Zašto ne mogu da vidim OneNote datoteku koja je deljena u programu Lync?

Lync ne može da prikaže OneNote datoteku koju pokušavate da vidite jer na računaru nemate instalirane programe OneNote 2010 ili OneNote 2013, a datoteka je u fascikli ili na serveru koji ne podržava Microsoft pomoćnika za veb aplikaciju (WAC).

Šta treba da uradim da bih bio u mogućnosti da pregledam datoteku?

Uradite nešto od sledećeg:

  • Preuzmite kopiju programa OneNote sa Microsoft Office OneNote Veb lokacije na http://office.microsoft.com/sr-latn-cs/onenote/. (Možete kupiti kopiju ili preuzeti besplatnu probnu verziju). Potom ponovo pokrenite program Lync i ponovo se povežite sa sastankom. Sa programom OneNote na računaru bićete u mogućnosti da pregledate datoteku.

  • Zamolite osobu koja deli datoteku da je kopira na lokaciju gde je WAC omogućen (SharePoint ili OneDrive) i da je potom ponovo deli. Zatim bi trebalo da budete u mogućnosti da pregledate datoteku bez programa OneNote na računaru.

Da biste saznali više o OneDrive, besplatnoj usluzi koju pruža korporacija Microsoft, idite na http://OneDrive.live.com. Da biste saznali više o usluzi SharePoint, idite na http://sharepoint.microsoft.com.

Više informacija o ovom problemu

Obično ćete moći da vidite deljenu OneNote datoteku u Lync razgovoru ako ispunite tri uslova:

  • Na računaru imate instaliran program OneNote 2010 ili OneNote 2013.

  • Imate neophodne akreditive i dozvole korisnika da vidite datoteku.

  • Imate mogućnost povezivanja sa lokacijom datoteke.

Ako nemate instaliran program OneNote 2010 ili 2013, ali ste ispunili druga dva gorenavedena uslova, Lync će pokušati da otvori OneNote datoteku pomoću pomoćnika za veb aplikaciju (WAC), što je verzija sistema Office koja omogućava pregledanje dokumenata pomoću veb pregledača.

Pošto nemate kopiju programa OneNote instaliranu na računaru, a datoteka je u fascikli ili na serveru koji ne podržava WAC, Lync nije u mogućnosti da je prikaže.

Bilo koja od dve goreopisane radnje bi trebalo da reši problem.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×