Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste upoznati sa programom Microsoft Outlook 2010 ili sa starijim verzijama programa Microsoft Outlook, sledeća lista opisuje funkcije i funkcionalnost koje su obustavljene ili promenjene u programu Microsoft Outlook 2013.

 • Objavljivanje na lokaciji Office.com iz kalendara      za objavljivanje na lokaciji Office.com funkcija i usluga koristi su se obustavljene na 5 April 2014. Posle tog datuma objavljeni kalendare više neće biti dostupne na lokaciji Office.com. Iako smo skrenuli kalendara na lokaciji Office.com, postoje drugi načini za objavljivanje kalendara na mreži. Preporučujemo da objavite kalendara pomoću drugi metod pre 5 April 2014. Ako koristite Outlook povezan sa Exchange serverom, pogledajte članak Deljenje Outlook kalendara sa drugim osobama i pratite korake za deljenje kalendara pomoću Microsoft Exchange Server nalog. Ako koristite Outlook sa nalog internet pošte, izvoz kalendara kao ICS datoteku, Uvezite ga u Outlook.com, i zatim Deljenje kalendara u Outlook.com.

 • Exchange dostavljanje u Outlook datoteke sa podacima (.pst)    Posle nadogradnje na Outlook 2013 profili koji se konfigurišu za dostavljanje stavki Exchange Server naloga u Outlook datoteku sa podacima (.pst) i dalje vide tu datoteku u oknu za navigaciju. Ali sve nove stavke se dostavljaju Outlook datoteci sa podacima van mreže (.ost), a keširani Exchange režim je uključen za Exchange nalog.

 • Uvoz/izvoz iz aplikacija Opcije    Uvezi postavke korisničkog naloga za internet poštu i Uvezi internet poštu i adrese su obustavljene. Prilikom izvoza Outlook 2013 podataka u datoteku, vrednosti razdvojene tabulatorom, Microsoft Access i Microsoft Excel nisu podržani. Za izvoz u Excel preporučujemo izvoz podataka u datoteku sa zapetom razdvojenim vrednostima (CSV) i onda uvoz CSV datoteke u Excel.

 • Dnevnik    Dnevnik se ne pojavljuje na novoj traka za navigaciju. Podrazumevana specijalna fascikla za dnevnik još uvek postoji i može se izabrati iz prikaza „Fascikle“ u programu okno fascikle. Sve postojeće fascikle dnevnika se pojavljuju u prikazu „Lista fascikli“ u programu Okno fascikle. Iz opcija programa Outlook uklonjena je opcija Beleške i dnevnik. Dugme Opcije dnevnika i srodni dijalog više nisu dostupni. Opcija dnevnika je uvek onemogućena.

 • Beleške    Beleške se ne pojavljuju na traci ili na novoj traka za navigaciju. Podrazumevana specijalna fascikla za beleške još uvek postoji i može se izabrati iz prikaza „Fascikle“ u programu okno fascikle. Sve postojeće fascikle beležaka se pojavljuju u prikazu „Lista fascikli“ u programu Okno fascikle. Iz opcija programa Outlook uklonjena je opcija Beleške i dnevnik. Nove beleške su podrazumevano žute boje, srednje veličine, fonta Calibri 11 tačaka i prikazuju datum i vreme poslednje izmene poruke. Ove opcije se ne čitaju i ne mogu biti promenjene u željenim opcijama ili ključevima registra.

 • ANSI PST izrada    Opcija Outlook 97-2002 datoteka sa podacima (*.pst) nije dostupna prilikom izrade Outlook datoteke sa podacima. Ova promena ne utiče na automatsku izradu ANSI Outlook datoteke sa podacima van mreže (.ost) koja se koristi kao podrška opcionim imenima za prikaz za azijske jezike.

 • Grupe za slanje/prijem    U meniju „Pošta“, na kartici Slanje / prijem u grupi Slanje i prijem komandu Grupe za slanje/prijem zamenjuje komanda Slanje/prijem. Komanda Preuzmi adresar, koja se prethodno nalazila na listi Grupe za slanje/prijem, sada je na traci u grupi Server. Sve prethodno prilagođene grupe za slanje/prijem se konvertuju u jednu grupu, ranije poznatu kao Svi nalozi. Ako je prilagođen interval veze servera bio konfigurisan za grupu za slanje/prijem Svi nalozi, ova postavka će važiti i za Outlook 2013.

 • Podrška za pozivno umrežavanje    Pozivno umrežavanje treba da se konfiguriše u operativnom sistemu Windows. Posle nadogradnje na Outlook 2013 primenjuju se podrazumevane (LAN) postavke za povezivanje. Na kartici Slanje/prijem iz grupe Željene postavke uklonjena je komanda Pozivna veza. U opcijama programa Outlook, sa kartice Više opcija uklonjen je odeljak Pozivne veze. Prilikom izmene Exchange Server naloga stavka Još postavki otvara dijalog Microsoft Exchange. Uklonjena je kartica Veza. Konfiguracija „Outlook Anywhere“, koja je bila dostupna na kartici Veza, sada se nalazi na kartici Opšte.

 • Način rada servera Exchange Server „Preuzmi zaglavlja, a zatim kompletne stavke“    Ova funkcija je obustavljena. Posle nadogradnje na Outlook 2013, ako je ova opcija bila izabrana, automatski se menja u Preuzmi kompletne stavke.

 • Exchange Server klasični režim rada van mreže   Ova funkcija je obustavljena. Nalozi servera Exchange Server se mogu koristiti na mreži ili u keširanom Exchange režimu.

 • Preuzimanje vanmrežnog adresara iz javne fascikle    Ova funkcija je obustavljena. Preuzimanje lokalnog vanmrežnog adresara i dalje je podržano.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×