Kreiranje Access aplikacije na osnovu predloška

Važno    Access Services 2010 i Access Services 2013 se uklanjaju iz sledećeg izdanja sistema SharePoint. Preporučujemo da ne pravite nove Veb aplikacije i ne migrirate postojeće aplikacije na alternativnu platformu, kao što je Microsoft Power Apps.

Organizovanje podataka pomoću Access aplikacije je brzo, a posebno je brzo ako koristite predložak da biste počeli. Kad izaberete predložak, Access sastavlja aplikaciju koja sadrži tabele koje biste verovatno dodali i sami da ste aplikaciju gradili od početka.

Napomena:  U svakom trenutku možete da prilagodite aplikacije koje kreirate, bez obzira na to kreirate li ih korišćenjem predloška ili klikom na dugme Prilagođena veb aplikacija na polaznom ekranu.

  1. Pomerite sadržaj polaznog ekrana programa Access nadole da biste videli istaknute predloške. Najpopularnije aplikacije, kao što su Upravljanje projektom, Praćenje imovine i Kontakti, navedene su prve.

    Predlošci aplikacija na polaznom ekranu programa Access 2013.

    Napomena:  Predlošci koji počinju rečju „Stona“ kreiraće klijentsku bazu podataka koja nije kompatibilna sa novom verzijom Access usluga. Potražite ikonu aplikacije kako biste bili sigurni da je to predložak za Access aplikaciju.

  2. Kliknite na predložak i unesite ime u polje Ime aplikacije.

    Popunjavanje okvira za kreiranje nove aplikacije.

  3. Sa liste izaberite lokaciju za aplikaciju ili unesite lokaciju u okvir Veb lokacija. To mora biti lokacija opremljena sa Access uslugama, kao što je Microsoft 365 lokacija ili server na kojem je pokrenut Microsoft SharePoint Server.

  4. Kliknite na dugme Kreiraj. Access kreira aplikaciju i prikazuje je u programu Access. Da biste odmah počeli da koristite aplikaciju izaberite Početak > Pokreni aplikaciju.

Šta dalje?

U pregledaču počnite da unosite podatke u aplikaciju. Dodajte nekoliko stavki u svaku tabelu i zatim istražite različite prikaze. Birajte vrednosti iz padajućih lista ili kontrola sa automatskim dovršavanjem i pogledajte kako možete da dođete do povezanih podataka a da ne dodajete nove kontrole ili makroe.

Ako već imate podatke u unakrsnoj tabeli, možete da ih kopirate i zalepite u jedan od prikaza lista sa podacima u novoj aplikaciji, pod uslovom da su kolone u unakrsnoj tabeli raspoređene istim redosledom kao i u listu sa podacima aplikacije, a tipovi podataka svih kolona kompatibilni sa onima u aplikaciji. Neke kolone u listu sa podacima u aplikaciji mogu zahtevati da se, pre nego što sačuvate stavku, unese vrednost. To može značiti da će biti potrebno dodatno uređivanje unakrsne tabele, ali kad sve pripremite, podaci bi trebalo da mogu da se lepe u aplikaciju.

Možete i da uvezete podatke iz Access baze podataka u Access Veb aplikaciju. Tako ćete kreirati novu tabelu koja nije automatski integrisana sa drugim tabelama u aplikaciji, ali je lako dodati polja za pretraživanje za kreiranje relacija između tabela. Na primer, ako kreirate tabelu „Zaposleni“ uvoženjem podataka o zaposlenima u aplikaciju koja već sadrži tabelu „Zadaci“, dodajte polje za pretraživanje u tabelu „Zadaci“ kako biste mogli da dodeljujete zadatke zaposlenima iz nove tabele „Zaposleni“.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×