Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje sistema SharePoint u operativnom sistemu Windows 10

Windows 10 je odlična platforma za Microsoft SharePoint . Update Creator dopuna za Windows 10 uključuje novu funkcionalnost sinhronizacije za SharePoint, zvane datoteke na zahtev. Saznajte više o OneDrive datotekama na zahtev

Internet Explorer 11 vs Microsoft Edge

U zavisnosti od toga šta radite u SharePoint , možda ćete želeti da se prebacite između Microsoft Edge i Internet Explorer 11.

pregledačMicrosoft Edge

Podrazumevani internet pregledač u operativnom sistemu Windows 10 je Microsoft Edge. Kada otvorite stranicu SharePoint , ona se otvara u Microsoft Edge i dobro prikazuje Veb lokacije, većinu aplikacija i druge komponente. To je posebno dobro u otpremanju datoteka, jer možete da otpremate više datoteka i fascikli u biblioteku dokumenata pomoću dugmeta "prevući" i "otpustite" ili "Otpremi".

Microsoft Edge međutim ne podržava otvaranje biblioteke dokumenata pomoću programa Explorer za datoteke. U SharePoint 2016 i SharePoint 2013, kao i klasičnom iskustvu u SharePoint , dugme sa trakom će biti u okviru Microsoft Edge. U meniju SharePoint , prikaz u programu "Istraživač datoteka " nedostaje u meniju " Prikazi ".

Napomena: Pregledač Microsoft Edge dizajniran je da se periodično ažurira. Uz ispravku za godišnjicu za Windows 10, Microsoft Edge, prevlačenje i otpuštanje datoteka i fascikli je dodato. Uverite se da imate najnoviju verziju kao što funkcije mogu da se promene ili dodaju. Nabavite besplatnu ispravku za Windows 10 godišnjicu .

Otvaranje sa izabranom opcijom Explorer, ali nije omogućeno.

SharePoint 2016 u Microsoft Edge

SharePoint 2016 se otvara pomoću programa Explorer u IE11

SharePoint 2016 u Internet Explorer 11

Meni "Prikazi" u aplikaciji Microsoft Edge

SharePoint u Microsoft Edge

SharePoint online prikazi u programu Internet Explorer 11

SharePoint u Internet Explorer 11

Internet Explorer 11

Internet Explorer 11 se isporučuje sa Windows 10, ali morate ručno da ga pokrenete. Internet Explorer najviše radi na SharePoint , uključujući otvaranje biblioteke dokumenata pomoću programa Explorer. Internet Explorer 11 vam omogućava da otpremate datoteke sa dugmetom "prevucite" i "otpustite" ili "Otpremi" To možete da uradite ako koristite opciju otvori pomoću programa Explorer ili da sinhronizujete biblioteku dokumenata sa računarom. Na bilo koji način koristite istraživač datoteka na računaru da biste kopirali ili premestili datoteke i fascikle.

Napomene: 

 • Ako koristite istraživač datoteka sa Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge u sistemu SharePoint Classic, morate da se uverite da imate sledeća kvalifikovana imena domena (FQDN) u fascikli "pouzdane lokacije":

 • <stanar>. sharepoint.com
  <stanar>-my.sharepoint.com
  <stanar>-files.sharepoint.com
  <stanar>-myfiles.sharepoint.com

 • Gde je <stanar> SharePoint ime preduzeća. Na primer, ako dobijete na SharePoint putem contoso.sharepoint.com, zamenite <zakupca> sa contoso. URL adrese će izgledati kao contoso.sharepoint.com ili contoso-my.sharepoint.com i tako dalje.

Otvaranje Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge u Windows 10

Možete da otvorite Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge lako iz menija Start u Windows 10. Evo kako:

Pokretanje programa Internet Explorer

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10.

 2. Otkucajte Internet Explorer, a zatim izaberite stavku Internet Explorer.

 3. Kada se pregledač otvori, možete da otvorite SharePoint .

Ako je Microsoft Edge podrazumevani pregledač, sesija će ostati u Internet Explorer 11 dok ne otvorite stranicu sa vezom. Nove veze se otvaraju u podrazumevanom pregledaču, Microsoft Edge.

Pokretanje aplikacije Microsoft Edge

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10.

 2. Ivicatipa, a zatim izaberite stavku Microsoft Edge.

 3. Kada se pregledač otvori, možete da otvorite SharePoint .

Prebacivanje podrazumevanog pregledača u Windows 10

Ako nađete da biste radije radili sa Internet Explorer 11 ili želite da periodično menjate podrazumevane pregledače, slijedite ove korake:

 1. U operativnom sistemu Windows 10 kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10, otkucajte Podrazumevani programi, a zatim izaberite stavku Podrazumevani programi.

  Podrazumevani programi u operativnom sistemu Windows
 2. U okviru Veb pregledač izaberite stavku Microsoft Edge, a zatim u dijalogu Izbor aplikacije izaberite Internet Explorer . Ako prelazite sa programa Internet Explorer na Microsoft Edge, izaberite Internet Explorer u okviru Veb pregledača, a zatim odaberite stavku Microsoft Edge.

  Izbor pregledača Edge ili IE u podrazumevanim programima
 3. Zatvorite dijalog Izbor podrazumevanih aplikacija.

Dodavanje oba pregledača na Windows 10 traku zadataka

Windows 10 pregledači nude prednosti i imaju korisne ruke Slijedite ove korake da biste Microsoft Edge i Internet Explorer 11 na traci zadataka na dnu ekrana.

Windows 10 traka zadataka sa Edge i IE ikonama

Kačenje pregledača na traku zadataka

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10.

 2. Otkucajte Internet Explorer, kliknite desnim tasterom miša na Internet Explorer, a zatim izaberite stavku Zakači na traku zadataka.

 3. Ivicatipa, kliknite desnim tasterom miša na lokaciju Microsoft Edge, a zatim izaberite stavku Zakači na traku zadataka.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×