Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Neželjena e-pošta može da optereti mreže, zaguši servere e-pošte i ispuni poštanske sandučiće neželjenim porukama i slikama. Server koji hostuje vaše poštansko sanduče će filtrirati većinu neželjene e-pošte, ali ne uvek sve. Osnovna verzija programa Outlook Web App pomaže da kontrolišete neželjene i nezahtevane poruke omogućujući vam da kreirate liste pouzdanih i nepouzdanih e-adresa i domena i da njima upravljate.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016 ili 2019, vaš program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Da biste došli do stranice Neželjena e-pošta iz menija stranice Outlook Web App, idite u gornji ugao i odaberite Opcije, a zatim stavku Neželjena e-pota sa liste u oknu za navigaciju.

Ne filtriraj neželjenu e-poštu Izaberite ovu opciju da biste onemogućili filtriranje neželjene e-pošte. Biranjem ove opcije nećete moći da kontrolišete neželjene i nezahtevane poruke. Onemogućavanje filtriranja neželjene e-pošte nije dobra bezbednosna praksa.

Automatski filtriraj neželjenu e-poštu Izaberite ovu opciju da biste omogućili filtriranje neželjene e-pošte. Biranjem ove opcije omogućavate poštanskom sandučetu da filtrira e-poruke koristeći liste „Pouzdani pošiljaoci“, „Blokirani pošiljaoci“ i „Pouzdani primaoci“. Nakon što se poruka identifikuje kao neželjena e-pošta, premešta se u fasciklu „Neželjena e-pošta“. To je preporučena najbolja praksa za uključivanje filtriranja neželjene e-pošte. Filtriranja neželjene e-pošte je podrazumevano uključeno.

Napomena: Kada ispraznite fasciklu „Neželjena e-pošta“ ili izbrišete stavku iz nje, stavka se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke“.

Pouzdani pošiljaoci su domeni i ljudi od kojih želite da primate e-poruke.

 • Da biste dodali pošiljaoca na listu, u okviru Lista „Pouzdani pošiljaoci“, kliknite u okvir za tekst, otkucajte e-adresu ili domen, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste izmenili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugme Uređivanje. Promenite stavku u okviru za tekst, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste kontakte postavili kao pouzdane pošiljaoce, potvrdite izbor u polju za potvrdu Smatraj pouzdanom i e-poštu od mojih kontakata. Ovo polje za potvrdu je podrazumevano izabrano.

 • Da biste uklonili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugmeUkloni

Napomena: Kada unesete domene u listu „Pouzdani pošiljaoci“, ne morate da uključite „et“ (@) simbol. Automatski će biti dodat.

Blokirani pošiljaoci su domeni i osobe od kojih ne želite da primate e-poruke. Poruke koje primite sa bilo koje e-adrese ili domena na listi blokiranih pošiljalaca šalju se direktno u fasciklu „Neželjena e-pošta".

 • Da biste dodali pošiljaoca na listu, u okviru Lista „Blokirani pošiljaoci“, kliknite u okvir za tekst, otkucajte e-adresu ili domen, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste izmenili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugmeUređivanje. Promenite stavku u okviru za tekst, a zatim kliknite na dugme Dodavanje

 • Da biste uklonili pošiljaoca sa liste, izaberite pošiljaoca, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Napomena: Kada unesete domene u listu „Blokirani pošiljaoci“, ne morate da uključite „et“ (@) simbol. Automatski će biti dodat.

Pouzdani primaoci mogu da uključuju grupe kojih ste vi član i čiju e-poštu žele da primaju. Takođe možete dodati pojedinačne e-adrese na vašu listu „Pouzdani primaoci“. Primalac je namenjeno odredište poruke. Primalac može biti pojedinačno poštansko sanduče ili grupa. Na primer, možda ćete želeti da dozvolite ne samo poruke koje su poslate vama, već i one poslate određenoj osobi.

 • Da biste dodali primaoca na listu, u okviru Lista „Pouzdani primaoci“, kliknite u okvir za tekst, otkucajte e-adresu ili domen, a zatim kliknite na dugmeDodavanje.

 • Da biste izmenili primaoca sa liste, izaberite primaoca, a zatim kliknite na dugme Uređivanje. Promenite stavku u okviru za tekst, a zatim kliknite na dugme Dodavanje.

 • Da biste uklonili primaoca sa liste, izaberite primaoca, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

 • Tretirajte svu e-poštu kao nepoželjnu, osim ako ne dolazi od nekog sa liste „Pouzdani pošiljaoci“ i „Pouzdani primaoci“ ili od pošiljalaca iz moje organizacije Izaberite ovu opciju ako želite da e-poruke od pošiljalaca koji nisu definisani u listama „Pouzdani pošiljaoci“ ili „Pouzdani primaoci“ ili e-poruke koje dolaze od pošiljalaca izvan vaše organizacije da budu tretirane kao nepoželjna e-pošta. E poruke identifikovane kao nepoželjna e-pošta premeštaju se u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

 • Ponekad E-pošta koju šaljete završi u fascikli neželjene pošte primaoca. On/a će morati da izvrši promene u programu za e-poštu da bi dozvolili primanje poruka od vas.

 • Filter za neželjenu e-poštu daje prednost e-adresama nad domenima kada proverava dolazne poruke. Na primer, recimo da je domen contoso.com na listi „Blokirani pošiljaoci“, a adresa neko@contoso.com je na listi „Pouzdani pošiljaoci“. Adresa neko@contoso.com imaće dozvolu za slanje u vaše prijemno poštansko sanduče, ali će ostale e-adrese sa domenom contoso.com biti poslate u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

 • Promene koje unesete u liste „Pouzdani pošiljaoci“, „Blokirani pošiljaoci“ i „Pouzdani primaoci“ automatski se sačuvaju nakon unosa. Ako promenite druge postavke neželjene e-pošte, morate da kliknete na dugme Sačuvaj da biste sačuvali nove postavke. Ako ne kliknete na dugme Sačuvaj pre nego što napustite stranicu Neželjena e-pošta u okviru stavke Opcije, pitaće vas da kliknete na dugme Otkaži da biste ostali na stranici ili da kliknete na dugme U redu da biste napustili stranicu, a da pri tom ne sačuvate promene.

Da biste saznali više o jednostavnijoj verziji programa Outlook Web App, kao što je kako da se vratite na standardnu verziju, ili koje su funkcije i ograničenja, pogledajte članak Outlook na vebu jednostavnija aplikacija.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×