Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Omogućavanje okvira za tekst da prihvati više redova teksta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Po podrazumevanim postavkama, okviri za tekst može da primi jedan red teksta. Ako želite da okvir za tekst može da prihvati više redova teksta, možete da omogućite prelome pasusa ili prelamanje teksta za okvir za tekst kada ga umetnete u predložak obrasca.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst za koji želite da omogućite više redova teksta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva okvira za tekst .

  2. Kliknite na karticu Prikaz .

  3. Da biste omogućili više redova teksta da biste se upisali u okvir za tekst, potvrdite izbor u polju sa više redova , a zatim opcionalno uradite nešto od sledećeg:

    • Da biste sprečili korisnike da možete da umetnete prelome pasusa u okviru za tekst tako što ćete pritisnuti taster ENTER, opozovite izbor u polju za potvrdu prelome pasusa .

    • Da biste sprečili tekst automatski prelomi u sledeći red kada korisnik upiše više teksta od širine okvira za tekst, opozovite izbor u polju za potvrdu Prelamanje teksta .

  4. U listi Pomeranje izaberite opciju za pomeranje teksta koji želite.

Napomena: Ako potvrdite izbor u polju za potvrdu sa više redova u predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, nećete moći da opozovite izbor u poljima za potvrdu Omogući prelome pasusa ili Prelamanje teksta ili da navedete opcije u listi Pomeranje .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×