Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Programski dodatak "Poruka izveštaja" funkcioniše sa programom Outlook kako bi vam omogućio da prijavite sumnjive poruke korporaciji Microsoft, kao i da upravljate načinom na kojiMicrosoft 365 nalog e-pošte tretira te poruke. 

Poruke koje vašMicrosoft 365-pošta označava kao neželjenu automatski se premeštaju u fasciklu "Neželjena e-pošta". Međutim, prevaranti i phishing pokušaji neprestano se razvijaju. Ako primite neželjenu e-poštu u prijemnom poštanskom sandučetu, možete da koristite programski dodatak "Poruka izveštaja" da biste poslali poruku korporaciji Microsoft da biste nam pomogli da poboljšamo filtere za bezvrednu poštu. Ako u fascikli "Neželjena e-pošta" pronađete e-poruku koja nije bezvredna, možete da koristite programski dodatak "Poruka izveštaja" da biste ga označili kao legitimnu e-poruku, premestili poruku u prijemno poštansko sanduče i prijavili pogrešnu vrednost da bi korporaciji Microsoft pomogla da poboljša filtere za bezvrednu poštu. 

Prijava poruke 

Ako odaberete dugme Poruka izveštaja na traci, videćete nekoliko različitih opcija. 

 • Neželjeno

 • Phishing (prevare na mreži)

 • Nije neželjeno

 • Opcije

 • Pomoć

Ako odaberete opciju Neželjeno, Phishing ili Nije neželjeno, imaćete opciju da pošaljete kopiju poruke korporaciji Microsoft, zajedno sa klasifikacijom poruke. Ovo nije obavezno. Da biste isključili opciju za slanje kopije poruke korporaciji Microsoft, odaberite stavku Opcije, a zatim pratite dolenačene korake. 

Šta je to neželjena e-pošta?

Neželjene e-poruke se obično nazivaju bezvredna e-pošta. To su poruke koje ne želite da primite, koje su možda reklamni proizvodi koje ne koristite ili koje uvredljivije primaju. Ako odaberete opciju Neželjeno, kopija poruke može biti poslata korporaciji Microsoft kako bi pomogla da ažuriramo filtere za bezvrednu poštu, a poruka će biti premeštena iz prijemnog poštanskog sandučeta u fasciklu "Neželjena e-pošta". 

Šta je to phishing?

Phishing je praksa koja vas podstiče da otkrijete lične informacije, kao što su brojevi i lozinke računa u banci. Phishing poruke često izgledaju legitimno, ali imaju obmanjujuće veze koje zapravo otvaraju lažne veb lokacije. Ako izaberete phishing, kopija poruke može biti poslata korporaciji Microsoft kako bi pomogla da ažuriramo filtere, a poruka će biti premeštena iz prijemnog poštanskog sandučeta u fasciklu "Neželjena e-pošta". 

Šta je to legitimna e-poruka?

Ako znate pošiljaoca i očekujete poruku ili ako primite poruku koja je greškom označena kao neželjena, možete da koristite programski dodatak "Poruka izveštaja" da biste označili poruku kao Nije neželjena . Tako ćete premestiti poruku iz fascikle "Neželjena e-pošta" u prijemno poštansko sanduče. 

Opcije programnog dodatka "Poruka izveštaja"

Izbor opcije na dugmetu Poruka izveštaja vam omogućava da odaberete da li se poruke automatski šalju korporaciji Microsoft kada se prijave kao neželjene ili phishing pokušaje.  

Promena opcija poruke izveštaja

 1. Odaberite stavku Opcije iz dugmeta Poruka izveštaja na traci.

  Snimak ekrana koji prikazuje opcije za poruke prijavljene kao neželjene ili phishing pokušaje

 2. Izaberite neku od sledećih opcija:

  • Uvek pošalji kopiju poruke korporaciji Microsoft

  • Nikada ne šalji kopiju poruke korporaciji Microsoft

  • Pitajte pre slanja kopije poruke korporaciji Microsoft

 3. Kada napravite izbor, odaberite stavku Sačuvaj. Sledeću poruku ćete videti na Info traci u zaglavlju poruke koja potvrđuje da su promene uspešno sačuvane. 

  Tekst poruke koji kaže da su promene sačuvane.

Napomene: 

 • Postavke opcija su keširanja sa porukom, pa da biste videli ažuriranu postavku, prvo morate da izaberete novu poruku.

 • Ako vaša verzija programa Outlook ne podržava postavku Opcije, videćete poruku obaveštenja koja vas usmerava na https://aka.ms/ReportMessageOptions.

Uklanjanje programnog dodatka "Poruka izveštaja"

Možete da uklonite programski dodatak "Poruka izveštaja" iz Outlook programski dodaci.

 1. Kliknite na dugme Prodavnica na Outlook traci.

  Snimak ekrana dugmeta "Prodavnica"
 2. Odaberite stavku Moji programski dodaci.

 3. Pomerite se do programnog dodatka Poruka izveštaja i onemogućite ga ili deinstalajte.  

Vaše povratne informacije su nam važne

Želimo da znamo šta mislite o programski dodatku "Poruka izveštaja". Odaberite Opciju "Da" ili "Ne" na dnu stranice da biste nam javili da li je programski dodatak "Poruka izveštaja" bio od pomoći i ostavite nam komentar o tome šta vam se sviđa i kako možemo da se poboljšamo. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×