Događaj je aktivnost koja traje 24 časa ili druže. Primeri događaja su sajmovi, seminari i odmori.

Događaji i godišnji događaji podrazumevano ne blokiraju kalendar i prikazuju vaše vreme kao zauzeto kada ih drugi pregledaju. Period vremena za ceo dan događaj obično je prikazan kao besplatan.

Kreiranje događaja

 1. U kalendaru izaberite stavku Nova zakazana obaveza.

  Možete da izaberete i stavku Nove stavke> Ceo dan događaja.

 2. Unesite opis u polje Tema i opcionalno dodajte lokaciju.

 3. Koristite padajuće okvire kalendara pored stavki Vreme početka i Vreme završetka da biste izabrali datum događaja. Da biste zakazanu obavezu pretvorili u ceo dan događaj, proverite polje Ceo dan događaja.
  Na primer:Možete da kreirate ceo dan događaj koji se proteže na više dana.

 4. Da biste osobama koje pregledaju kalendar ukazali da ste odsuvani iz kancelarije, a ne slobodni, u odeljku Opcije na traci izaberite stavku Odsu Kancelarija na listi Prikaži kao.

  Prikaži moj status tokom ovog sastanka kao „Odsutan iz kancelarije“

 5. Podrazumevano se kreiraju svi dnevni događaji sa podsetnikom koji je podešen da se odvija 0,5 dana pre događaja. To znači da će događaj podešen za 15. april generisati podsetnik 14. aprila u podne. Ako ne želite da postavite podsetnik, izaberite stavku Nijedno u padajuću opciju Podsetnik.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Postavljanje događaja na ponavljanje

 1. Otvorite događaj koji želite da postavite tako da se ponavlja.

 2. U odeljku Opcije na traci izaberite stavku Ponavljanje.

 3. Izaberite željenu učestalost ponavljanja :Dnevno, Sedmično, Mesečno, Godišnje , a zatim izaberite opcije za učestalost.

 4. Kliknite na dugme U redu, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Kreiranje privatnosti događaja

U organizacijiMicrosoft 365 organizaciji ili Exchange druge osobe unutar organizacije mogu da vide detalje kalendara. Oznaka privatnog događaja sakriva te detalje od svakoga osim vas i drugih u organizaciji kojima ste odobrili dozvole za čitanje kalendara ili za poštansko sanduče. Na primer, označavanje privatnog događaja neće sakriti detalje od svih osoba koje imaju delegirani pristup kalendaru ili od toga ko ima dozvole "Pošalji kao" za vaše poštansko sanduče. 

 1. Kreirajte ili otvorite događaj koji želite da učinite privatnim.

 2. U odeljku Oznake na traci izaberite stavku Privatno.

  Označavanje stavke kao privatne

Važno: Ne bi trebalo da se oslanjate na funkciju „Privatno“ da biste sprečili druge osobe da pristupe detaljima događaja, kontakta ili zadatka. Da biste bili sigurni da drugi ne mogu da pročitaju stavku koju označite kao privatnu, nemojte im dodeljivati dozvolu za čitanje fascikli „Kalendar“, „Kontakti“ i „Zadaci“. Osoba kojoj je dodeljena dozvola za čitanje pri pristupu vašim fasciklama, može da koristi programske metode ili druge aplikacije za e-poštu da bi pregledala detalje privatne stavke. Funkciju „Privatno“ koristite samo kada delite fascikle sa osobama u koje imate poverenja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×