Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje koju vrstu obaveštenja i uvida možete da vidite o osobama u organizaciji u okviru Microsoft 365 aplikacija i koje vrste informacija drugi mogu da vide o vama u obliku obaveštenja. On takođe opisuje odakle potiče informacije i kako da isključite određena obaveštenja.

Da bi vam pomogao da saznate više o osobama u vašoj organizaciji, Microsoft 365 ponekad daje informacije kao što su rođendani, promene karijere ili pozivi na sastanak na čekanju u aplikacijama kao što su Outlook i Microsoft 365 feed. Detalje potražite u članku Tipovi uvida. Informacije se prikupljaju iz usluga LinkedIn i Viva Insights.

Evo primera kako možete da vidite da neko ima predstojeći rođendan na kartici profila u programu Outlook na vebu:

Rođendanski podsetnik na karticama profila

Tipovi uvida

Informacije iz programa Outlook

Informacije iz usluge Teams

Informacije iz Viva Insights

Ako je vaša organizacija omogućila Viva Insights, guranja kao što su obaveštenja na čekanju u pozivima za kalendar i predloženi zadaci mogu da se prikažu u Microsoft aplikacijama.

 • Sledi RSVP

  Kada pozovete nekoga na sastanak pomoću programa Outlook ili Teams, pozvana osoba može da vidi informacije na vašoj kartici profila. Saznajte više o rsVP-u na čekanju.

 • Predloženi zadaci

  Kada imate zadatak za nekoga, ta osoba može da vidi te informacije kada pogleda vašu karticu profila. Takođe možete da vidite da li vam je dodeljen zadatak. Uvidi su izvedeni iz podataka koji su vam već dostupni u Exchange Online poštanskom sandučetu. Na primer, ako želite da utvrdite koje ste obaveze izvršili prema drugima, možete ručno da pregledate svaku e-poruku u poštanskom sandučetu. Saznajte više o predloženim zadacima.

Informacije iz usluge LinkedIn

Ako je vaša organizacija omogućila LinkedIn informacije u aplikacijama i uslugama i povezali ste poslovni ili školski nalog sa LinkedIn nalogom, sledeće LinkedIn informacije mogu da se prikažu u obliku obaveštenja u programima Outlook, Org Explorer i Microsoft 365 feed:

 • Roрendan

 • Obrazovna istorija

 • Istorija zaposlenja

 • Poziv na čekanju za povezivanje na LinkedIn lokaciji

 • Postavljanje ispravki

 • Objave i video zapisi koje delite na LinkedIn profilu

 • Predlog za povezivanje sa drugim osobama na mreži putem LinkedIn profila

 • Godišnjica rada

Napomena: LinkedIn informacije u Microsoft 365 aplikacijama podležu linkedIn postavkama vidljivosti. Saznajte više o usluzi LinkedIn u Microsoft aplikacijama.

Vaša lična obaveštenja

Neka obaveštenja su vidljiva samo vama, na kartici profila:

 • Predlog za podešavanje časova sastanka

  Predloženo radno vreme sastanka se generiše procenom podataka iz svakodnevnog rada u uslugama Microsoft 365 i Windows. Saznajte više o predloženim časovima sastanka.

 • Predlog za ažuriranje slike profila

  Ako vaša organizacija dozvoljava da uredite sliku profila, obaveštenje da to uradite može da se pojavi na kartici profila.

Kako Microsoft 365 zna šta je važno?

Obaveštenja i uvidi su lični za svakog korisnika. Informacije koje vidite mogu se razlikovati od onoga što vide vaše kolege.

Uvidi i informacije koje prikazujemo zasnovani su na signalima koje vi i vaše kolege šaljete kada radite u usluzi Microsoft 365. Na primer, kada vi i kolega prisustvujete istim sastancima ili ažurirate isti dokument, to je signal da verovatno radite zajedno. Drugi signali su oni koje pratite, sa kim komunicirate putem e-pošte ili u usluzi Teams, ko vam je menadžer i ko ima istog menadžera kao vi.

Ne želim da drugi vide informacije o meni u Microsoft aplikacijama. Kako da isključim obaveštenja o meni?

Informacije možete da sprečite Viva Insights prikažete u Microsoft aplikacijama tako što ćete odabrati viva. Više informacija potražite u članku Davanje saglasnosti ili odbijanje saglasnosti za funkcije.

Možete da sprečite da se LinkedIn informacije pojave u Microsoft aplikacijama tako što ćete:

Napomena: Ako to dozvoljavaju LinkedIn postavke, javni profil će i dalje biti vidljiv u Microsoft aplikacijama kada prekinete vezu između naloga. Možete da ograničite vidljivost informacija javnog profila kako se pojavljuju u prikazima kartica profila drugih osoba. Saznajte više o vidljivosti van LinkedIn profila i kako da prilagodite ove postavke.

Ne želim da vidim informacije o drugima u Microsoft aplikacijama

Možda ćete videti manje LinkedIn informacija o drugima ako prekinete vezu između LinkedIn i Microsoft naloga.

Viva uvide možete da sprečite da se pojavljuju u Microsoft aplikacijama tako što ćete odabrati viva. Više informacija potražite u članku Davanje saglasnosti ili odbijanje saglasnosti za funkcije.

Takođe pogledajte

Microsoft Viva Insights

Kartice profila u usluzi Microsoft 365

Vaš feed je lično za vas

LinkedIn

LinkedIn informacije u Microsoft aplikacijama

Saznajte kako možete da prilagodite postavke javnog LinkedIn profila

Prekidanje veze između LinkedIn i Microsoft naloga i upravljanje podacima

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×