Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste videli više opcija za rad sa programom Outlook, kliknite na dugme datoteka > Opcije > Više opcija.

U ovom članku

Outlook okna

Prilagođavanje okna za Outlook    

  • Kliknite na dugme za navigaciju da biste odabrali broj stavki prikazane na traci za navigaciju na dnu prozora programa Outlook. Možete da promenite redosled prikaza stavki u oknu za navigaciju tako što ćete izabrati stavku u odeljku prikaz u ovom nalogu , a zatim izabrati stavku Premesti nagore ili Premesti nadole.

  • Izaberite stavku Okno za čitanje da biste naveli kada nove stavke e-pošte označena kao pročitana. Više informacija potražite u članku Označavanje poruka kao pročitanih ili nepročitanih.

  • Izaberite stavku Rokovniku da biste podesili opcije za prikazivanje Navigator datuma, zakazane obaveze i zadataka u rokovniku.

Vrh stranice

Pokretanje programa Outlook i izlaz

Pokretanje programa Outlook u ovoj fascikli     Kliknite na dugme Pregledaj da biste odabrali fasciklu koju želite da otvorite kada pokrenete Outlook.

Isprazni izbrisane stavke fascikle prilikom izlaska iz programa Outlook     Izaberite ovu opciju da biste automatsko Pražnjenje fascikle izbrisane stavke prilikom izlaska iz programa Outlook.

Oprez: Kada pražnjenja fascikle "Izbrisane stavke", sve stavke u toj fascikli se trajno briše.

Vrh stranice

automatsko arhiviranje

Smanjivanje veličine poštanskog sandučeta tako što ćete izbrisati ili premestiti stare stavke u datoteku sa podacima arhive     Kliknite na dugme Postavke automatskog arhiviranja za prilagođavanje postavki automatskog arhiviranja. Više informacija potražite u članku Automatsko arhiviranje starijih stavki.

Vrh stranice

Podsetnici

Podsetnici     Potvrdite ili opozovete izbor ove opcije da biste omogućili ili onemogućili podsetnike sastanka ili zakazane obaveze u programu Outlook.

Reprodukuj zvuk podsetnika     Potvrdite ili opozovete izbor ove opcije da biste omogućili ili onemogućili zvukova podsetnika. Kliknite na dugme Pregledaj da biste zamenili podrazumevani zvuk podsetnika (reminder.wav) pomoću prilagođenih zvučne datoteke na računaru.

Vrh stranice

Izvoz

Informacije o Outlook izvoz u datoteku za korišćenje u drugim programima     Kliknite na dugme Izvezi da biste otvorili uvoz i izvoz čarobnjaka da biste preneli poruke, kalendar, zadatke ili kontakata u Outlook na drugom računaru ili pravljenje rezervne kopije u Outlook datoteku sa podacima (.pst). Za više informacija o izvozu stavki programa Outlook potražite u članku izvoz Outlook stavki u Outlook datoteku sa podacima (.pst).

Vrh stranice

RSS feedovi

Svaka RSS feeda koji se ažurira se pojavljuje kao novi     Izaberite ovu opciju da biste označili stavke iz RSS feedova kao novi svaki put kada se ažurira.

Sinhronizovanje RSS feedova da je lista uobičajenih feedova (CFL) u operativnom sistemu Windows     Izaberite ovu opciju da biste prikazali i održavanje na iste liste RSS feedova pretplate u programu Internet Explorer i Outlook. Više informacija potražite u članku Prikaz isti RSS feedove u programu Windows Internet Explorer i Outlook.

Vrh stranice

Slanje i primanje

Podešavanje slanje i primanje postavke za dolazne i odlazne stavke     Kliknite na dugme Slanje/prijem za kreiranje, uređivanje ili uklanjanje grupe za slanje/prijem. Više informacija potražite u članku Zašto koristiti grupe za slanje/prijem?

Pošalji odmah po povezivanju     Izaberite ovu opciju da biste se uverili da Outlook šalje poruke složeni dok radite van mreže, čim se vratite na mreži.

Vrh stranice

Razvojni programeri

Podešavanje opcija za prilagođene obrasce     Kliknite na dugme Prilagođene obrasce da biste postavili više opcija za prilagođene obrasce. Više informacija potražite u članku Prilagođavanje obrazaca programa Outlook.

Prikaži greške programski dodatak korisničkog interfejsa     Podrazumevano, ako programski dodatak pokuša da manipulisati Outlook korisnički interfejs i ne uspe, Outlook ne prikazuje poruku o grešci. Možete da izaberete ovu opciju da bi Outlook tako da prikazuje poruke za dodavanje greškama pri prijavljivanju u koje se odnose na korisnički interfejs.

Vrh stranice

Pozivnih veza

Koristite ovaj odeljak da biste podesili pozivno željene postavke. Možete izabrati da li želite da dobijate upozorenje pre prebacivanja postojeću vezu, a možete da podesite opcije za pozadinu i ručno slanje/prijem radnje.

Vrh stranice

Ostalo

Podešavanje brzog klika kategorije     Kliknite na dugme da biste podesili podrazumevanu kategoriju treba dodeliti klikćite na kolone "kategorije" Brzi klik .

Zatraži potvrdu pre trajnog brisanja stavki     Izaberite ovu opciju da bi Outlook vas upitati da potvrdite da biste trajno da izbrišete stavke.

Omogući analizu poslate e-pošte radi identifikovanja osoba kojima često e-pošta i tema koje se obično raspravljanje, i otpremi ove informacije na podrazumevani SharePoint Server     Potvrdite ili opozovete izbor ove opcije da biste upravljali pojavljivanjem aktivnosti u programu Outlook je analizirali predloge kolega i ključnih reči (funkcija dizajnirana tako da brže da se povežu sa osobe i informacije u vašoj organizaciji).

Omogućite za rešavanje problema evidentiranje (zahteva ponovno pokretanje programa Outlook)    Izaberite ovu opciju da biste uključili vođenje evidencije za određene funkcije programa Outlook da biste kreirali evidencije koje mogu da budu korisne za podršku osoblju koje rešava probleme. Više informacija potražite u članku Šta je opcija "Omogući evidentiranje (rešavanje problema)"?

Migriranje planove grupe iz prethodne verzije programa Microsoft Outlook    Izaberite stavku Izaberi fasciklu da biste odabrali fasciklu kada Migriranje grupnog rasporeda iz druge verzije programa Outlook.

Koristite animacije prilikom razvijanje razgovore i grupe    Podrazumevano, Outlook prikazuje kratke animacije prilikom razvijanje poruka ili grupe. Opozovite izbor ove opcije da biste isključili ovu efekat animacije.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×