Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neke organizacije koriste Microsoft Office Excel radne sveske kao obrasce za prikupljanje podataka. Ove radne sveske obično sadrže prazne ćelije za korisnike da biste uneli podatke. Možete da konvertujete radne sveske u programu Microsoft Office InfoPath predložak obrasca pomoću čarobnjaka za uvoz u programu InfoPath. Konvertovati radnu svesku u predložak obrasca, korisnici mogu njegova InfoPath funkcije kao što su provera šeme, dinamičke kontrole kao što su ponavljajuće sekcije i logikom poslovnih kao što je Validacija podataka. Pored toga, možete da vaš predložak obrasca dostupan širu grupu korisnika tako što ćete kreirati predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Da biste kreirali predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, morate da objavite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services. Obrasci na osnovu predložaka obrazaca omogućenih za pregledač moguće popuniti pomoću Veb pregledača.

Koristite postavke u dijalogu Opcije uvoza da biste promenili opcije za uvoz Microsoft Office Excel radne sveske u programu Microsoft Office InfoPath.

Šta želite da uvezete.

Samo raspored     Izaberite ovu opciju ako želite da očuvate raspored Excel radne sveske prilikom uvoza, ali ne i polja obrasca ako postoje.

Raspored i polja obrasca (podrazumevana konverzija)     Izaberite ovu opciju ako želite da koristite podrazumevane postavke za očuvanje rasporeda Excel radne sveske prilikom uvoza i konvertovanje ćelija koje se koriste za prikupljanje podataka u kontrole okvira za tekst.

Raspored i polja obrasca (prilagođena konverzija)      Izaberite ovu opciju ako želite da očuvate raspored Excel radne sveske prilikom uvoza. Zatim izaberite opcije u okviru postavke prilagođene konverzije za konvertovanje ćelija koje se koriste za prikupljanje podataka u kontrole okvira za tekst.

Postavke prilagođene konverzije

Otkrij ponavljajuće tabele      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite tabele u Excel radnoj svesci koje imaju dva ili više identičnim koji se konvertuje u ponavljajuće tabele u rezultujućem InfoPath predložak obrasca. Redovi kojima ćelije sadrže dosledni kolone kucanje i oblikovanje se smatraju identičnim. Na primer, ako sve ćelije u koloni su oblikovani da biste prikazali tekst, a sve ćelije u koloni B su oblikovani za prikazivanje brojeva kao valute, susedne redove koji sadrže ćelije iz tih kolona se smatraju identičnim.

Konvertovanje u okvir za tekst

Koristite sledeće opcije da biste prilagodili proces konverzije. Ove opcije su dostupne samo ako ste kliknuli na dugme raspored i polja obrasca (prilagođena konverzija):

Ćelije koje sadrže formule      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da ćelija u Excel radne sveske koje sadrže formule da se konvertuju u okvire za tekst u rezultujućem InfoPath predložak obrasca. Na primer, ako ćelija 2 u radna sveska sadrži formulu, ćelija koja odgovara koloni A, ćeliju 2 u rezultujućem predlošku obrasca će sadržati kontrolu okvira za tekst. Međutim, formule iz radne sveske se ne čuvaju.

Ćelija koja sadrži numeričke podatke     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da ćelije koje sadrže numeričke podatke koji se konvertuje u okvire za tekst u rezultujućem predlošku obrasca. Na primer, ako je ćelija oblikovana tako da prikazuje brojeve, ona će biti konvertovana u kontrolu okvira za tekst.

Ćelije na koje formule upućuju     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da ćelije na koje formule upućuju da se konvertuju u okvire za tekst u rezultujućem predlošku obrasca. Na primer, ako ćelija 2 u radna sveska sadrži formulu da biste prikazali vrednost kolone C, ćelije 3, oba odgovarajuće ćelije u rezultujućem predlošku obrasca će sadržati kontrole okvira za tekst. Formula ili reference između radnih listova se ne uvoze.

Prazne ćelije sa ivicama      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da prazne ćelije u radnoj svesci koje imaju oblikovanje primenjeno na sve četiri strane da se konvertuju u okvire za tekst u rezultujućem predlošku obrasca.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×