Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Daje inverznu funkciju standardne normalne kumulativne raspodele. Raspodela ima srednju vrednost nula, a standardna devijacija jedan.

Sintaksa

NORM.S.INV(verovatnoća)

Sintaksa funkcije NORM.S.INV ima sledeće argumente:

  • Verovatnoća     Obavezno. Verovatnoća koja je povezana sa normalnom raspodelom.

Primedbe

  • Ako verovatnoća nije broj, NORMS. INV daje #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako je verovatnoća <= 0 ili je verovatnoća >= 1, NORMS. INV daje #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Kada je data vrednost verovatnoće, NORMS.INV traži onu vrednost broja z za koju je NORM.S.DIST(z,TRUE) = verovatnoća. Prema tome, preciznost funkcije NORM.S.INV zavisi od preciznosti funkcije NORM.S.DIST. NORM.S.INV koristi iterativnu tehniku pretraživanja.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis

Trenutni rezultat

=NORM.S.INV(0.908789)

Inverzna funkcija standardne normalne kumulativne raspodele sa verovatnoćom od 0,908789

1,3333347

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×