Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft uređivač je usluga zasnovana na veštačkim postavkama koja vam pomaže da navedete najboljeg pisca na više od 20 jezika, bez obzira na to da li pišete Word dokument, sastavljate e-poruku ili objavljujete na veb lokaciji kao što su LinkedIn ili Facebook.

Uređivač podvlače probleme koje pronađe. Izaberite podvučenu reč ili frazu da biste prihvatili ili zanemareni predlog.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Uređivač je dostupan kao proširenje pregledača za Edge i Chrome i dodaje se u aplikacije Word i Outlook. Besplatna usluga vam omogućava da načiste osnove gramatike i pravopisa. Pored toga, uz Microsoft 365 pretplatu, Redaktor nudi napredna poboljšanja gramatike i stila kao što su jasnoća, sažetost, formalnost, predlozi rečnika i još mnogo toga. Napišite najbolje što možete na bilo kom mestu gde pišete Microsoft uređivač.

Microsoft uređivač u pregledaču Edge

Uređivač je ugrađen u Microsoft Edge uz naprednu pomoć za pisanje na raznim jezicima. Redaktor u programu Microsoft Edge nudi poboljšanu proveru pravopisa, proveru gramatike i predviđanja teksta koja će vam pomoći da pouzdano pišete na vebu.    

Uređivač u pregledaču Microsoft Edge pokreće se u okvirima za tekst gde veb lokacije već ne podržavaju proveru pravopisa. 

Pravopis i gramatika 

Kada Microsoft uređivač izabrana, Edge šalje otkucani tekst Microsoft usluzi u oblaku koja obrađuje tekst za otkrivanje pravopisnih i gramatičkih grešaka. Otkucani tekstualni podaci poslati za proveru pravopisa i gramatike se ne skladište i brišu se nakon obrade.  

Predviđanje teksta 

Kada je opcija Koristi predviđanje teksta uključena, otkucani znakovi i predviđanja teksta keširani su do 30 dana u svrhe poboljšanja kvaliteta usluge i performansi.  

Napomena: Predviđanje teksta se nudi samo na izabranim jezicima i regionima.

Osnovna provera pravopisa 

Ako izaberete stavku Osnovno u odeljku Korišćenje pomoći za pisanje u programu edge://settings/languages, Microsoft Edge će izvršiti samo lokalnu proveru pravopisa na uređaju i nikakvi podaci se neće slati u Microsoft oblak radi provere pravopisa.  

Saznajte više o tome kako Microsoft pomoć za pisanje koristi vaše podatke Microsoft Edge Whitepaper privatnosti. 

Microsoft uređivač pregledača

Kao proširenje pregledača u pregledaču Edge ili Chrome, uređivač vam pomaže da sastavljate i ispravljate Gmail poruke, objave na društvenim mrežama i sve što pišete na vebu. Besplatno se prijavite pomoću Microsoft naloga da biste dobili osnovnu proveru pravopisa i gramatike. Ili se prijavite pomoćuMicrosoft 365 naloga da biste dobili sužavanja obima koje prevazilaze osnove.

Više informacija o proširenju pregledača potražite u članku Provera gramatike i pravopisa pomoću Microsoft uređivač pregledača.

Word za veb

Uređivač je uključen u Word za veb. Besplatno se prijavite pomoću Microsoft naloga da biste dobili osnovnu proveru pravopisa i gramatike. Ili se prijavite pomoćuMicrosoft 365 da biste dobili sužavanja obima izvan osnova, uključujući statistiku čitljivosti.

Klijenti koji se prijave pomoćuMicrosoft 365 naloga trebalo bi odmah da vide uređivač. Biće potrebno nekoliko nedelja da uređivač objavi sve korisničke naloge.

Više informacija o uređivaču Word za veb u članku Provera gramatike, pravopisa i još mnogo toga u članku Word vebu.

Word za Microsoft 365

Uređivač je ažuriran u Windows verziji programa Word zaMicrosoft 365 da proveri da li ima više problema nego u verzijama Word 2016 i 2019. Ažurirani korisnički interfejs je poravnat saWord za veb. Potražite Uređivač na kartici Početak.

Više informacija o uređivaču u programu Word potražiteMicrosoft 365 članku Provera gramatike, pravopisa i još mnogo toga u Word.

Outlook.com i Outlook na vebu 

Redaktor je uključen u Outlook na vebu i Outlook.com kada ste prijavljeni pomoću Microsoft 365 naloga. Ako odmah ne vidite redaktor, proverite ponovo kasnije; Biće potrebno nekoliko sedmica da uređivač bude dostupan svim korisničkim nalozima.

Više informacija o uređivaču u programima Outlook.com i Outlook na vebu potražite u članku Provera pravopisa, gramatike i jasnoće u programima Outlook.com i Outlook na vebu.

Takođe pogledajte

Da biste Microsoft uređivač, preuzmite uređivač u Word Uputstvo.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×