Pomoću Microsoft® Lync™ Online softvera za komunikaciju, odnose privatnosti koristite za kontrolisanje količine informacija o prisutnosti koje drugi vide. Kontaktima se dodeljuje jedan od pet odnosa privatnosti, a svaki odnos obezbeđuje pristup drugačijem skupu informacija. Na primer, opcija Kolege je odnos koji se dodeljuje svim novim kontaktima koji se nalaze u vašim organizacijama kada ih dodate, mogu videti više informacija od Spoljnih kontakata, ali manje od Prijatelja i porodice. Ova tema opisuje kojim informacijama svaki odnos privatnosti obezbeđuje pristup, kako se menja odnos privatnosti koji imate sa kontaktom i kako se skrivaju određeni detalji od svih osoba.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Razumevanje prisutnosti i odnosa privatnosti

Vaše informacije o prisutnosti uključuju vaš status dostupnosti (na primer, „Dostupan“ ili „Odsutan“), indikator prisutnosti (na primer, zeleni, žuti ili crveni), raspored, lokaciju, kao i lične napomene i napomene izvan kancelarije. Sledeća tabela prikazuje koji su atributi informacija o prisutnosti dostupni za dati odnos privatnosti. Kontakti sa kojima imate odnos Radna grupa verovatno će biti važni. Samo ovi kontakti mogu da vas prekinu kada postavite status na opciju „Ne uznemiravaj“.

Napomena:  Osobe koje nisu prijatelji u režimu poboljšane privatnosti i blokirani kontakti će videti samo vaše ime za prikaz i e-adresu

.

Informacije o prisutnosti

Spoljni kontakti

Kolege

Radna grupa

Prijatelji i porodica

Status prisutnosti

Ime za prikaz

E-adresa

Zvanje *

Telefon na poslu *

Mobilni telefon *

Telefon kod kuće *

Drugi telefon

Preduzeće *

Kancelarija *

Adresa na poslu *

SharePoint lokacija *

Lokacija sastanka #

Tema sastanka #

Slobodan/zauzet

Radno vreme

Lokacija #

Napomene (napomena izvan kancelarije)

Napomene (lične)

Poslednja aktivnost

Lična fotografija/Veb adresa

 • Stavke informacija o prisutnosti pored kojih stoji zvezdica (*) ukazuju na to da ako su ovi atributi definisani u usluzi direktorijuma preduzeća, oni su vidljivi svim kontaktima u organizaciji bez obzira na odnos privatnosti. Oni su takođe vidljivi spoljnim kontaktima izvan organizacije (ako ih mreža organizacije konfiguriše i prepozna).

 • Stavke informacija o prisutnosti pored kojih stoji znak tarabe (#) podrazumevano su omogućene.

Vrh stranice

Promena odnosa privatnosti za kontakt

Da biste promenili odnos privatnosti koji imate sa kontaktom, uradite sledeće:

 • Otvorite Lync Online i na spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na kontakt, postavite pokazivač na stavku Promeni odnos privatnosti i izaberite novi odnos privatnosti za kontakt.

Personalizovanje kontakt informacija

Svim kontaktima se podrazumevano dodeljuje odnos privatnosti Kolege kada ih dodate na spisak kontakata, što znači da oni imaju pristup samo vašem broju telefona na poslu. Ako objavite druge brojeve telefona (klikom na dugme Opcije u glavnom prozoru programa Lync, izborom stavke Telefoni i kucanjem brojeva), posebno broj telefona kod kuće ili mobilnog telefona, trebalo bi da se uverite da su odnosi privatnosti postavljeni na opcije:

 • Učinite broj dostupnim za one kontakte kojima želite da date pristup broju.

 • Učinite broj nedostupnim za one kontakte kojima ne želite da date pristup broju.

Vrh stranice

Skrivanje feeda o aktivnostima

Svim osobama osim blokiranim kontaktima i spoljnim kontaktima ispravke vaše lične beleške podrazumevano će se pojavljivati na listi feedova o aktivnostima. Ovo možete promeniti tako što ćete uraditi sledeće:

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije.

 2. U dijalogu Lync – opcije kliknite na dugme Lično.

 3. Pri dnu desnog okna, u okviru Feed o aktivnostima opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži sve moje ispravke u feedu o aktivnostima. Promene statusa će se pojavljivati samo uz vaš status prisutnosti, na primer, na spisku kontakata drugih osoba.

Skrivanje feeda o aktivnostima

Vrh stranice

Skrivanje lokacije

Lync Online podrazumevano ažurira vašu lokaciju kada se prijavite sa različitih mesta. Ove informacije možete sakriti od drugih tako što ćete uraditi sledeće:

 1. U glavnom prozoru programa Lync izaberite meni lokacije ispod svog imena.

 2. Opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži moju lokaciju drugima.

Postavljanje lokacije za program Lync

Vrh stranice

Omogućavanje režima privatnosti

Svi osim blokiranih kontakata podrazumevano mogu videti vaš status privatnosti. Za dodatnu privatnost možete uraditi sledeće:

 1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije.

 2. U dijalogu Lync – opcije izaberite stavku Status i uradite nešto od sledećeg:

 3. Izaberite opciju Želim da svako bude u mogućnosti da vidi moju prisutnost bez obzira na postavke sistema (zameni podrazumevane postavke)

 4. Izaberite opciju Želim da administrator sistema odluči – trenutno svi mogu da vide moju prisutnost, ali ovo se može promeniti u budućnosti

  Status privatnosti

Vaša organizacija je možda omogućila režim privatnosti u programu Lync Online. Ako je to slučaj, možete odabrati da li ćete ograničiti vidljivost svojih informacija o prisutnosti samo na one osobe koje ste dodali na spisak kontakata:

 • Želim da svako bude u mogućnosti da vidi moju prisutnost

 • Želim da samo osobe na mom spisku kontakata vide moju prisutnost

Važno:  Ako Lync Online pokrećete u režimu privatnosti, starije verzije programa Microsoft Communicator će biti blokirane.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×