Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako rešavate probleme sa sistemom Office i želite da uklonite datoteke licence na Mac računaru, možete da koristite alatku za uklanjanje licence. To će u potpunosti ukloniti sve licence za Microsoft 365 za Mac računare.

Važno: Pre nego što budete koristili alatku, uverite se da pri sebi imate ispravne informacije o nalogu i lozinki povezanih sa sistemom Office prilikom ponovnog aktiviranja.

Ova alatka može da vam pomogne ako ste se pretplatio na uslugu Microsoft 365 ali ste ranije imali jednokratnu kupovinu sistema Microsoft 365 za Mac računare na računaru, a ne vidite određene funkcije pretplate. To može da bude zato što vaša kopija sistema Office i dalje koristi licencu za jednokratne kupovine, a ne pretplatu.

Pre nego što počnete

1. Pogledajte koju licencu vaša verzija sistema Office trenutno koristi. Pročitajte članak Koju verziju sistema Office koristim?

Napomena: Ako tražite pretplate, a vaša verzija koristi licencuMicrosoft 365, ne morate da uradite ostatak ovih koraka. Već koristite odgovarajuću dozvolu. Pogledajte kada dobijam najnovije funkcije za Microsoft 365? za više informacija o tome zašto još ne možete da vidite funkcije pretplate.

2. Ako ne deinstalirate Office aplikacije da biste ih kasnije ponovo instalirali, izađite iz svih aplikacija sistema Office. Ako ste već deinstalirali Office, idite na sledeći korak.

Preuzimanje i pokretanje alatke za uklanjanje licence

1. Preuzmite alatku za uklanjanje licence.

2. Otvorite .pkg datoteku iz fascikle „Preuzimanja“ na Mac računaru.

Napomena: Ako dobijete grešku „neidentifikovani projektant“, pokušajte da otvorite datoteku tako što ćete držati Control + klik na datoteku > Otvori.

3. Kliknite na dugme Nastavi i pratite odzive u čarobnjaku za podešavanje.

Oprez: Preporučujemo vam da dvaput proverite da su vam spremne odgovarajuće informacije o nalogu tako što ćete se prijaviti na Office.com/signin i proveriti licencu koju želite da aktivirate.

Kliknite na dugme „Nastavi“ i pratite odzive u instalacionom programu.

4. Kada budete spremni da dovršite uklanjanje licence, kliknite na dugme Instaliranje. Možda ćete morati da unesete lozinku za lokalni administratorski nalog za Mac.

Pošto alatka uspešno ukloni licence, kliknite na dugme Zatvori.

Kliknite na dugme Instaliraj u alatki da biste uklonili licence.

5. Sada otvorite bilo koju aplikacija Office i prijavite se da biste aktivirali sa nalogom e-pošte koji je povezan sa vašom Microsoft 365 za Mac računare licencom. Ako rešavate problem, možda ćete morati da ponovo instalirate Office pre nego što se prijavite.

Posle uspešne aktiviracije, ponovo pokrenite računar i spremni ste!

Napomena: Ako vaš nalog ima licencu zaMicrosoft 365 za Mac računare i za jednovremenu kupovinu povezanu sa tim, bićete upitani da odaberete sa kojom licencom želite da aktivirate e-uslugu. Preporučujemo da uvek birate Microsoft 365 za Mac računare ako je dostupna.

6. Deinstalirajte „Alatku za uklanjanje licence“ tako što ćete prevući Microsoft_Office_License_Removal datoteku iz fascikle Nalazač > Preuzimanja u Korpu za smeće.

Takođe pogledajte

Koje su funkcije pretplate za pretplatu Microsoft 365 na Mac?

Aktiviranje sistema Office za Mac

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×