Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite kontrolor kompatibilnosti, možete da vidite poruke koje određuju moguće gubitke funkcionalnosti kada sačuvate PowerPoint prezentacije kao PowerPoint 97-2003 datoteke (.ppt). Ovaj dokument sadrži poruke koje kreira kontrolor kompatibilnosti. Koristite informacije ispod svake poruke da biste videli šta uzrokuje poruku da se pojavi i predloge za radnje koje će se.

U ovom članku

Imajte u vidu da ove poruke recimo da nešto „nije dostupna u starijim verzijama programa PowerPoint”. Će izgubiti funkcionalnost uređivanja samo kada otvorite datoteku u ranijoj verziji programa PowerPoint. Na primer, ako sačuvate prezentaciju sa u SmartArt grafika u starijoj verziji programa PowerPoint oblikovanje, a zatim otvorite tu datoteku u prethodnim verzijama programa PowerPoint, SmartArt grafika se menja u slike. Međutim, ako otvorite datoteku ponovo u noviju verziju PowerPoint bez pravljenja sve izmene SmartArt grafika slici, možete da nastavite da biste uredili vaše SmartArt grafika.

Nije moguće urediti neki sadržaj iz novije verzije PowerPoint u starijim verzijama programa PowerPoint. Na primer, oblike i tekst sa novim efektima konvertuju se u slike (rasterske slike) u prethodnim verzijama programa PowerPoint da biste se uverili da izgledaju isto u prezentaciji. Kao rezultat, ne možete da promenite širinu linije, boju popune ili druge aspekte oblika i teksta. Takođe, pošto tekst pretvori u rastersku sliku, sve animacije na tekst ne pojavljuju se tokom prezentacije.

Savet: Ako želite da izmenite SmartArt grafika, oblik ili druge objekte u prezentaciji, sačuvajte kopiju PowerPoint prezentacije, a zatim sačuvajte kopiju kao PowerPoint 97-2003 datoteke (.ppt). Na taj način, možete da menjate originalne prezentacije ako vaš SmartArt grafike, oblika ili drugih objekata konvertuju se u slike kada sačuvate prezentaciju u formatu datoteke starije verzije.

Vaša prezentacija sadrži SmartArt grafiku koja nije dostupna u starijim verzijama programa PowerPoint

Da biste zadržali izgled vaše SmartArt grafika, ona se konvertuje u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Na SmartArt grafika.

Ako sačuvate prezentaciju koja sadrži SmartArt grafiku kao .ppt datoteke (koji je kompatibilan sa PowerPoint 97-2003), SmartArt grafika se konvertuje u sliku. Ako primenite oblikovanje na sliku dok uređujete prezentaciju u programu PowerPoint 2004 ili starijoj verziji, izaberite sliku nećete moći da se vratite na koji se može uređivati oblika u verzijama od PowerPoint 2008.

Vaša prezentacija sadrži ugrađeni medijski klip koji nije dostupan u ranijim verzijama programa PowerPoint

Za predstavljanje na ugrađenu medijski klip, ona se konvertuje u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint. Medijski objekat je trajno konvertovan u sliku. Ne možete da reprodukujete ili uredite zvuk ili film objekat kada je prezentacija sačuvana u ovom formatu datoteke.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Ugrađeni klipa.

Povezivanje zvuk ili film umesto ugrađivanja ga.

Vaša prezentacija sadrži efekata animacije u prilagođenom rasporedu koji nije dostupan u ranijim verzijama programa PowerPoint

Ova poruka se pojavljuje kada dodate efekat animacije čuvaru mesta u prilagođenom rasporedu.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

efekat animacije koji je dodat čuvaru mesta u prilagođenom rasporedu.

Tokom čuvanja u formatu starije verzije, PowerPoint automatski pretvara čuvar mesta u podrazumevani čuvar mesta bez animacije.

Promenite čuvar mesta u okvir za tekst ili oblik i primenite animaciju na njega.

Vaša prezentacija sadrži animaciju na oblik, kao što su u SmartArt grafiku koja nije dostupna u starijim verzijama programa PowerPoint

Kada primenite određene efekte animacije na oblike, a zatim sačuvate prezentaciju u formatu datoteke starije verzije programa PowerPoint, animacije možda neće biti vidljive. To je zato što je animacija povezana sa tekstom ili oblikom koji je pretvoren u sliku.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Efekat animacije primenjen na oblik koji će moći da se uređuje (na primer, SmartArt grafike).

Tokom čuvanja u formatu starije verzije, PowerPoint automatski pretvara čuvar mesta u podrazumevani čuvar mesta bez animacije.

Promenite objekat u animiranu sliku tako što ćete uraditi sledeće:

  1. Izaberite oblik na slajdu.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na oblik i izaberite Sačuvaj kao sliku.

  3. Nakon čuvanja, u meniju Umetanje koristite komandu slike da biste pronašli svoju sliku, a zatim kliknite na dugme Umetni.

  4. Primenite animaciju na sliku.

  5. Sada možete da uklonite originalni SmartArt grafika sa slajda.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×