Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilikom dizajniranja predloška obrasca, možete da navedete da li korisnici će moći da koristite digitalne potpise kada popunjavaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca. Digitalni potpis možete da koristite za mnoge od istih razloga iz kojih biste potpisali dokument na papiru. Digitalni potpis se koristi za potvrda verodostojnosti digitalne informacije – kao što su predložaka obrazaca, obrazaca, e-porukama i dokumentima – pomoću računara šifrovanja. Kada je obrazac potpisan, ceo obrazac ili deo obrasca koji je potpisan nije moguće menjati bez poništavanja potpisa.

Napomena: Ako predložak obrasca dizajniran na osnovu XML šemu, možete da omogućite digitalne potpise za predložak obrasca samo ako XML šema ima čvor koji se nalazi u World Wide Web Consortium (W3C) XML digitalni potpis prostor za ime.

U ovom članku

Pitanja kompatibilnosti

Kada kreirate predložak obrasca, možete da omogućite digitalne potpise tako da korisnici mogu da dodaju ih ceo obrazac ili na određene delove obrasca. U Microsoft Office InfoPath 2007, takođe možete odabrati da Dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem je predložak obrasca koji je dizajniran u programu InfoPath pomoću režim kompatibilnosti određene. Predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem mogu biti omogućenih za pregledač kada se objavi na serveru na usluge InfoPath Forms Services. U predložaka obrazaca omogućenih za pregledač možete samo da omogućite digitalnih potpisa će se dodati na određene delove obrasce koji su korisnici popune. Kada omogućite digitalne potpise za delove obrasca, potpisi primenjuju se samo na podatke u određene delove obrasca.

Vrh stranice

Omogućavanje digitalnih potpisa tako da korisnici mogu da potpišu ceo obrazac

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. U okviru kategorijeizaberite stavku Digitalni potpisi, a zatim kliknite na dugme Omogući digitalne potpise za ceo obrazac.

  Napomena: Ako su dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, omogućite digitalne potpise za ceo obrazac opcija nije dostupna jer predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem podržavaju samo digitalne potpise za određene delove predloška obrasca. Ako promenite opcije kompatibilnosti za predložak obrasca nakon omogućavanja digitalnih potpisa, trebalo bi da pokrenete Kontrolor dizajna da biste potvrdili da je ispravno podešen opcije digitalnog potpisa. Pronalaženje više informacija o Kontrolor dizajna u odeljku Takođe pogledajte .

 3. Ako je predložak obrasca dizajniran na osnovu baze podataka, Web usluzi ili XML šeme koja sadrži prostor za ime digitalnog potpisa, kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmetada biste naveli grupe u izvoru podataka skladište potpis. Grupa mora da bude deo prostor za ime digitalnog potpisa.

  Napomena: Ako ste Dizajniranje predloška obrasca koji nije zasnovan na baze podataka, Web usluzi ili XML šeme koja sadrži digitalni prostor za ime, ova opcija nije dostupna. U ovom slučaju, pređite na korak 5.

 4. U dijalogu Izbor polja ili grupe kliknite na polje ili grupu za koju želite da omogućite digitalne potpise, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Ako želite da korisnici potpišu obrazac pre nego što ga proslede, potvrdite izbor u polju za potvrdu traži od korisnika da potpiše obrazac ako je prosleđen bez potpisa .

  Napomena: Ako već nije omogućeno prosleđivanje obrasca za predložak obrasca, morate to da uradite kada izaberete ovo polje za potvrdu.

Vrh stranice

Omogućavanje digitalnih potpisa tako da korisnici mogu da potpišu deo obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. U okviru kategorijeizaberite stavku Digitalni potpisi, a zatim kliknite na dugme Omogući digitalne potpise za određene podatke u obrascu.

 3. Kliknite na dugme Dodaj.

 4. U dijalogu Podešavanje koje je moguće potpisivati podataka otkucajte ime za deo predloška obrasca za koju želite da omogućite digitalne potpise.

  Savet: Ime koje koristite ne može da sadrži razmake.

 5. Kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmetapored polja za polja i grupe da biste se prijavili .

 6. U dijalogu Izbor polja ili grupe kliknite na polje ili grupu za koju želite da omogućite digitalne potpise, a zatim kliknite na dugme u redu.

 7. U okviru Opcije potpisa u dijalogu Podešavanje koje je moguće potpisivati podataka , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dozvolili samo jedan potpis za ovaj deo predloška obrasca, kliknite na dugme Dozvoli samo jedan potpis.

  • Da biste dozvolili više potpisa koji su međusobno nezavisni i koje možete dodati ili ukloniti bez uticaja na druge potpise, kliknite na dugme Svi potpisi su nezavisni (zajedničko potpisivanje).

  • Da biste dozvolili više potpisa za potpisivanje prethodne potpise, kliknite na svaki potpis potpisuje prethodni potpis (naknadno potpisivanje).

 8. U okviru poruke o potvrdi potpis otkucajte tekst koji želite da prikažete korisniku kada prijavite ovaj deo obrasca, a zatim dvaput kliknite na dugme u redu .

 9. U predlošku obrasca povežite deo predloška obrasca za koje ste omogućili digitalne potpise sa odeljkom.

  Kako?

  1. Postavite kursor na mesto gde želite da umetnete u odeljku.

  2. Ako okno zadatka Izvora podataka nije vidljivo, kliknite na Izvor podataka u meniju Prikaz .

  3. U oknu zadatka Izvor podataka , uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste dodali kontrolu koja je povezana sa poljem, kliknite desnim tasterom miša na polje, a zatim kliknite na kontrolu koju želite da povežete sa ovom polju.

   • Da biste dodali sekciju koja je povezana sa grupom, kliknite desnim tasterom miša na grupu i izaberite odeljak sa kontrolama.

    Napomena: Ako polje ili grupu koju ste naveli ponavlja, morate izabrati koji se ne ponavlja grupu koja sadrži to polje ili grupu.

 10. U predlošku obrasca, dvaput kliknite na oznaku odeljak ispod odeljka koji sadrži druge odeljke ili kontrole koje ste upravo umetnuli.

 11. Izaberite karticu Digitalne potpise .

 12. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da digitalno potpišete ovaj odeljak .

 13. U okviru Potpiši sledeće podatke u obrascu potpisanih u ovom odeljku , kliknite na ime odeljka koji ste kreirali digitalni potpis u koraku 4.

 14. Da biste prikazali potpisa u odeljku kao njihovog dodavanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži potpise u odeljku .

 15. Da bi se kontrole u odeljku samo za čitanje kada su potpisane, potvrdite izbor u polju za potvrdu Postavi potpisane kontrole samo za čitanje .

Vrh stranice

Onemogućavanje digitalnih potpisa

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. U okviru kategorijeizaberite stavku Digitalni potpisi, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste onemogućili digitalne potpise za ceo predložak obrasca, kliknite na dugme da omogućite digitalne potpise.

  • Da biste onemogućili digitalne potpise za određeni deo predloška obrasca, kliknite na dugme Omogući digitalne potpise za određene podatke u obrascu, kliknite na deo predloška obrasca na listi podataka u obrascu koji mogu biti prijavljeni koji želite da onemogućite digitalne Potpisi za, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×