Mikrofon ne radi

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Mikrofon ili audio uređaj koje koristite ne rade ispravno. Proverite da li je audio uređaj ispravno priključen, kao i postavke jačine zvuka na uređaju. Ako je uređaj fizički oštećen ili ako problem ne nestane i posle ponovnog pokretanja računara, probajte da koristite neki drugi uređaj.

Proverite i da li je uređaj koji koristite optimizovan za softver za komunikaciju Lync 2010. Listu optimizovanih uređaja potražite u članku Telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

Pre nego što uputite ili primite poziv, proverite da li mikrofon radi i proverite kvalitet zvuka tako što ćete izvršiti probni poziv na sledeći način:

  1. U donjem levom uglu glavnog prozora programa Lync 2010 izaberite meni sa audio uređajima Izbor audio uređaja .

  2. Kliknite na dugme Proveri kvalitet poziva da biste izvršili probni poziv i čuli kako zvučite pomoću izabranog uređaja.

Dok čekate da se reši problem sa mikrofonom, omogućite prosleđivanje poziva ili istovremeno zvonjenje tako da se dolazeći pozivi usmeravaju na drugi telefon i ne budu propušteni. Korake za podešavanje prosleđivanja poziva i istovremenog zvonjenja potražite u članku Prosleđivanje poziva i istovremeno zvonjenje. Ako se problem ne reši, prebacite poziv na fiksni telefon. Da biste prebacili poziv, u Lync prozoru za razgovor kliknite na dugme PRENOS i uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na jedan od svojih drugih brojeva (na primer na broj mobilnog telefona).

  • Izaberite stavku Druga osoba ili broj, a zatim u dijalogu koji se prikazuje otkucajte broj telefona na koji želite da prenesete poziv i kliknite na dugme U redu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×