Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje prikaza jezika potpisa u usluzi Microsoft Teams
Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Prikaz jezika za potpisivanje je iskustvo sastanka u programu Microsoft Teams naWindows, Mac računarima i vebu koje pomaže potpisnicima – osobama sa gluvim sluhom ili sa teškoćama sluha, prevodiocima potpisa i drugima koji koriste jezik potpisa – održavajte jedan drugim prioritet na doslednim lokacijama na ekranu tokom svakog sastanka.

Prikaz jezika za potpisivanje pruža predvidljivije, statičnije iskustvo sastanka koje korisnicima omogućava da odrede prioritet za do dva video toka drugih potpisnika za postavljanje na centralnu fazu. Kada je omogućen prikaz jezika potpisa, video toci od prioriteta se pojavljuju u odgovarajućem odnosu širina/visina i u najvećem dostupnom kvalitetu. Prikaz jezika za potpisivanje možete omogućiti u letu tokom sastanka ili kao postavku koja traje u svim vašim pozivima.

Napomena:  Microsoft ne pruža tumače jezika potpisa za sastanke. Organizatori sastanka ili učesnici treba unapred da rasporede tumačenje jezika potpisa.

Kada je prikaz jezika potpisa omogućen, naznačeni potpisnici ostaju vidljivi na centralnoj fazi sve dok je video uključen. Drugi učesnici takođe mogu biti zakačeni ili u žiži interesovanja bez ukrštenja na potpisnike. Omogućavanje prikaza jezika za potpisivanje je lična postavka i neće upozoriti druge učesnike niti menjati tuđi prikaz sastanka.

Ako je običan prevodilac izvan vaše organizacije, i dalje možete da ga učinite potpisnikom tokom sastanka.

Kada neko deli sadržaj na sastanku, video od prioriteta potpisnik ostaje veći, vidljiviji i viši kvalitet, ali se prebacuju na drugi deo faze.

Sign Language View in Microsoft Teams

Saznajte više o prikazu jezika potpisivanja i postavkama pristupačnosti

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste podrazumevano omogućili prikaz jezika potpisivanja za sve sastanke, u Microsoft Teams izaberite stavku (Postavke i još mnogo toga) > Postavke > Pristupačnost, a zatim uključite opciju Jezik potpisa.

Ako radite sa istim tumačima jezika znaka unutar organizacije na dnevnom nivou, možete ih naveti na kartici Pristupačnost, tako da se uvek pojavljuju na listi potpisnika u prikazu jezika za potpisivanje. Na kartici Pristupačnost možete da uključite natpise na svim sastancima.

Podešavanje ovih željenih postavki pre sastanka olakšava brže pridruživanje pozivima, tako da možete da uhvatite tih prvih nekoliko minuta ćaskanja ili zaronite direktno u dublje razgovore.

Promena postavki prikaza jezika znaka

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Dodeljivanje prevodioca pre sastanka

Tumače jezika potpisa možete da dodelite kao prioritetne osobe pre sastanka. Da biste pre dodelili prevodilac pre sastanka, prevodilac mora da bude u vašoj organizaciji.

  1. Izaberite stavku (Postavke i još mnogo toga) > postavke > pristupačnost , a zatim uključite opciju Jezik potpisa.

  2. Da biste dodali nekoga kao prevodioca, izaberite upravljanje željenim potpisnicima. Počnite da kucate ime prevodioca, a zatim izaberite tumač sa liste rezultata pretrage.

  3. Da biste zatvorili prozor Dodaj osobe kao potpisnike , izaberite stavku (Zatvori).

Promene ovih postavki će biti sačuvane na svim sastancima.

Dodeljivanje prevodioca tokom sastanka sa kartice "Pristupačnost"

Ako ste se opredelili za iskustvo pri radu sa jezikom znaka, ali nijedan prevodilac nije dodeljen ili dostupan, bićete upitani u prvoj upotrebi da upravljate prevodiocima i dodelite nekoga kao potpisnika.

Napomena: Opcije pomenute u dolenavedenijim koracima dostupne su samo ako ste uključili opciju Jezik za potpisivanje na kartici Pristupačnost u postavkama aplikacije.

  1. Izaberite stavku Još> pristupačnosti> upravljajte željenim potpisnicima.

  2. Počnite da kucate ime prevodioca, a zatim izaberite tumač sa liste rezultata pretrage.

  3. Kada budete spremni, izaberite stavku Sačuvaj.

Dodeljivanje prevodioca tokom sastanka sa liste učesnika ili kontekstualnog menija učesnika

Ako radite sa tumačima izvan vaše organizacije ili u bilo kojoj situaciji kada treba da radite sa prevodiocima koji nisu na listi željenih potpisnika, možete da odredite prioritet svakom drugom učesniku sastanka za jezik potpisivanja iz spiska učesnika ili kontekstualnog menija učesnika.  

Napomena: Opcije pomenute u dolenavedenijim koracima dostupne su samo ako ste uključili opciju Jezik za potpisivanje na kartici Pristupačnost u postavkama aplikacije.

  • Da biste dodali potpisnik sa liste učesnika, izaberite stavku Osobe. Na listi učesnika sastanka pronađite osobu koju želite da dodelite kao potpisnik,  a zatim izaberite stavku (Još opcija) > Napravi potpisnik.

  • Da biste dodali potpisnik iz kontekstualnog menija učesnika, izaberite stavku (Još opcija) pored imena učesnika u video zapisu, a zatim izaberite stavku Napravi potpisnik.

Naznačite potpisnik za sve

Ako želite da odaberite prevodilac jezika znaka za svakoga na sastanku, onda je najbolje da tumačite uMicrosoft Teams sastanku. Uputstva potražite u odeljku U žiži interesovanja nečijeg video zapisa na Teams sastanku.

Takođe pogledajte

Alatke za pristupačnost za slušanje

Alatke za pristupačnost za Microsoft Teams

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×