Kreiranje veze do modela podataka za Power View

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Recimo da imate Model podataka u Excel radnu svesku, sa Analysis Services tabelarnim modelom ili višedimenzionalnom modelu na SSAS serveru. Želite da koristite Power View u sistemu SharePoint Server 2010 ili 2013 za istraživanje i predstavljanje podataka. Oblikovanje i lokaciju sa izvorom podataka utvrdite kako se povežete sa njim. Ako ima:

U programu Excel 2013 radnoj svesci u Power Pivot galerije

 • Kliknite na dugme Kreiraj „Power View“ izveštaj.

Napomena: Ovo važi samo kad Power Pivot galerija je prikazana u galeriji, reklamni pano te u pozorišnom prikazu.

U Excel 2013 radne sveske u biblioteci deljenih dokumenata

Potrebno vam je nešto od sledećeg:

Napomena: Takođe treba datoteku veze za Power Pivot galeriju u standardnom prikazu SharePoint biblioteke.

Tabelarni model na SSAS serveru

Potrebno vam je nešto od sledećeg:

Višedimenzionalnom modelu na SSAS serveru

ti trebaš:

RSDS ili BISM datoteke veze će raditi za povezivanje sa Excel Model podataka ili tabelarni model. BISM datoteka dizajnirani su posebno za povezivanje sa Excel radnim sveskama i SSAS tabelarnim modelima. RSDS datoteka se možete povezati sa mnogo različitih izvora podataka, ali Power View podržava samo Microsoft BI semantički Model za Power View izvore podataka. Prednost RSDS datoteka veze je da možete da navedete akreditive.

Da biste kreirali RSDS i BISM datoteke veze, potrebna vam je dozvola za dodavanje stavki za biblioteku u kojoj želite da uskladištite datoteku veze na SharePoint lokaciji.

Nakon što kreirate datoteku veze, SharePoint korisnici mogu da kreiraju Power View izveštaji zasnovani na modelu povezuje datoteku veze. Pročitajte više o kreiranju, čuvanje i štampanje Power View u SharePoint izveštajima.

U ovom članku

Kreiranje deljenog izvora podataka (RSDS datoteka)

Kreiranje BISM datoteke veze

Kreiranje deljenog izvora podataka (RSDS datoteka)

Deljene izvore podataka na SharePoint lokaciji možete da kreirate sa uslugom SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS) u režimu SharePoint.

 1. U sistemu SharePoint Server biblioteci dokumenata, kliknite na karticu Dokumenti > Novi dokument >Izvor podataka izveštaja.

  Napomena: Ako je Izvor podataka izveštaja nije na " Novi dokument ", izveštaj tip izvora podataka sadržaja nije omogućena. SharePoint lokacija administrator mora da Dodate izveštaj Server tipove sadržaja u biblioteci (Reporting Services u SharePoint režimu integracije).

 2. U polje Ime unesite opisno ime za RSDS datoteku.

 3. U okviru Tip izvora podataka izaberite stavku Microsoft BI semantički model za Power View.

 4. U okviru Niska veze navedite pokazivač do izvora podataka i sve druge postavke potrebne za uspostavljanje veze sa spoljnim izvorom podataka. Način na koji ćete se povezati s modelom podataka zavisi od toga kako je on objavljen ili primenjen. Evo primera za:

 5. Excel radnu svesku u deljenim dokumentima na SharePoint lokaciji sa programskim dodatkom SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS) – na primer:

  Izvor podataka = "http:// < SharePointSite > / Deljeni Documents/MyExcelWorkbook.xlsx”

  Napomena: U sistemu SharePoint 2013, ako je izveštaj i radnu svesku u istoj farmi, onda ne morate Power Pivot za SharePoint programski dodatak. Ako su u različite farme, zatim i dalje treba programski dodatak na farmi hostinga radnu svesku.

 6. Excel radne sveske u Power Pivot galeriji na SharePoint lokaciji sa SQL Server 2012 Power Pivot SharePoint i SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS) za programske dodatke za – na primer:

  Izvor podataka = "http:// < SharePointSite > / Power Pivot Gallery/MyExcelWorkbook.xlsx”

 7. Tabelarni model primenjen na instanci usluge SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS) na serveru – na primer:

  Izvor podataka = ServerName\InstanceName; Inicijali kataloga = TabularModelName

  Napomena:  Za podrazumevanu instancu možete da izostavite deo “\ImeInstance”.

 8. Višedimenzionalnom modelu na SSAS serveru – na primer:

  Izvor podataka = ServerName\InstanceName; Inicijali kataloga = MultidimensionalModelName; kocka = „Ime modela”

 9. U akreditive, navedite kako na serveru dobija akreditive za pristup u spoljnom izvoru podataka. Power View, akreditive treba da se skladište ili integrisan. Pročitajte akreditive i informacije o vezi za izvore podataka izveštaja.

 10. Kliknite na dugme Testiraj vezu da biste proverili konfiguraciju izvora podataka.

 11. Kliknite na dugme U redu da biste kreirali deljeni izvor podataka.

Vrh stranice

Kreiranje BISM datoteke veze

Možete da kreirate poslovne inteligencije Semantička veza modela (BISM) datoteke veze na SharePoint lokaciji konfigurisane pomoću SQL Server 2012 Power Pivot za SharePoint programski BISM datoteke veze možete povezati sa Excel radnim sveskama ili SSAS tabelarnim modelima.

Vrh stranice

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×