Moderni komentari u programu PowerPoint

Napravili smo nove, savremene komentare komentara u trenutnim verzijama PowerPoint, uključujući mobilne i Veb verzije. Ovo novo iskustvo poboljšava saradnju dodavanjem broja novih mogućnosti u komentarisanje.

Napomena: Za naše klijente, ova funkcija je podrazumevano isključena. Ako ste IT administrator, tražite informacije o tome kako da ga omogućite pogledajte Šta administratori treba da znaju o modernim komentarima u programu PowerPoint.

Hajde da pogledamo šta je novo.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Utisaka

U novom iskustvu komentari su utisnute na objekte, tako da ako premestite objekat, taj komentar ide uz njega. Ovo olakšava da precizno vidite koji deo slajda je komentarišaj, kao i pouzdaniji ako kasnije ponovo organizujete sadržaj.

Korišćenje komentara je jednostavnost sama po sebi. Samo izaberite objekat na slajdu na koji želite da komentarišete, a zatim izaberite stavku komentar ili @Mention sa kartice Redigovanje na traci, ili iz trake sa komandama desnim tasterom miša koja se pojavljuje kada izaberete objekat.

Možete otkucati novi komentar u oknu "Komentari" sa desne strane i izabrati stavku Proknjiži (ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ENTER u operativnom sistemu Windows ili cmnd + ENTER na Mac računaru) da biste završili komentar.

Kada se komentar proknjiži, Mehurić za komentar možete da prevučete bilo gde u okviru objekta na koji ste komentarisali da biste konkretno naznačili preciznije na šta mislite.

Komentari u marginama ili u oknu "Komentari"

UPowerPoint za veb možete da pronađete komentare na margini, po podrazumevanoj vrednosti. Ako želite da pristupite svim funkcijama modernih komentara, možete da otvorite okno komentari. Da biste uključili okno komentari, kliknite na dugme komentari u gornjem desnom uglu prozora programa PowerPoint.

Poboljšane @Mentions u komentarima

Ova funkcija je dostupna samo za preduzeća i klijente.

Jedan koji ste pokrenuli novi komentar možete da pozovete pažnju neke od svojih kolega pomoću funkcije @mention. Jednostavno otkucajte simbol @, a zatim ime ili pseudonim e-pošte. 

Savet: Pseudonim e-pošte je taj deo njihove e-adrese pre znaka @.  Na primer: "Aleksej" je pseudonim e-pošte za alexw@contoso.com. 

Kada završite i objavite komentar, svako koga @mentioned u tom komentaru dobiće obaveštenje o obaveštenju. E-poruka obaveštenja omogućava im da znaju da ste ih spomenuli i daje im pregled slajda u kojem se nalazi komentar, kao i komentar koji ste ostavili. Mogu da odgovore na vaš komentar iz e-poruke ili mogu da kliknu na vezu u e-poruci sa obaveštenjem da bi otvorili platformu za slajdove i da idu pravo na komentar koji ste ostavili ako žele da vide više konteksta.

Otklanjanje nit komentara

Komentari u datotekama generalno predstavljaju pitanja, ideje ili zabrinutosti oko sadržaja. Kada se to reši, moderni komentari vam dopuštaju da označite tu nit kao što je rešena. Rešeni komentari se ne pojavljuju u marginama (iako ih i dalje možete pronaći u oknu za komentare) kako biste mogli da se fokusirate na nit komentara koji još uvek imaju otvorene probleme.

Poboljšano uverenje po dizajnu

Moderan komentar može da uređuje samo osoba koja ga je kreirala.

I još!

Upravo smo počeli sa poboljšanjem iskustava komentara. Pogledajte ovaj prostor za nove i uzbudljive funkcije koje će vam pomoći da vašu saradnju učinite bogatijom, bezbednijom i jednostavnijom.

Zašto ne vidim?

Savremeni komentari trenutno su dostupni samo za preduzeća i korisnike preduzeća. Dolazi do dostupnosti potrošača, ali trenutno nema datuma izdavanja.

Ako ste biznismen ili poslovni korisnik i dalje ne vidite moderne komentare, možda koristite verzijuPowerPoint koja još uvek nije primila ove nove funkcije.

Takođe, ovi novi komentari će biti dostupni samo klijentima pomoću trenutnih verzijaPowerPoint uključujući PowerPoint za Microsoft 365, PowerPoint za Android, PowerPoint za iOS i PowerPoint za veb.

Ako koristite starije verzije PowerPoint nećete moći da čitate ili kreirate moderne komentare. Ako primite datoteku koja sadrži moderne komentare i imate PowerPoint 2010, PowerPoint 2013,PowerPoint 2016 ili PowerPoint 2019, dobićete obaveštenje koje vas poziva da ga otvorite u PowerPoint za veb radi redigovanja modernih komentara.

Ako koristite poslovni ili školski nalog, možda vam IT administrator nije omogućio moderne komentare. Možda ćete želeti da im pristupite i da ih pitate da li ga mogu uključiti.

Takođe pogledajte

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×