, pokušajte da otvorite datoteku tako što ćete držati Control + klik na datoteku > Otvori.

3. Kliknite na dugme Nastavi i pratite odzive u čarobnjaku za podešavanje.

Oprez: Preporučujemo vam da dvaput proverite da su vam spremne odgovarajuće informacije o nalogu tako što ćete se prijaviti na Office.com/signin i proveriti licencu koju želite da aktivirate.

Kliknite na dugme „Nastavi“ i pratite odzive u instalacionom programu.

4. Kada budete spremni da dovršite uklanjanje licence, kliknite na dugme Instaliranje. Možda ćete morati da unesete lozinku za lokalni administratorski nalog za Mac.

Pošto alatka uspešno ukloni licence, kliknite na dugme Zatvori.

Kliknite na dugme Instaliraj u alatki da biste uklonili licence.

5. sada otvorite bilo koju Office aplikaciju i prijavite se da biste aktivirali pomoću naloga e-pošte povezanog sa licencom Office za Mac. Ako rešavate problem, možda ćete morati da ponovo instalirate Office pre nego što se prijavite.

Posle uspešne aktiviracije, ponovo pokrenite računar i spremni ste!

Napomena: Ako vaš nalog ima iMicrosoft 365 za Mac računare licencu i jednokratna kupovina, bićete upitani da odaberete koju licencu želite da aktivirate. Preporučujemo da uvek birate Microsoft 365 za Mac računare ako je dostupna.

6. Deinstalirajte „Alatku za uklanjanje licence“ tako što ćete prevući Microsoft_Office_License_Removal datoteku iz fascikle Nalazač > Preuzimanja u Korpu za smeće.

Takođe pogledajte

Koje su funkcije pretplate za Microsoft 365 na Mac računaru?

Aktiviranje sistema Office za Mac

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×