Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: U Microsoft 365 za velika preduzeća, Kancelarija Otprema je uklonjen, a postavke su premeštene u aplikacije (Excel za Microsoft 365, PowerPoint za Microsoft 365 i Word za Microsoft 365). Dodatne informacije potražite u temi Datoteke gde je potrebno da obratite pažnju na pitanja.

Microsoft Office Upload Center sada vam pruža način da na jednoj lokaciji vidite stanje datoteka koje otpremate na server. Kad otpremate datoteku na veb server, Microsoft tu datoteku prvo čuva lokalno u kešu Office dokumenata pre nego što počne otpremanje, što znači da možete sačuvati promene i odmah nastaviti da radite čak i ako ste van mreže ili imate lošu mrežnu vezu. Microsoft Office Upload Center omogućava vam da pratite tok otpremanja i da znate da li je potrebno da obratite pažnju na neke datoteke.

Ovo je korisno u sledećim situacijama:

 • Otvorili ste datoteku sa servera, a server ode van mreže. Datoteku možete sačuvati znajući da će se ona otpremiti kada se server vrati na mrežu.

 • Radili ste na datotekama na hotspotu na aerodromu i spremate se da se ukrcate na avion. Proverom statusa u sistemu Upload Center moći ćete da vidite kada je otpremanje dovršeno i da prekinete vezu kada se ukrcate na avion.

 • Došlo je do greške u toku otpremanja. Odmah ste obavešteni kako biste brzo mogli da ispravite problem i nastavite otpremanje.

Pronalaženje i otvaranje lokacije Upload Center

Kancelarija Otprema je automatski instaliran kao deo programa Microsoft kancelarija koji počinje sa programom Kancelarija 2010 i možete mu pristupiti na nekoliko načina, u zavisnosti od situacije i verzije programa Windows koju koristite.

Otvaranje lokacije Upload Center pomoću ikone obaveštenja:

 1. Na sistemskoj Otprema ikona Ikona Upload Center na sistemskoj traci poslova kliknite na ikonu centra za obaveštenja.

 2. Izaberite stavku Otvori Upload Center.

Da biste otvorili Otprema u programu Windows 8 ili Windows 10:

 1. Na ekranu Početak potražite u Otprema Centar.

 2. Kliknite na ikonu Kancelarija Otprema Centru.

Da biste otvorili Otprema koristeći "Start" Windows "Start" meni:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Microsoft Office ili Microsoft Office Starter.

 2. Izaberite stavku Microsoft Office alati.

 3. Izaberite stavku Microsoft Office Upload Center.

Ikona Upload Center na sistemskoj traci poslova

Ikona takođe prikazuje status otpremanja datoteka putem sledećih ikona na sistemskoj traci poslova:

Ikona Upload Center

Ukazuje na to da nijedna stavka ne čeka na otpremanje.

Ikona obaveštenja „Otpremanje na čekanju“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da Otprema centar sadrži datoteke koje čekaju na otpremanje zato što nije moguće kontaktirati server. Ove datoteke će se automatski otpremiti kada server bude dostupan.

Ikona obaveštenja „Centar je pauziran“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da Otprema centar sadrži datoteke koje čekaju na otpremanje zato što su otpremanja pauzna. Možete nastaviti sa otpremanjem ovih datoteka tako što ćete otvoriti Upload Center i izabrati stavku „Nastavi otpremanja“.

Ikona obaveštenja „Otpremanje nije uspelo“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da Upload Center sadrži datoteke čije otpremanje nije uspelo. Ova neuspešna otpremanja možete rešiti tako što ćete otvoriti Upload Center i izabrati meni „Razrešavanje“ za svaku datoteku za koju postoji greška.

Ikona vas takođe obaveštava o statusu otpremanja datoteka tako što prikazuje obaveštenja

Iskačuće obaveštenje lokacije Upload Center

ili ako postavite pokazivač iznad ikone Otprema Centar.

Iskačući prozor upozorenja lokacije Upload Center

Vrh stranice

Korišćenje lokacije Upload Center

Prikaz datoteka na lokaciji Upload Center

Centar Otprema prikazuje otpremanja na čekanju ,Nedavno otpremćene datoteke i Sve keščene datoteke. Kada otvorite Upload Center, podrazumevani ekran prikazuje sve datoteke koje trenutno čekaju na otpremanje na server. Da biste videli listu poslednjih 25 otpremljenih datoteka ili sve datoteke koje se trenutno nalaze u vašem kešu, kliknite na strelicu za padajući meni i izaberite ekran koji želite da vidite.

Prikaz otpremanja na čekanju sistema Office Upload Center

Rad sa svim datotekama na lokaciji Upload Center

 • Da biste otpremili sve datoteke koje čekaju na otpremanje na lokaciji Upload Center, kliknite na dugme Otpremi sve.

 • Da biste pauzirali sva otpremanja, kliknite na dugme Pauziraj otpremanja. Da biste nastavili sva otpremanja, kliknite na dugme Nastavi otpremanja.

 • Da biste promenili obaveštenja i način upravljanja kešom Office dokumenata, izaberite stavku Postavke. Više informacija potražite u odeljku Postavke lokacije Office Upload Center.

Rad sa određenim datotekama na lokaciji Upload Center

Da biste radili sa određenom datotekom na lokaciji Upload Center, izaberite stavku Radnje ili Otkloni pored datoteke, a zatim u meniju izaberite šta želite da uradite.

Meni „Razrešavanje“ na lokaciji Upload Center

Takođe možete izabrati datoteku sa kojom želite da radite, kao i pristupiti radnjama datoteke putem menija Radnje na traci sa alatkama i putem kontekstualnog menija za svaku datoteku. Dostupne opcije zavise od stanja datoteke:

 • Odaberite    Kada otpremanje ne uspe zato što je drugi autor promenio verziju servera datoteke što je dovelo do neusaglašenosti, ova radnja otvara prozor u kom možete da prikažete i izaberete verziju koju treba zadržati.

 • Otvaranje    Otvara datoteku kako biste mogli da je prikažete i uredite direktno na lokaciji Upload Center.

 • Otvori radi rešavanja    Kada otpremanje ne uspe, možete otvoriti aplikaciju za kreiranje koja će automatski prikazati više informacija o problemu i radnjama za rešavanje. Ova radnja je često podrazumevana radnja za rešavanje neuspešnih otpremanja.

 • Otvori veb lokaciju    Otvara veb lokaciju na kojoj je sačuvana datoteka.

 • Sačuvaj kao    Čuva kopiju datoteke na računaru.

 • Čuvanje kopije    Ova radnja rešava neuspešno otpremanje tako što promene čuva na drugoj lokaciji.

 • Upiši se    Kada otpremanje ne uspe zato što niste prijavljeni na veb server, ova radnja vam može dozvoliti da se prijavite kako biste rešili neuspešno otpremanje.

 • Odbaci    Uklanja datoteku sa lokacije Upload Center. Ako se ova datoteka nalazi na serveru, ona će i dalje biti dostupna za preuzimanje.

 • Otprema    Ova radnja pokušava da otpremi neobrađene promene na server. 

Različita stanja datoteke lokacije Upload Center predstavljena su sledećim ikonama:

Ikona „Nijedna promena ne čeka na otpremanje“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka ne sadrži promene koje čekaju na otpremanje.

Ikona „Promene na čekanju“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka sadrži promene koje čekaju na otpremanje zato što nije moguće stupiti u kontakt sa serverom. Kada server bude dostupan, Upload Center će automatski otpremiti ove datoteke.

Ikona „Otpremanje je pauzirano“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka sadrži promene koje čekaju na otpremanje zato što su otpremanja na server pauzna. Da biste otpremili ove datoteke, na traci sa alatkama izaberite stavku Nastavi otpremanja.

Ikona „Otpremanje nije uspelo“ lokacije Upload Center

Ukazuje na to da datoteka sadrži promene čije otpremanje nije uspelo. Ove datoteke možete razrešiti tako što ćete u meniju Otklonidatoteke izabrati stavku Otvori radi rešavanja.

Vrh stranice

Postavke lokacije Office Upload Center

Opcije prikaza

Sva dostupna obaveštenja su podrazumevano omogućena. Prilagodite koja obaveštenja i keširane datoteke vidite tako što ćete potvrditi ili opozvati izbor za sledeće opcije:

 • Prikaži obaveštenja o neuspešnim otpremanjima

 • Prikaži obaveštenja o otpremanjima na čekanju

 • Prikaži obaveštenja o pauziranim otpremanjima

 • Prikaži ikonu na sistemskoj traci poslova

Dodatne informacije potražite u odeljku Postavke keša Office dokumenata.

Postavke keša

 • Maksimalan broj dana za čuvanje datoteka u kešu dokumenta Kancelarija da podesite tako što ćete po potrebi podesiti fasciklu Dani za čuvanje datoteka u kešu Kancelarija dokumenata. Datoteke starije od maksimalnog broja dana biće uklonjene iz keša samo kada nema promena koje čekaju na otpremanje.

 • Za korisnike koji žele direktno da rade sa serverom ili koji se brinu o svojoj privatnosti, izbor opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se oni zatvore automatski će izbrisati dokumente iz keša kada se oni zatvore.

  Važno: Ako ste izabrali postavku Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se oni zatvore i zatvorite datoteku pre nego što se otpremanje završi, imaćete opciju da sačekate da se otpremanje završi, da sačuvate datoteku na drugoj lokaciji ili da zatvorite bez čuvanja promena. Nećete moći da ostavite dokumente na čekanju na otpremanje kasnije kada server bude dostupan.

 • Keš Office dokumenata možete obrisati u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na dugme Izbriši keširane datoteke.

  Napomena: Brisanje keša Office dokumenata klikom na dugme Izbriši keširane datoteke ili omogućavanjem opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se zatvore izbrisaće sadržaj dokumenata iz keša, ali lista datoteka koje su otvarane čuva se u kešu i skladišti na računaru.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×