Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pretpostavimo da želite da kreirate gramatički ispravnu rečenicu iz nekoliko kolona podataka za masovno slanje ili oblikovanje datuma sa tekstom bez uticaja na formule koje koriste te datume. Da biste kombinovali tekst sa datumom ili vremenom, koristite funkciju TEXT i operator & (ampersand).

Primer

Primeri koji pokazuju kako formule mogu da kombinuju tekst sa vrednostima datuma i vremena

Funkcija TEXT zahteva dva argumenta (to jest, stavke između njenih zagrada). Prvi argument je vrednost, na primer datum ili broj. Ova vrednost se konvertuje u tekstualnu vrednost. Drugi argument, format_text, je specijalna niska koju Excel prepoznaje i koristi za prikazivanje konvertovane tekstualne vrednosti u formatu koji navedete. U drugom i trećem primeru, datumi u ćelijama B3 i B4 konvertuju se u tekst, a zatim se prikazuju u dva različita formata: "d-mmm-yyyy" (rezultat je 4. jun 2010.) i "mmmm d, yyyy". (rezultat je jun-07-2010).

Funkcija TEXT

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×