Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Tražite originalni Office? Nabavite originalnu Office licencu koja će vam pomoći da se zaštitite, svoje podatke i primate redovne bezbednosne ispravke i podršku. Ako ste dobili ovu poruku i niste sigurni zašto i šta da radite, pogledajte ispod.

Važno: Ako ste već kupili i instalirali originalni Office, ali i dalje vidite poruku "Preuzmi originalni Office", možda ćete morati potpuno da deinstalirate aplikacije da biste se uverili da su svi tragovi falsifikovane verzije uklonjeni. Kada to završite, ponovo instalirajte originalnu verziju sistema Office. Da biste dobili pomoć u vezi sa tim, pratite korake u dolenavedenom odeljku Deinstaliranje falsifikovane verzije sistema Office.

Zašto ste dobili poruku "Preuzmi originalni Office"

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Kada pokrenete Office aplikaciju, možda ćete dobiti poruku Nabavite originalni Office.

Ako to vidite, utvrdili smo da Office proizvod instaliran na vašem uređaju nije legitiman i da ste možda žrtva falsifikovanja softvera. (Ako i dalje vidite ovu poruku 

Nemate originalnu verziju sistema Office? Kupite Office ili Microsoft 365 pomoću dolenavedene veze ili ga kupite iz drugog verodostojnog izvora. Pouzdani prodavac ili Microsoft Store su odlične opcije.

Nabavite originalni Office

Napomena: Ako vam je Office proizvod obezbeđen preko posla ili škole, obratite se IT administratoru. Ako ste vi administrator, idite na lokaciju Microsoft licenciranje da biste saznali više o opcijama licenciranja za Microsoft 365 ili Office i Office 365.

Rizici falsifikovanog softvera

Falsifikovani softver je sâm po sebi opasan i nosi brojne rizike.

 • On vas izlaže napadima virusa i malvera. Nedostaju mu odgovarajuće bezbednosne mere. To može da ostavi otvorena vrata hakerima i može imati ozbiljne posledice po vas ili vaše preduzeće.

 • To može dovesti do oštećenja datoteka i gubitka podataka. Možda ćete izgubiti važne lične datoteke i poslovne podatke, kao što su informacije o klijentima i računovodstveni podaci.

 • Možda nećete dobijati važne bezbednosne ispravke ili nećete moći da uređujete datoteke. To može da poremeti ili da potpuno zaustavi kompletno vaše poslovanje.

Ako ste slučajno kupili lažni softver, predlažemo da se obratite prodavcu i da zatražite refundaciju. 

Da biste zaštitili sebe i svoje podatke, uklonite falsifikovanu verziju i nabavite originalnu verziju sistema Office da biste dobijali redovne bezbednosne ispravke i podršku.

Kako da ostanete bezbedni uz originalnu Office licencu

Napomena: Ako ste već kupili originalni Office, ali ga još niste instalirali, prvo se uverite da ste deinstalirali falsifikovanu verziju sistema Office. Ako ste već instalirali originalni Office, deinstalirajte obe verzije, a zatim ponovo instalirajte originalnu verziju.

Saznajte kako da znate da li je vaš Office softver originalan

Da biste utvrdili da li je vaš Microsoft softver originalan, posetite naš sajt Kako da odredite gde ćete pronaći više informacija. Tu ćete saznati više o autentičnom pakovanju, uključujući podatke o tome šta treba da gledate kad je reč o nalepnicama sa šifrom proizvoda i certifikatu o autentičnosti (COA), kako da prijavite lažni softver i saznate koje opcije za kupovinu i licenciranje imate.

Koristite Office besplatno

Ako niste spremni da kupite novu verziju sistema Office, možete da koristite Office na vebu. Da biste počeli da koristite ove besplatne Office aplikacije u pregledaču, prijavite se kod korporacije Microsoft na adresi office.com.

Saznajte više o Office na vebu.

Deinstaliranje falsifikovane verzije sistema Office

Pre nego što instalirate originalni Office, obavezno prvo deinstalirajte falsifikovanu verziju tako što ćete pratiti ove korake.

Ako ste već instalirali originalnu verziju sistema Office, ova alatka će deinstalirati sve verzije sistema Office. Kada se deinstaliranje dovrši, ponovo instalirajte originalnu verziju.

1. korak – Deinstaliranje sistema Office pomoću alatke za podršku za deinstaliranje

 1. Kliknite na dugme ispod da biste preuzeli i instalirali pomoćnu alatku za deinstaliranje sistema Office.

  Dugme za preuzimanje brzog rešenja koje označava da je automatizovana ispravka dostupna
 2. Pratite uputstva u nastavku da biste preuzeli pomoćnu alatku za deinstaliranje u skladu sa vašim pregledačem.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor „Deinstaliranje Office proizvoda“.

  Edge ili Chrome

  • U donjem levom uglu kliknite desnim tasterom miša na SetupProd_OffScrub.exe > Otvori.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starija verzija) ili Internet Explorer

  • U dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli datoteku SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Microsoft Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  • U iskačućem prozoru izaberite stavku Sačuvaj datoteku, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača kliknite na strelicu preuzimanja > SetupProd_OffScrub.exe.

   Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. Izaberite verziju koju želite da deinstalirate, a zatim izaberite opciju Dalje.

 4. Pratite preostale ekrane i kada bude potrebno, ponovo pokrenite računar.

  Nakon što ponovo pokrenete računar, alatka za deinstaliranje će se automatski ponovo pokrenuti da bi dovršila poslednji korak u procesu deinstalacije. Pratite preostala uputstva.

Savet: Ako alatka za deinstaliranje sistema Office ne deinstalirate Office sa računara u potpunosti, možete da pokušate ručno da deinstalirate Office.

2. korak – Instaliranje originalnog sistema Office

Savet: Pomoć za instalaciju potražite u članku Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Microsoft 365 ili Sistema Office 2019 na PC ili Mac računaru.

Kada deinstalirate falsifikovanu verziju sistema Office, idite na stranicu www.office.com i izaberitestavku Instaliranje sistema Office. Ako treba da se prijavite, uverite se da koristite isti Microsoft nalog koji ste koristili za kupovinu originalnog Office ili Microsoft 365 proizvoda. Pratite uputstva da biste dovršili instalaciju.

Upravljanje originalnim sistemom Office 

Da biste upravljali novim originalnim Office proizvodom, posetite kontrolnu tablu Microsoft naloga.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×