Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako postoji nešto što vam se ne dopada u načinu na koji Lync pokuša da privuče vašu pažnju, moguće je da to možete promeniti. Na primer, ako shvatite da vam nedostaju zahtevi za obaveštenje o trenutnim porukama, možete uraditi nekoliko stvari da biste ih lakše pronašli. Ako vam, sa druge strane, zvučna obaveštenja Lync smetaju, možete da ih isključite. Ako ste stvarno zauzeti, možete isključiti obaveštenja od svake osobe osim od ključnih kontakata. A ako vam nije stalo da znate kada vas neko doda kao kontakt, možete napustiti proces obaveštavanja.

Podešavanje obaveštenja da budu istaknutija

Ako propustite zahteve za razmenu trenutnih poruka koji su vam poslati i želite da ona budu istaknutiji, pokušajte sledeće:

 • Postavite prikaz tako da Lync uvek biti u prednjem planu: kliknite na strelicu padajućeg menija pored dugmeta Opcije Ikona „Opcije“ izaberite stavku Alatke, a zatim uvek na vrhu.

 • Potvrdite Lync je podešen za slanje zvučnih obaveštenja: kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Melodijski tonovi i zvuci, izaberite stavku Reprodukuj zvukove u programu Lync (uključujući melodija za dolazne pozive i obaveštenja o trenutnim porukama) i potvrdite da u ostalim poljima za potvrdu u oknu nije izabrano.

  Promena Lync postavki obaveštenja

 • Potvrdite da je zvuk na zvučnicima računara i drugim audio uređajima pojačan.

 • Ako koristite više monitora, na praksu premeštanja glavnog Lync prozora na monitor na kom radite.

 • Razmislite o tome da izaberete zvuk upozorenja koji se više razlikuje od podrazumevanog ili je istaknutiji od njega.

 • Kliknite na dugme „Opcije", kliknite na Melodije i zvuci, kliknite na dugme Postavke zvuka, a zatim kliknite na karticu Zvukovi.

 • Prevucite klizač na tabli "Događaji programa" nadole doLync liste.

 • Kliknite na Dolazna trenutna poruka. U prikazu „Zvuci“ na dnu prozora trebalo bi da stoji COMMUNICATOR_iminvite.wav.

 • Sad kliknite na strelicu padajućeg menija koja je pored i preslušajte još neke zvukove ponuđene na spisku.

 • Kada pronađete zvuk koji želite da koristite za obaveštenja o dolaznim trenutnim porukama, kliknite na dugme Primeni. (Na tabli za prikaz "Događaji programa" trebalo bi da se nalazi dolazna trenutna poruka, a na tabli "Zvukovi" ime .wav datoteke koju ste izabrali.) Zatim kliknite na dugme U redu. (Možete i da snimite sopstvenu .wav datoteku u istu svrhu, a zatim je pronađete i izaberete kako bi bila obaveštenje za trenutnu poruku.)

 • Možete i da podesite slična prilagođena obaveštenja da biste znali kada stižu zahtevi za komunikaciju osim trenutnih poruka. Da biste to uradili, u 3. koraku iznad kliknite na Lync komunikacije koji nije dolazna trenutna poruka (na primer, Dolazni poziv, Dolazni video poziv, Dolazni timski poziv). Zatim pratite gorenavedene korake 4 i 5.

Isključivanje zvučnih obaveštenja

 • Kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Melodje i zvuci , a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvukove u Lync ( uključujući melodove za dolazne pozive i obaveštenja o trenutnim porukama).

Podešavanje opcija statusa „Ne uznemiravaj“

Ako ste veoma zauzeti, postavljanje statusa na Ne uznemiravaj je korisno radi smanjenja broja ometanja. Međutim, možda ćete hteti da i dalje budete u toku sa važnim kontaktima. Možete napraviti izuzetke za kontakte kojima ste dodelili odnos Radna grupa (to su obično najbliži saradnici).

Otvorite prozor „Opcije za obaveštenja” i uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste sakrili Lync obaveštenja tako da vas nije moguće prekinuti kada vam je status postavljen na "Ne uznemiravaj", izaberite stavku Ne prikazuj obaveštenja.

 • Da biste videli samo pozive za razgovor od članova radne grupe i sakrili sva ostala obaveštenja kada ste postavili status Ne uznemiravaj, izaberite opciju Prikaži samo obaveštenja o razgovorima od osoba u odnosu privatnosti „Radna grupa“.

 • Da biste videli sva obaveštenja, ali ograničili pozive za razgovor samo na one koje pošalju članovi radne grupe kada ste postavili status Ne uznemiravaj, izaberite opciju Prikaži sva obaveštenja, ali obaveštenja o razgovoru samo od osoba iz mog odnosa privatnosti „Radna grupa“.

Napomena:  Ako ste postavili status Ne uznemiravaj i pozovete 911, status će se automatski promeniti u Dostupan. Status u svakom trenutku možete vratiti na početni.

Menjanje obaveštenja kada ste dodati kao kontakt

Kada vas neko doda na spisak kontakata, Lync tu osobu podrazumevano dodaje na pokrenuti spisak osoba koje ćete možda želeti da dodate na svoj spisak kontakata. Ovaj spisak možete da pregledate tako što ćete kliknuti na karticu Novo u prikazu kontakata Lync glavnom prozoru. Odlučite koga ćete dodati na svoj spisak kontakata i dodeliti odnose privatnosti i članstva grupe u te nove kontakte.

Ali ako ne želite da se zamarate ovim zadatkom, možete da kažete Lync da automatski doda na spisak kontakata svakoga ko vas doda kao kontakt. Tim kontaktima će biti dodeljen odnos privatnosti kolege. Da biste automatski dodali ove kontakte:

 • Otvorite opcije za obaveštenja i opozovite izbor u polju za potvrdu Obavesti me kada me neko doda na svoj spisak kontakata.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×