Kreiranje uređaja koji koristi Microsoft Office Starter za poneti

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office Starter za go uređaj omogućava vam da koristite Office Starter programe na drugom računaru. Uređaj je USB fleš disk koji konfigurišete tako što ćete pokrenuti upravljač uređajima Microsoft Office Starter za go dok je uređaj priključen na računar.

Kada je uređaj konfigurisan, možete da ga priključite na drugi računar i pokrećete Office Starter programe na drugom računaru, bez obzira na to da li je Microsoft Office već instaliran. Kada isključite uređaj, Office Starter se uklanja sa računara.

Drugi računar mora da radi pod operativnim sistemom Windows Vista servisni paket 1 (SP1), 32-bitna verzija ili Windows 7.

Da biste napravili Microsoft Office Starter za posao, uradite sledeće:

 1. Ako je otvoren Excel Starter ili Word Starter, izaberite stavku datoteka, izaberite stavku pomoć, a zatim izaberite stavku Preuzmi Office sa sobom.

  Ako Excel Starter ili Word Starter nisu otvoreni, kliknite na dugme Start u operativnom sistemu Windows, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Office Starter, a zatim izaberite stavku Microsoft Office 2010 Tools, a zatim izaberite stavku Microsoft Office Starter u programu Upravljač uređajima 2010.

 2. Ako je ovo prvi put da pokrećete Upravljač uređajima, upravljač uređajima prikazuje poruku koja vam govori da mora da preuzme datoteke sa interneta. Kliknite na dugme Započni da biste nastavili.

 3. Priključite uređaj na USB port računara.

  Kada upravljač uređajima otkrije uređaj, na listi se prikazuje uređaj.

 4. Kliknite na uređaj.

  Upravljač uređaja za Microsoft Office Starter za poneti

  Napomena: Ako na uređaju nema dovoljno prostora, uklonite neke datoteke. Idite na Windows Start meni, izaberite stavku računar, dvaput kliknite na uređaj i izbrišite datoteke dok ne budete imali dovoljno slobodnog prostora. Na Windows traci zadataka izaberite stavku Microsoft Office Starter za upravljač uređajima. Uklonite uređaj i priključite ga nazad na osvežavanje informacija u upravljaču uređajima.

 5. Kliknite na dugme Instaliraj.

 6. Ostavite uređaj povezan sa računarom dok upravljač uređajima kopira neophodne datoteke.

Kada budete spremni da koristite novi uređaj na drugom računaru, uradite sledeće:

 1. Priključite Office Starter na uređaj na bilo kom računaru na kojem imate administratorska prava.

 2. U Windows Start meniju izaberite stavku računar, a zatim kliknite na uređaj.

 3. Izaberite stavku Office. exe, a zatim kliknite na program koji želite da pokrećete: Word Starter ili Excel Starter.

  Upozorenje: Nemojte da uklanjate uređaj dok je pokrenut Office Starter. Ako je uređaj za Office Starter za posao uklonjen dok je pokrenut Office Starter, Office Starter programi će se isključiti i svi nesačuvani podaci će biti izgubljeni.

 4. Dok koristite uređaj za skladištenje datoteka na njemu, obavezno ostavite najmanje 5 megabajta (5 MB) slobodnog prostora za čuvanje Office Starter postavki. Postavke uključujete lične željene postavke, kao što su prilagođeni rečnik i šema boja. Takođe, ostavite što više slobodnog prostora za primanje ispravki u pozadini za Office Starter koji se preuzima sa interneta.

 5. Kada završite sa korišćenjem sistema Office Starter, zatvorite programe i zatvorite Microsoft Office Starter u programu.

  Office Starter i dalje je dostupan na Windows traci zadataka.

  Napomena    Možete ponovo da otvorite Office Starter dok je uređaj priključen desnim tasterom miša na stavku Office Starter u traci zadataka, a zatim kliknete na dugme Otvori.

 6. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Office Starter za ići na traci zadataka, kliknite na dugme Zatvori, a zatim na traci zadataka na bezbedno uklonite hardver i kliknite na uređaj.

  Windows vam saopštava da li je bezbedno da uklonite uređaj. Možda ćete morati da zatvorite druge aplikacije – na primer, ako je uređaj prikazan u programu Windows Explorer, zatvorite Windows Explorer, a zatim ponovo pokušajte da uklonite hardver program.

 7. Uklonite uređaj kada je bezbedan za to.

Kada uklonite uređaj, primite Office Starter sa sobom. Office Starter nije instaliran na računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×