Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uvod

Potrošači mogu da kupe Microsoft Office 2021 za Windows i Mac, a komercijalni klijenti sada mogu da kupe Microsoft Office LTSC za Windows i Mac. Office 2021 i Office LTSC 2021. su sledeća stalna izdanja sistema Office. Oni obuhvataju poboljšanja u sistemu Microsoft Office 2019 i starijim verzijama lokalnog sistema Office.

Više informacija potražite u sledećim najčešćim pitanjima.

Generale

Microsoft Office 2021 je osnovna alatka koja vam je potrebna za hvatanje, analiziranje i organizovanje ideja. On uključuje klasične verzije Office aplikacija sa jednokratnom kupovinom.

  • Office Home & Student 2021 – Za studente i porodice koje žele da se klasične Office aplikacije instaliraju na jednom PC ili Mac računaru za korišćenje kod kuće ili u školi. Obuhvata klasične verzije programa Word, Excel, PowerPoint i OneNote instalirane na jednom PC ili Mac računaru.

  • Office Home & Business 2021 – Za porodice i mala preduzeća koja žele da klasične Office aplikacije i e-pošta instaliraju na jednom PC ili Mac računaru za korišćenje kod kuće ili na poslu. Obuhvata klasične verzije programa Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook instalirane na jednom PC ili Mac računaru.

  • Office Professional 2021 – Za porodice i mala preduzeća koja žele da klasične Office aplikacije i e-pošta instaliraju na jednom računaru za korišćenje kod kuće ili na poslu. Obuhvata klasične verzije programa Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook i Publisher i Access instalirane na jednom računaru.

Office LTSC je najnovija stalna verzija programa Microsoft 365 za komercijalne i državne klijente, licencu zasnovanu na uređaju dostupnu kao jednokratna" kupovina, dostupna na obe platforme (Windows i Mac). Kao i prethodna verzija Office 2019, Office LTSC će obuhvatiti Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access ( samoWindows ) i Publisher ( samoWindows ).

Klijenti mogu da provere nalog u prikazu "backstage" bilo koje aplikacije i vide koju verziju Office LTSC koriste. To možete da uradite tako što ćete izabrati stavku Datoteka >nalog. Ovo izdanje je Office LTSC 2021. Za Mac, idite< ime aplikacije> na traci sa menijima i izaberite stavku Osnovni podaci.

Sa radošću potvrđuje našu posvećenost drugom izdanju stalne verzije programa Microsoft 365 u budućnosti, posle ovog izdanja.

Ne. Microsoft 365 je usluga pretplate koja obezbeđuje da uvek imate najnovije moderne alatke za produktivnost. Microsoft 365 već ima sve funkcije koje će stići u Office 2021 i Office LTSC, uključujući funkcije kao što je saradnja u realnom vremenu, kao i druge napredne produktivnosti i bezbednosne funkcije koje nisu pronađene u programima Office 2021 ili Office LTSC.

Microsoft 365 je pretplata koja se dobija uz Premium aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access (Publisher i Access dostupni samo na PC računaru). Aplikacije mogu da se instaliraju na više uređaja, uključujući RAČUNARE, Mac računare, iPad uređaje, iPhone uređaje, Android tablet računare i Android telefone. Microsoft 365 uz usluge kao što je 1 TB OneDrive skladišta, 60 Skype minuta mesečno i Microsoft podrška za ćaskanje i telefon. Uz pretplatu dobijate najnovije verzije aplikacija i automatski primate ispravke kada se one dese.

Office 2021 je jednokratna kupovina koja se dobija uz klasične aplikacije kao što su Word, Excel i PowerPoint za PC ili Mac i ne uključuje usluge koje se dobijaju uz Microsoft 365 pretplatu. Jednokratne kupovine nemaju opciju nadogradnje, što znači da ćete morati da ga kupite po punoj ceni ako planirate da ga nadogradite na sledeće veliko izdanje.

Microsoft 365 Apps za preduzeće, verzija programa Microsoft 365 povezana sa oblakom , isporučuje najdektivnije i najsigurnije Microsoft 365 iskustvo pri radu – sa najmanjim ukupnim troškovima vlasništva za primenu i upravljanje. Međutim, za klijente koji još uvek ne mogu da premešte sve uređaje u oblak zbog nesaaktivnosti da koriste redovna ažuriranja ili su potpuno prekinuli vezu i bezbedna okruženja, Office LTSC je dostupna. Office LTSC je jednokratna verzija aplikacija za Microsoft 365, kao i prethodna stalna izdanja.

Planovi Microsoft 365 i Office 365 kombinuju poznati Microsoft 365 paket za računare Premium aplikacija sa verzijama Microsoft usluga za komunikacije i saradnju sledeće generacije – uključujući Microsoft Exchange Online, Microsoft Office SharePoint Online,Office Mobile, Office za veb i Microsoft Teams – kako bi korisnicima pomogli da budu produktivni sa bilo kog mesta. Microsoft 365 aplikacije je najsigurnija verzija programa Microsoft 365. Saznajte više o planovima usluge u ovom članku.

Da, Office 2021 i Office LTSC isporučuju 32-bitna i 64-bitna izdanja Windows verzija, aOffice 2021 za Mac i Office LTSC za Mac nastavljaju da isporučuju 64-bitna izdanja.

Pomoć oko odlučivanja koja verzija vam je odgovarajuća potražite u članku Izbor 64-bitne ili 32-bitne verzije sistema Office.

Office 2021 može da se instalira na jednom Windows 10 ili Windows 11 računaru ili na jednoj od tri najnovije verzije operativnog sistema macOS.

Da, i Office 2021 i Office LTSC će imati verzije Windows i Mac.

Pristup internetu je potreban u sledećim situacijama sa Office 2021:

  • Pristup internetu je neophodan za pronalaženje prava na uređaj u slučaju da je uređaj objedinjen sa kopijima sistema Office.

  • Za preuzimanje i povezivanje kopije sistema Office sa Microsoft nalogom ili ID-om uređaja potreban je pristup internetu.

  • Pristup internetu je potreban za aktiviranje aplikacija, kao što su Word, Excel i PowerPoint.

  • Periodično na internetu je neophodan da bi aplikacije bile aktivirane.

Možete da aktivirate Office 2021 putem internet veze i možda ćete morati povremeno da se povežete da biste potvrdili licencu povezanu sa licenciranim uređajem. Trebalo bi da se redovno povezujete sa internetom da bi vaša verzija sistema Office bila ažurna i da biste imali koristi od automatskih ispravki.

Iako su bezbednosne i kvalitativne ispravke za Office LTSC dostupne putem interneta, one mogu da se hostuju lokalno za mreže sa prekinutim vezama. Office LTSC neće primati nove funkcije. Ako želite da dobijate nove Microsoft 365, razmotrite premeštanje na Office 365 ili Microsoft 365 plan.

Verzija Windows za računare OneNote isporučuje sa Office 2021 i Office LTSC.

Da, i Office 2021 i Office LTSC podržavaju Visual Basic for Applications (VBA).

Office 2021 i Office LTSC funkcijama

Office 2021 za Windows i Office LTSC za Windows uključuju samo podskup funkcija uključenih u Microsoft 365 aplikacije. Ovaj podskup obuhvata ažurirane funkcije pristupačnosti, mogućnosti kao što su Dinamički nizovi i XLOOKUP u programima Excel, vizuelna poboljšanja i poboljšanja performansi u Word, Excel i PowerPoint. Iako Microsoft 365 aplikacije će nastaviti da dobija najnovija poboljšanja u modernoj saradnji, naprednoj bezbednosti i inteligentnim mogućnostima čim budu dostupne, Office 2021 za Windows i Office LTSC za Windows će ostati zaključani na vreme. Za više informacija o funkcijama posetite našu stranicu "Šta je novo".

Kao i Windows, Office 2021 za Mac i Office LTSC za Mac sadržaće samo podskup dugačke liste funkcija koje su dodate u Microsoft 365 aplikacije za Mac u poslednje tri godine. Ažurirane aplikacije sadržaće samo poboljšanja performansi, nove funkcije pristupačnosti, druge nove i poboljšane mogućnosti, uključujući dinamičke nizove sa novim funkcijama i XLOOKUP u sistemu Excel i bolje performanse uslugaWord, Excel i PowerPoint. Office 2021 za Mac i Office LTSC za Mac obuhvatiće i Microsoft Teams, što omogućava klijentima da omoguće i isprobaju ovo iskustvo ako to odaberu. Za više informacija o funkcijama posetite našu stranicu "Šta je novo".

Podrška i sistemski zahtevi za Windows

Za korisnike pc računara, Office 2021 zahtevati Windows 10 i novije verzije. Više informacija o sistemskim zahtevima potražite na stranici Microsoft 365 i Office resursi.

Office LTSC je podržana na Windows 11 i Windows 10. Kompletnu listu podržanih operativnih sistema potražite u članku Sistemski zahtevi za Microsoft 365 i Office.

Komercijalne verzije Office LTSC će imati 5 godina podrške u okviru fiksnih smernica za životni ciklus. Moderne smernice za životni ciklus regulišu proizvode koji mogu da imaju češće promene sa bržim učestalošću ažuriranja i omogućava male promene sa najmanje 30 dana unapred obaveštenjem klijentima.

Office LTSC će biti van podrške 13. oktobra 2026.

Moderan softver ne samo da pruža nove funkcije koje pomažu ljudima da rade najbolje što mogu, već i nova, efikasnija rešenja za upravljanje i sveobuhvatniji pristup bezbednosti. Softver star više od decenije i nije imao koristi od ove inovacije, teško je obezbediti i sâm manje produktivan. Kako se ubrzava tempo promena, postalo je imperativno premestiti softver u moderniji kadr. Usvajanjem 5-godišnjeg perioda, Office 2021 smanjiti to izlaganje.

Podrška i sistemski zahtevi za Mac

Za Mac korisnike, Office 2021 za Mac podržani su na tri najnovije verzije macOS. Više informacija o sistemskim zahtevima potražite na stranici Microsoft 365 i Office resursi.

Microsoft 365 za Mac računare je podržana na tri najnovije verzije macOS. Pošto su nove glavne verzije macOS opšte dostupne, Microsoft će odustati od podrške za najstariju verziju i podržavati najnovije i prethodne dve verzije macOS. Funkcionalnost proizvoda i dostupnost funkcija mogu da se razlikuju u starijim sistemima. Kompletnu listu sistemskih zahteva potražite u članku Sistemski zahtevi za Microsoft 365 i Office.

Kao i Windows, komercijalna verzija programa Office LTSC za Mac ima 5 godina podrške u okviru fiksnih smernica za životni ciklus.Moderne smernice za životni ciklus regulišu proizvode koji mogu da imaju češće promene sa bržim učestalošću ažuriranja i omogućava male promene sa najmanje 30 dana unapred obaveštenjem klijentima.

Office LTSC za Mac imaće isti mesečni dijagnostikovanje ispravki kao prethodna izdanja stalnih Microsoft 365 za Mac.

Office LTSC za Mac će biti van podrške 13. oktobra 2026.

Tehnologija primene

Office 2021 za Windows i Office LTSC za Windows instaliraju se pomoću instalacione tehnologije "Klikni i pokreni" umesto programa Windows Installer (MSI). Klikni i pokreni se koristi za instaliranje Office 2019 količinskih proizvoda i dostupan je za većinu Microsoft 365 proizvoda od kada Office 2010.

Office 2021 za Mac i Office LTSC za Mac koristi standardni Apple Package format (pkg) – istu tehnologiju koju smo koristili za prethodna stalna izdanja, uključujući Office 2019 za Mac.

Microsoft Teams i Skype za posao

Microsoft Teams je podrazumevana instalirana aplikacija za Office LTSC i Office LTSC za Mac, omogućavajući klijentima da omoguće i isprobaju proizvod. Office LTSC se isporučuje sa Skype za posao klijentskom aplikacijom, ali nije automatski instalirana; umesto toga, obezbeđena je kao opcionalna instalacija kao podrška lokalnim Skype za posao klijentima. Skype za posao ostaje zasebno, opcionalno preuzimanje za Office LTSC Mac, kao u prethodnim Mac verzijama sistema Office.

Ako imate Windows 11 uređaj, Microsoft Teams uključen. Takođe je uključena u Office 2021 za korišćenje na Windows 10 i macOS.

Office LTSC dobijate uz Microsoft Teams klijenta u Microsoft 365 za instalaciju. Kada korisnik pokrene aplikaciju Microsoft Teams, biće mu zatraženo da se prijavi. Korisnici čiji Azure Active Directory (Azure AD) nalog su povezani sa postojećim planom usluge Microsoft Teams, Office 365 ili Microsoft 365 moći će da koriste taj nalog za prijavljivanje na redovnu licenciranu uslugu. Korisnici koji nemaju postojeću licencu moći će da koriste uslugu Teams Free ili Exploratory.

Microsoft Teams ažuriraju dva puta mesečno i zahteva internet vezu za automatska ažuriranja. Korisnici nisu podržani i može im biti blokirano korišćenje usluge Teams za računare ako se nisu ažurirali 3 meseca ili ako nisu ažurirali 2 verzije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×