Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: U programu Excel za Microsoft 365 i Excel 2021, Power View se uklanja 12. oktobra 2021. Kao alternativu, možete da koristite interaktivno vizuelno iskustvo koje pruža Power BI Desktop,koje možete besplatno da preuzmete. Takođe možete lakouvesti Excel radne sveske u Power BI Desktop

Recimo da imate model podataka u Excel, Analysis Services tabelarnom modelu ili višedimenzionalni model na SSAS serveru. Želite da koristite Power View u sistemu SharePoint Server 2010 ili 2013 za istraživanje i predstavljanje podataka. Format i lokacija izvora podataka određuju kako ćete se povezati sa podacima. Ako je:

An Excel 2013 workbook in a Power Pivot Gallery

 • Izaberite stavku Kreiraj Power View izveštaj..

Napomena: Ovo važi samo kada se Power Pivot galerija u prikazu Galerija, Tematika ili Bioskop.

An Excel 2013 workbook in a Shared Documents library

Treba vam nešto od toga:

Napomena: Takođe vam je potrebna datoteka veze za galeriju Power Pivot u standardnom SharePoint biblioteke.

Tabelarni model na SSAS serveru

Treba vam nešto od toga:

Višedimenzionalni model na SSAS serveru

Ti trebaš:

RSDS ili BISM datoteka veze će raditi da bi se povezali sa Excel modelom podataka ili tabelarnim modelom. BISM datoteke dizajnirane su posebno za povezivanje Excel radnih svezaka i SSAS tabelarnih modela. RSDS datoteke mogu da se povežu sa mnogo različitih izvora podataka, ali Power View podržava samo Microsoft BI semantički model za Power View izvore podataka. Prednost RSDS datoteka veze je ta što možete da navedete akredicije.

Da biste kreirali RSDS i BISM datoteke veze, potrebne su vam dozvole "Dodavanje stavki" za biblioteku u kojoj želite da uskladištite datoteku veze na SharePoint lokaciji.

Kada kreirate datoteku veze, SharePoint da Power View izveštaje na osnovu modela sa datotekom veze ka kom se povezuje. Pročitajte više o kreiranju, čuvanju i štampanju power View prikaza u SharePoint izveštajima.

U ovom članku

Kreiranje deljenog izvora podataka (RSDS datoteka)

Možete da kreirate deljene izvore podataka na lokaciji SharePoint sa SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS) SharePoint režimu.

 1. U biblioteci dokumenata SharePoint servera izaberite karticu Dokumenti > Stavku Novi dokument >izvor podataka izveštaja.

  Napomena: Ako izvor podataka izveštaja nije u meniju Novi dokument, tip sadržaja izvora podataka izveštaja nije omogućen. Administrator SharePoint treba da doda tipove sadržaja servera za izveštaje u biblioteku (Usluge izveštavanja u SharePoint integrisanom režimu).

 2. U poljeIme unesite opisno ime za RSDS datoteku.

 3. U 2010. tipuizvora podataka izaberite stavku Microsoft BI semantički model za Power View.

 4. U vremenu Niskaveze navedite pokazivač na izvor podataka i sve druge postavke neophodne za uspostavljanje veze sa spoljnim izvorom podataka. Način povezivanja sa modelom podataka zavisi od toga kako je objavljen ili primenjen. Evo primera za:

 5. An Excel workbook in Shared Documents on a SharePoint site with the SQL Server 2012 SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS) programski dodatak – na primer:

  Izvor podataka="http://<SharePointSite>/Shared Documents/MyExcelWorkbook.xlsx"

  Napomena: U SharePoint 2013, ako su izveštaj i radna sveska na istoj farmi, onda vam nije potreban Power Pivot za SharePoint programski dodatak. Ako su na različitim farmama, i dalje vam je potreban programski dodatak na farmi koji hostuje radnu svesku.

 6. Radna Excel sveska u galeriji Power Pivot na SharePoint lokaciji sa programom SQL Server 2012 Power Pivot za SharePoint i SQL Server 2012 Reporting Services (SSRS) – na primer:

  Izvor podataka="http://<SharePointSite>/ Power Pivot galerija/MyExcelWorkbook.xlsx"

 7. Tabelarni model primenjen na instancu SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS) na serveru – na primer:

  Data Source=ServerName\InstanceName; Initial Catalog=TabularModelName

  Napomena: Za podrazumevanu instancu možete da izostanete "\Ime Instance".

 8. Višedimenzionalni model na SSAS serveru – na primer:

  Data Source=ServerName\InstanceName; Initial Catalog=MultidimensionalModelName;cube='ModelName'

 9. U 1. vremenuakreditiva navedite na koji način server izveštaja dobija akredicije za pristup spoljnom izvoru podataka. Na Power View, akreditivi treba da budu uskladišteni ili integrisani. Čitanje informacija o akreditivima i vezi za izvore podataka izveštaja.

 10. Izaberite stavku Testiraj vezu da biste proverili valjanost konfiguracije izvora podataka.

 11. Kliknite na dugme U redu da biste kreirali deljeni izvor podataka.

Vrh stranice

Kreiranje datoteke BISM veze

Možete da kreirate business Intelligence Semantic Model (BISM) datoteke veze na SharePoint lokaciji konfigurisanoj pomoću programskih dodatka SQL Server 2012 Power Pivot for SharePoint for SharePoint. BISM datoteke veze mogu da se povežu Excel radnim sveskama ili SSAS tabelarnim modelima.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×