Fontovi koji se imaju uz Publisher nemaju ograničenja licenciranja, što znači da mogu da se ugrađuju u publikaciju i štampaju bilo gde. Fontovi koji se ne nalaze sa programom Publisher su, međutim, možda ograničeni.

Kada svoju Microsoft Office Publisher datoteku uzmete u komercijalnu štampariju, usluga štampanja mora da ima fontove koje ste koristili u publikaciji tako da mogu ispravno da odštampaju publikaciju. Ako koristite font koji nije ugrađan, vaša štamparija ne može da učita font da biste odštampali publikaciju. Umesto toga, moraju da kupuju font ili da ga zamene.

Proizvođači instalirani na računaru licencirani su od strane proizvođača za određenu upotrebu. Na primer, licenca za font može da vam dozvoli da koristite font za prikaz na monitoru i štampanje na stonom štampaču. Međutim, licenca može da vam dozvoli da ugrađavate font prilikom čuvanja publikacije.

Publisher samo ugrađuje TrueType fontove. Ograničenja licenci za TrueType fontove koje ste koristili u publikaciji možete da potvrdite >Upravljanje ugrađ> enim fontovima. Ako ste koristili ograničeni font, možete da se promenite u neograničeni font ili da tražite savet za štampanje u usluzi štampanja.

Ova tabela navodi ograničenja licence i kako utiču na rad sa publikacijom na drugom računaru ili u komercijalnoj štampariji.

Licenca za font

Šta znači opis licence fonta

Kako licenca utiče na uslugu štampanja

Samo za pregled

Možete da ugradite ovaj font, ali ako uredite publikaciju na drugom računaru, ne možete da sačuvate te promene.

Vaša štamparija može da otvori Microsoft Publisher datoteku i da promeni publikaciju, ali ona ne može da sačuva promene. Razmotrite menjanje ovog fonta u onaj koji nije ograničen.

Može da ugradi

Možete da ugradite ovaj font. Za najbolje rezultate koristite fontove uz ovaj opis licence.

Štamparija može da učita ovaj font, napravi promene u publikaciji pomoću ovog fonta, a zatim da sačuvate promene.

Možda ne ugrađuju

Ne možete da ugradite ovaj font.

Ako font nije instaliran na računaru usluge štampe, Microsoft Windows će ga koristiti pomoću drugog fonta. Da biste koristili font koji ste odabrali, usluga štampanja mora da kupi font ili zameni drugi font. Razmotrite menjanje ovog fonta u onaj koji nije ograničen.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×