Ponekad konektor između prodavaca i Excel ne funkcioniše, čak i ako konektor radi u usluzi Power BI. Dok radimo na rešenju, Isprobajte sledeće: 

Važno: Obratite pažnju na to nije preporučuje se promena za sve korisnike. Ovo rešenje funkcioniše samo za Veb HKEY_LOCAL_MACHINE (HKLM), ne HKEY_CURRENT_USER (HKCU).

Ovaj članak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Stoga pažljivo slijedite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Dodatne informacije o pravljenju rezervne kopije i oporavku registratora u prethodno stanje potražite u članku pravljenje rezervne kopije i Vraćanje registratora u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows

Više informacija o potkljuиevima registratora potražite u odeljku Dodavanje, izmena ili brisanje potključeva i vrednosti registratora pomoću. reg datoteke

Napomena: Promena vrednosti u registratoru može da izazove probleme sa Excel dodatkom i programskim dodacima. Ako promena vrednosti potkey dolenavedene probleme, isprobajte ovo.

 1. Kliknite na dugme Start , potražite "registrator" i izaberite aplikaciju uređivača registratora .

 2. Ako postoji dijalog koji vas pita da li želite da izvršite promene na računaru, kliknite na dugme da. Možda ćete morati da budete administrator da biste to uradili.

 3. Pronađite potključ ispod u hijerarhiji u levom oknu u zavisnosti od Windows verzije:

  Verzija operativnog sistema Windows

  Lokacija potključa

  32-bitna

  HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\main\liиna FEATURE_BROWSER_EMULATION

  64-bitna

  HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Internet Explorer\main\liиna FEATURE_BROWSER_EMULATION

 4. Dok je izabrana potkey FEATURE_BROWSER_EMULATION, izaberite stavku datoteka > izvoz.

  Napomena: Izvezeni ključevi registratora automatski se čuvaju kao. reg datoteke. Ovaj stepenik pravi rezervne kopije pre nego što napravite bilo kakve promene. Ovu datoteku možete kasnije da uvezete u registrator ako promene prouzrokuju problem.

 5. U polje ime datoteke unesite ime datoteke za korišćenje da biste sačuvali. reg datoteku, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

  Napomena: Pošto će ova datoteka registratora zadržati originalne stavke registratora, koristite ime datoteke koje vas podseća na sadržaj, na primer referenca na ime potključa, FEATURE_BROWSER_EMULATION.

 6. Zatim, kada je potključ FEATURE_BROWSER_EMULATION i dalje izabran, izaberite stavku uredi > novi >DWORD da biste dodali novu DWORD vrednost.

 7. Izaberite novu DWORD vrednost u desnom oknu i izaberite stavku uredi > Preimenuj.

 8. Preimenujte vrednost u excel.exe i pritisnite taster ENTER.

 9. Izaberite excel.exe (DWORD vrednost koju ste upravo preimenovali) i izaberite stavku Uredi > Izmeni.

 10. Postavljanje vrednosti na heksadecimalni 0x2af8 (ili decimalni 11000) i kliknite na dugme u redu.

 11. Testiranje promena. Ako promene uzrokuju probleme, izaberite datoteku koja sadrži rezervnu kopiju originalnih potključeva podataka (napravljene u koracima 4 i 5) da biste vratili potključ u prvobitno stanje.

Rešavanje problema sa dodatkom i dodacima posle promene vrednosti potključeva  

Ako promena vrednosti potključeva registratora uzrokuje probleme sa Excel dodatcima i programskim dodacima, Isprobajte sledeće:

 1. Ponovo pokrenite Excel.

 2. Prijavite se na prodavce.

 3. Napustite Excel.

 4. Ponovo izbrišite vrednost u registratoru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×