Objekat sa tekstom je delimično van stranice

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Ova publikacija sadrži objekat sa tekstom koji se proteže van stranice.

Ako taj uslov ne otkloni, tekst će biti izvezen kao slika ako publikacija je poslata kao e-poruku. Kvalitet slike će biti loš, a slika će povećati veličinu datoteke e-poruke.

Objekat je nešto od sledećeg:

 • Automatski oblik

 • Tabele

 • Okvir za tekst

 • Slika ili clip art kolekcije

Da biste pronašli i izabrali stavku, kliknite na poruku o grešci u oknu zadataka Kontrolora dizajna , kliknite na strelicu i zatim kliknite na dugme Idi na ovu stavku.

Premeštanje objekta

Da biste rešili ovaj problem, premestite objekat. Možete da pomerate objekat ili grupu objekata tako što ćete prevući, prevlačiti ili koristite mere da biste je postavili na stranici.

Prevucite objekat na novi položaj

 1. Postavite pokazivač miša iznad objekta dok se pokazivač promeni u premestite pokazivač Pokazivač za premeštanje .

 2. Prevucite objekat na novi položaj. Da biste prevukli objekat u pravu liniju, držite pritisnut taster SHIFT dok prevlačite objekat.

  Napomena: Ako je uključena neka od komandi za kačenje , objekat može da se Prikači za najbliži vodič, objektima i lenjiru kada otpustite taster miša.

Guranje objekta

 • Izaberite objekat, a zatim pritisnite neki od tastera sa strelicama za premeštanje objekta u željenom smeru.

  Objekat premešta za određenu daljinu svaki put kada pritisnete taster sa strelicom. Podrazumevano guranje rastojanje je 0.13 in (ili njen ekvivalent ako koristite drugi jedinice mere). Međutim, možete da promenite guranje rastojanje.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim kliknite na karticu Uređivanje .

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu sa strelicama guranje objekata tako što ćete , a zatim otkucajte udaljenost koju želite objekte da biste premestili kada ste ih guranje.

Objekat precizno postavljanje na stranici

 1. Kliknite desnim tasterom miša na objekat, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Oblikuj tip objekta .

 2. Na kartici raspored , u okviru položaj na straniciunesite pozitivne mere za horizontalni i vertikalni položaj objekta ili grupe objekata.

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×