Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Dugo vremena je Visio samo organizacijama kao odvojena kupovina od Office. Međutim, sada je jednostavna verzija programa Visio zasnovana na vebu dostupna besplatnoMicrosoft 365 poslovnim pretplatnicima. To se zove Visio u Microsoft 365. Osobe organizacijama ili obrazovnim institucijama koje imaju pretplatu na Microsoft 365 sada imaju pristup programu Visio u Microsoft 365 i mogućnost prikaza i uređivanja osnovnih dijagrama, kao što su:

  • dijagrami toka

  • block diagrams

  • Venovi dijagrami

  • piramidalni dijagrami

Ograničenja za ono što možete da prikažete i uredite

Ova verzija programa Visio dizajnirana je za rad na osnovnim dijagramima. Ona nema sve funkcije aplikacije Visio za računare, tako da složeniji tipovi dijagrama – kao što su inženjerski dijagrami i planovi razvoja softvera nisu podržani ni za prikazivanje ili uređivanje.

Moguće je da neko ko ima aplikaciju Visio za stone računare može da vam pošalje složeni dijagram kojiVisio u Microsoft 365 da otvori za vas. U tom slučaju, Visio će vam prikazati poruku o tome.

Visio u Microsoft 365 podržava .vsdx format datoteke, ali ne podržava .vsd format datoteke. Morate da koristite Visio Plan 1 ili Plan 2 da biste radili sa zastarelim .vsd formatom datoteke. Pored toga,Visio u Microsoft 365 ne podržava .vsd datoteke koje su konvertovane u .vsdx. Možete da koristite Visio Plan 1 ili Visio Plan 2 uredite takvu .vsdx datoteku, sve dok koristi sve kompatibilne elemente. Da biste pročitali više o kompatibilnosti, pročitajte članak Ograničenja za uređivanje datoteka u programu Visio za veb.

Ko ima pristup Visio u Microsoft 365 ?

Lightweight Visio veb aplikacija je dostupna svim korisnicima u sledećim komercijalnim Microsoft 365 planovima. Niste sigurni koji plan imate? Pročitajte članak Koju verziju sistema Office koristim?

Kategorija

Planove

Posao (maksimum)
od 300 korisnika)

Veliko preduzeće (neograničen broj korisnika)

Obrazovanje (neograničen broj korisnika)

Pored gorepomenutih Microsoft 365, lightweight veb aplikacija će takođe biti dostupna neprofitnim SKU-ovima.

Od sada, lightweight veb aplikacija nije dostupna u suverenim oblacima kao što su GCC, GCC High, China (21Vianet) i druge. Međutim, ona će kasnije biti dostupna kada dobijemo obavezna odobrenja privatnosti.

Pristup ovoj funkciji u planovima za neprofitne Microsoft 365

Naši planovi za neprofitne organizacije – E1, E3, E5, Business Basic i Business Standard trenutno se nude po cenama sa popustom za neprofitne organizacije. Svaki od ovih Microsoft 365 uključivaće ovu novu laku veb aplikaciju koju zovemo Visio u Microsoft 365. Uporedite Microsoft 365 i Office 365 za neprofitne organizacije.

Pristup ovoj funkciji u suverenijimMicrosoft 365 planovima

Nameravamo da uključimo Visio u Microsoft 365 U GCCH i druge suverene oblake posle izdanja širom sveta. I dalje radimo na svim potrebnim potpisima o usaglašenosti koji su potrebni za objavljivanje u ovim okruženjima.

Pristup ovoj funkciji u Microsoft 365 potrošačkim i F1 planovima

Visio u Microsoft 365 neće biti dostupna u sistemu Microsoft 365 F1 ili u Microsoft 365 potrošačkim planovima kao što suMicrosoft 365 Family iliMicrosoft 365 Personal. 

KadaVisio u Microsoft 365 bude objavljen

Postepeno će početi primena počev od avgusta 2021. i do kraja godine biće dostupna svim pretplatnicima koji ispunjavaju Microsoft 365 komercijalne licence.

Nije potrebna nijedna radnja da bi se omogućio Visio Microsoft 365 pretplatama. Ona će podrazumevano biti uključena kada bude dostupna organizaciji i neće biti administratorske kontrole da biste je uključili ili isključili. Međutim, administratori će biti unapred upućeni pre nego što ga postavimo na raspolaganju svojim organizacijama. 

Rani pristup je dostupan samo putem procesa upisivanja za ograničen broj organizacija.

Primena Visio u Microsoft 365 organizacijama u Evropskoj uniji još uvek nije planirana. 

Uključene mogućnosti i poređenje sa drugim Visio planovima

Ništa se ne menja za postojeće Visio Plan 1 i Visio Plan 2 pretplatnike. Oni će i dalje imati pristup tim planovima, a mi ćemo nastaviti da dodajemo još mogućnosti svim verzijama pretplate za Visio. 

Detalje o podržanim tipovima dijagrama i poređenju planova pretplate potražite u članku Tipovi dijagrama koji su podržani u programu Visio u usluzi Microsoft 365

Microsoft 365 korisnici koji koriste lightweight Visio veb aplikaciju moći će da uređuju samo Visio datoteke sa tipovima dijagrama uključenim u laku veb aplikaciju, bez obzira na to da li ih je kreirao Visio Plan 1 ili Visio Plan 2 korisnik. Međutim, Microsoft 365 ne mogu da uređuju dijagrame kreirane pomoću tipova dijagrama koji su dostupni u programima Visio Plan 1 i Visio Plan 2, ali ne i u lightweight veb aplikaciji.

Trenutno ne planiramo da uključimo aplikaciju Visio za stone računare u Microsoft 365.

Prednosti Visio Plan 1 i Visio Plan 2

Visio u Microsoft 365 nudi nekoliko popularnih tipova i funkcija dijagrama kako bi ispunio osnovne potrebe za dijagramom. Međutim, to nije zamena za Visio Plan 1 ili Visio Plan 2. Osobe sa specijalizovanim dijagramima nastaviće da se izvodi vrednost iz programa Visio Plan 1 i Visio Plan 2 jer nude više tipova i funkcija dijagrama. Detalje potražite u članku Tipovi dijagrama koji su podržani u programu Visio u usluzi Microsoft 365.

Funkcije saradnje

Mogućnosti prikazivanja i komentara dostupne su svim Microsoft 365 korisnicima pre dostupnosti nove jednostavne aplikacije i nastaviće da postoje za sve tipove dijagrama.

Takođe pogledajte

Tipovi dijagrama koji su podržani u programu Visio u usluzi Microsoft 365

Crtanje dijagrama pomoću programa Visio u usluzi Microsoft 365

Prenošenje programa Visio u Microsoft 365: Dijagramiranje za sve

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×