Kreiranje obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u sistemu SharePoint

Kreiranje obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u sistemu SharePoint

Da biste bili ažurirani kada se vaši Microsoft SharePoint dokumenti ili stavke na lokaciji promene, kreirajte obaveštenja. Možete da podesite obaveštenje za listu, biblioteku, fasciklu, datoteku ili stavku liste. Na primer, možete da podesite obaveštenje za određenu fasciklu u biblioteci, bez dobijanja obaveštenja kada se dese promene u ostatku biblioteke.

Drugi način za dobijanje obaveštenja za promene datoteke ili stavki liste jeste Korišćenje automatskog automatizovanje pomoću SharePoint Connector.

Nabavite obaveštenja o promenama stavki u SharePoint

Možete da dobijete obaveštenje kad god se datoteka, karika ili fascikla promene u SharePoint biblioteci dokumenata. U zavisnosti od stavke (datoteka, fascikla, karika), možda ćete videti druge opcije kada postavljate obaveštenje.

 1. Idite na listu ili u biblioteku.

 2. Izaberite datoteku, stavku ili fasciklu za koju želite da dobijete obaveštenje.

 3. Sa liste opcija za listu ili biblioteku izaberite stavku ... (tri tačke), a zatim izaberite stavku Upozori me.

 4. U dijalogu obaveštenja o promeni stavki izaberite i promenite željene opcije. 

 5. Da biste sačuvali, kliknite na dugme u redu.

Nabavite obaveštenja o svim promenama u biblioteci dokumenata u SharePoint

 1. Idite na listu ili u biblioteku i uverite se da nijedna stavka nije izabrana.

 2. Sa liste opcija za listu ili biblioteku izaberite stavku ... (tri tačke), a zatim izaberite stavku Upozori me.

 3. U okviru Obavesti me kada stavke promene dijalog, promenite ili popunite željene opcije.

 4. Izaberite stavku U redu.

Otkazivanje obaveštenja u SharePoint

 1. Da biste prikazali obaveštenja sa stranice na sajtu, sa liste opcija za listu ili biblioteku, izaberite ... (tri tačke), a zatim izaberite stavku Upravljaj mojim obaveštenjima.

  Istaknuto dugme "Upravljanje obaveštenjima u usluzi SharePoint online"
 2. Izaberite obaveštenje koje želite da izbrišete.

 3. Izaberite stavku Izbriši izabrana obaveštenja.

  Moj menadžer za obaveštenja sa istaknutim izabranim obaveštenjima
 4. Da biste izbrisali, kliknite na dugme u redu.

Pogledajte ispravke bez obaveštenja e-pošte

Ako ne biste dobili e-poštu, ali i dalje želite da zadržite iznad promena u bibliotekama dokumenata, pogledajte aktivnost datoteke u biblioteci dokumenata.

Važno: Da biste mogli da primite obaveštenje kao e-poruku, administrator servera mora da konfiguriše odlaznu e-poštu u SharePoint centralnoj administraciji. Slično tome, da biste mogli da primite obaveštenje kao tekstualnu poruku, administrator servera mora da omogućava postavke usluge SMS/MMS u centralnoj administraciji.

Postavljanje obaveštenja u SharePoint server 2019, 2016, 2013 ili 2010

 1. Idite u SharePoint biblioteku ili listu gde želite da postavljate obaveštenje. Ako gledate listu ili biblioteku na drugoj stranici, možda ćete prvo morati da izaberete naslov liste ili biblioteke. Na primer, da biste otiљli u biblioteku " dokumenti ", možda ćete morati da izaberete stavku dokumenti.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste odredili obaveštenje za celu biblioteku ili listu, izaberite stavku Biblioteka ili Lista, a zatim izaberite stavku Upozori me, a zatim izaberite stavku Podesi obaveštenje u ovoj biblioteci.

   Kartica "Biblioteka" sa istaknutim obaveštenjem na ovoj biblioteci
  • Da biste odredili obaveštenje za dokument, izaberite dokument, izaberite stavku datoteke ili dokumenti, izaberite stavku Upozori me, a zatim izaberite stavku Podesi obaveštenje na ovom dokumentu.

   Na kartici datoteke, sa istaknutim obaveštenjem o ovom dokumentu
  • Da biste konfigurisali obaveštenje na stavci liste, izaberite stavku, izaberite karticu stavke , izaberite stavku Upozori me, a zatim izaberite stavku Podesi obaveštenje na ovoj stavci.

   SharePoint 2016 je postavljeno obaveštenje na stavku sa izabranom stavkom
 3. Izaberite željene opcije za obaveštenje. 

Napomena: Tačna imena kartica i dugmadi u koracima 1 i 2 razlikuju se u zavisnosti od toga da li se nalazite u specijalizovanim bibliotekama ili listi, kao što je biblioteka slika, lista zadataka ili lista kalendara. Na primer, lista kalendara ima događaje i kartice kalendara gde možete da pronađete obaveštenje.

U zavisnosti od toga kako se nalazi lokacija i serveri, korisnik za koji ste kreirali obaveštenje može da primi e-poruku koja potvrđuje da ste kreirali obaveštenje. Obaveštenje o obaveštenju o obaveštenju može da obezbedi veze ka listi ili biblioteci, postavke obaveštenja, imenu korisnika koji je kreirao obaveštenje, mobilni prikaz i druge informacije i komande.

Otkazivanje obaveštenja u SharePoint 2016, 2013 ili 2010

 1. Idite u SharePoint biblioteku ili listu gde želite da postavljate obaveštenje. Ako gledate listu ili biblioteku na drugoj stranici, možda ćete prvo morati da izaberete naslov liste ili biblioteke. Na primer, možda ćete morati da izaberete stavku dokumenti da biste otiљli u biblioteku Documents .

 2. Izaberite stavku Biblioteka ili Lista, izaberite stavku Upozori me, a zatim izaberite stavku Upravljanje mojim obaveštenjima.

  SharePoint 2016 upravljanje dugmetom upozorenja

  Napomena: Tačna imena kartica se razlikuju ako se nalazite na specijalizovanim listama, kao što je lista zadataka ili lista kalendara. Na primer, lista kalendara ima događaje i kartice kalendara gde možete da pronađete obaveštenje.

 3. Pored imena obaveštenja koje želite da izbrišete, potvrdite izbor u polju za potvrdu.

 4. Izaberite stavku Izbriši izabrana obaveštenja, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Moj menadžer za obaveštenja sa istaknutim izabranim obaveštenjima
 5. Izaberite stavku U redu.

Konfigurisanje e-pošte ili SMS usluga

Informacije o konfigurisanju odlazne e-pošte ili SMS usluge potražite u članku Konfigurisanje odlazne e-pošte za farmu SharePoint servera ili konfigurisanju mobilnog naloga (SharePoint Server 2010).

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×