Otklanjanje grešaka u skripti

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uobičajena funkcija integrisanih razvojnog okruženja je mogućnost otklanjanja grešaka ili pronalaženje i ispravljanje grešaka u skripti koju ste napisali. Kada otklanjanje grešaka u skripti, to možete učiniti kada grešku u skripti pojavljivanja ili postavite na tačku prekida tako što ćete dodati naredbu za otklanjanje grešaka skriptu. Otklanjanje grešaka izjavu govori modulu za otklanjanje grešaka kada da obustavi izvršavanje i omogućavaju vam da prođete kroz skriptu i ispitate njeno ponašanje. Ovaj članak objašnjava kako da dodate naredbu za otklanjanje grešaka u skriptu.

 1. U programu Microsoft Office InfoPath otvorite predložak obrasca koji sadrži skriptu.

 2. U meniju Alatke , programiranje, postaviti pokazivač i zatim izaberite stavku Microsoft Script Editor, ili pritisnite kombinaciju tastera ALT + SHIFT + F11 da biste otvorili Microsoft Script Editor (MSE).

 3. U scenariju, postavite kursor na mesto gde želite da dodate naredbu za otklanjanje grešaka, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali naredbu za otklanjanje grešaka u Microsoft JScript skript jezika, otkucajte izjavu debugger; .

 • Da biste dodali naredbu za otklanjanje grešaka u programu Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript) skript jezika, otkucajte izjavu Stop .

 1. Sledeći primer pokazuje kako da koristite izjavu otklanjanje grešaka u rukovalac događajem OnLoad pomoću JScript sintakse:

  function XDocument::OnLoad(eventObj)
  {
  debugger;
  }
 2. Kliknite na dugme Sačuvaj u programu MSE ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + S.

 3. Prebacite se u InfoPath.

 4. Kliknite na dugme Pregledna standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + B.

 5. U dijalogu Just-In-Time otklanjanja izaberite Novu instancu Microsoft Script Editor, a zatim kliknite na dugme da.

 6. U dijalogu Korak u poziv udaljene Procedure kliknite na dugme skriptu, a zatim kliknite na dugme u redu. MSE se otvara u režimu za otklanjanje grešaka i žuta strelica ukazuje na to gde je izvršavanje obustavljeno.

  Savet: MSE u režimu za otklanjanje grešaka, možete da koristite sve funkcije za otklanjanje grešaka koje pruža. To uključuje postavljanje tački prekida, prolaženje kroz naredbe programa i prikazivanje svih prozora za otklanjanje grešaka kao što su PraćenjeImmediatei Pozovite steka operativnog sistema windows.

 7. Ako želite da zaustavite otklanjanje grešaka u skripti, kliknite na dugme Zaustavi otklanjanje grešaka u meniju otklanjanja grešaka ili tastere SHIFT + F5 u programu MSE.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×