Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Office 2016 iMicrosoft 365 nude host tasterskih prečica koje omogućavaju korisnicima da kreiraju, komuniciraju i izražavaju sebe. Ovo je delimična lista resursa prilagođenih korisnicima koji se oslanjaju na čitače ekrana i druge pomoćne tehnologije.

Napomena: Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

U ovoj temi

Funkcija "Recite mi...

Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook uključuju funkcije "Recite mi": brz i lak način za pristup funkcijama u jednom ili dva koraka.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+Q iz bilo kog Office proizvoda da biste otišli na polje Recite mi ....

  Čućete "Recite mi". Fokus se menja na tekstualno polje u polju Recite mi ....

 2. Otkucajte pitanje ili nisku za pretragu, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Da biste se kretali kroz listu rezultata, koristite taster sa strelicom nagore ili nadole. Čućete svaki rezultat kako se fokus premesti na njega.

 4. Da biste izabrali neku od komandi rezultata, pritisnite taster Enter. Fokus se vraća na oblast za uređivanje.

Veb lokacija podrške za Office

Veb lokacija podrške za Office, Microsoft 365 & učenje, a stavke Učinite sadržaj pristupačnim svima su ogromne spremište informacija. Ovo uključuje postupna uputstva za korišćenje svih trenutnih Office proizvoda.

Saveti za pretragu za support.office.com

 1. Koristite navodnike oko reči ili fraze da biste potražili tu tačnu frazu, uključujući mala i velika slova i razmak:

  • Na primer, "Excel za veb " pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "Excel za veb,", ali dokumenti Excel 2016 ili Word za veb neće biti navedeni.

   Excel za veb (bez navodnika) traži dokumente koji sadrže bilo koju od ovih reči:

   • excel, Excel i Excel za veb

   • Odliиno

   • Excel ili Online negde u dokumentu

  • "čitač ekrana" pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "čitač ekrana", ali dokumenti o Excel 2016 koji pominju ekran ili upućuju na "čitač", kao što je "čitač dokumenta", neće biti navedeni.

 2. Koristite AND (sva velika slova) da biste pronašli dokumente koji sadrže sve navedene reči ili fraze:

  Na primer, "Excel za veb " AND "čitač ekrana" pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "Excel za veb " i tačnu frazu "čitač ekrana". Dokumenti koji sadrže samo jednu od tih fraza nisu u rezultatima pretrage.

 3. Koristite OR (sva velika slova) da biste pronašli dokumente koji sadrže bilo koju od navedenih reči ili fraza (ali ne sve navedene fraze):

  Na primer, "Excel za veb " OR "čitač ekrana" pronalazi dokumente koji sadrže tačnu frazu "Excel za veb ", ili tačnu frazu "čitač ekrana". Dokumenti koji sadrže i "Excel za veb " i "čitač ekrana" nisu u rezultatima pretrage. .

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×