Kombinovanje teksta sa datumom ili vremenom

Pretpostavimo da želite da kreirate gramatički ispravan tekst iz nekoliko kolona podataka za masovno slanje pošte ili da oblikujete datume sa tekstom bez uticaja na formule koje koriste te datume. Da biste kombinovali tekst sa datumom ili vremenom, koristite funkciju Text i operator & (ampersand).

Primer

Primeri da biste prikazali kako formule mogu da kombinuju tekst sa vrednostima datuma i vremena

Funkcija Text zahteva dva argumenta (to jest, stavke između njegovih zagrada). Prvi argument je vrednost, kao što je datum ili broj. Ova vrednost se konvertuje u tekstualnu vrednost. Drugi argument format_text je specijalna niska koju Excel prepoznaje i koristi za prikaz konvertovane tekstualne vrednosti u formatu koji navedete. U drugim i trećim primerima, datumi u B3 i B4 se konvertuju u tekst, a zatim se prikazuju u dva različita formata: "d-Mmm-ggy" (koje se pojavljuje u junu 4, 2010) i "Mmmm d, yyyy". (rezultat toga jun-07-2010).

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Funkcija TEXT

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×