Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Koristite savete u ovom članku da biste koristili komunikacioni softver programa Microsoft® Lync™ 2010 za upućivanje i primanje telefonskih poziva, upravljanje govornom poštom i saradnju putem video i konferencijskih poziva. Saznajte kako možete da kontaktirate osobu sa gotovo bilo kog mesta gde vidite sliku te osobe. Pronađite osobu koju želite da pozovete tako što ćete otkucati njegovo ili njeno ime ili broj u polju za pretragu programa Lync 2010.

Šta želite da uradite?

Pozivanje kontakta

Da biste zvati kontakt, uradite sledeće:

 1. Otvorite Lync i pronađite kontakta koji želite da pozovete na spisku kontakata ili tako što ćete otkucati njegovo ili njeno ime ili broj u polju za pretragu.

 2. Postavite pokazivač na kontakt, a zatim kliknite na dugme Pozovi.

  Communicator

  Ili kliknite na meni Poziv da biste videli više obrazaca kontakta (kao što je broj mobilnog telefona ili automatizovana govorna pošta). Videćete samo jedan obrazac kontakta ako kontakt nema više brojeva.

  Više informacija o pretraživanju kontakata potražite u članku Korišćenje Lync 2010 pretrage.

Vrh stranice

Započinjanje konferencijskog poziva

Da biste započeli konferencijski poziv:

 1. U glavnom prozoru programa Lync, na spisku kontakata izaberite više ljudi tako što ćete držati taster Ctrl dok birate svaki kontakt.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na izabrani kontakt i izaberite stavku Započni konferencijski poziv.

 3. Kliknite na broj koji želite da koristite za poziv.

  Communicator

Vrh stranice

Dodavanje zvuka u razgovor preko trenutnih poruka

 • Ako ste u razgovoru putem razmene trenutnih poruka (IM) sa nekom osobom, u prozoru razgovora kliknite na dugme Pozovi.

  Instant Message to Call

Vrh stranice

Dodavanje druge osobe u poziv

 • Ako ste već u telefonskom pozivu, kliknite na meni Microsoft osobe Opcije, a zatim izaberite stavku Pozovi po imenu ili Telefon.

  Add Person to Call

Vrh stranice

Učestvujte u video pozivu

Ponekad stvarno pomaže da vidite nekoga kada razgovarate sa njima. Lync vam omogućava da pretvorite audio poziv u razgovor licem u lice. Ako imate veb kameru, možete je podesiti u dijalogu Lync – opcije. Iako vam je potrebna veb-kamera da biste uputili video poziv, nije vam potrebna da biste primili video poziv.

Takođe, pozivalac vas neće videti osim ako u razgovor ne dodate sopstveni video feed. Ako ste u konferencijskom pozivu u sobi sa panoramskim video uređajem, udaljenim učesnicima je lako projektovanje video zapisa sobe. Povezivanje uređaju, uverite se da je izabran kao audio uređaj, a zatim dodajte video u poziv.

Pridruživanje video pozivu

 • Ako primite video poziv od jednog od kontakata, u obaveštenju kliknite na dugme Prihvati da biste videli i čuli pozivaoca.

Upućivanje video poziva

 • U prozoru razgovora kliknite na dugme Video .

  Communicator

Vrh stranice

Koristite numeričku tastaturu

Koliko god lako otkucati broj telefona u polju za pretragu, ponekad ćete možda želeti da koristite tastaturu telefona u glavnom prozoru ili prozoru razgovora programa Lync.

Da biste koristili tastaturu telefona, uradite nešto od sledećeg:

 • U glavnom prozoru programa Lync kliknite na ikonu dugmeta Telefon kliknite na brojeve na tastaturi, a zatim kliknite na dugme Pozovi ili otkucajte brojeve na tastaturi, a zatim pritisnite taster Enter.

  Communicator

  • U prozoru razgovora kliknite na dugme tastature telefona da biste odgovorili na telefonske odzive (kao što je "pritisnite 2 za španski").

   Lync Dial Pad

Vrh stranice

Slušanje govorne pošte

Da li ste propustili poziv? Prikaz Telefon vam omogućava da znate i navodi i poruke govorne pošte. Kartica sjaji i prikazuje broj propuštenih poziva.

 • Postavite pokazivač na poruku govorne pošte, a zatim kliknite na zelenu strelicu da biste je čuli ili, ako želite, pozovite tu osobu.

  Communicator

Takođe možete da podesite opcije govorne pošte, kao što je snimljeni pozdrav.

Communicator

Vrh stranice

Upravljanje razgovorima

Da li vam je potreban podsetnik ili želite da nastavite tamo gde ste stali? Lista Razgovori prikazuje trenutne i prošle razgovore putem telefona i trenutnih poruka, kao i propuštene trenutne poruke. (Da li ste propustili telefonski poziv? Govorna pošta se pojavljuje Telefon prikazu.)

Da biste upravljali razgovorima, uradite nešto od sledećeg:

Communicator

 • Kliknite dvaput na prethodni razgovor da biste ga ponovo otvorili.

 • Prebacujte se između aktivnih poziva ili razgovora putem trenutnih poruka tako što ćete kliknuti dvaput na odgovarajuću stavku.

 • Da biste videli nečiju kontakt karticu ili otvorili novi razgovor, postavite pokazivač na kontakt.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva

Hoжeљ li biti odsutni na kratko? Pozivaoce možete da šaljete direktno u govornu poštu ili bilo kome za koga želite da rukuje vašim pozivima dok ste odsutan. Ako pozovete hitne službe, pravila za prosleđivanje poziva se isključe na 120 minuta. Možete da ih resetujete u bilo kom trenutku.

Ako to već niste uradili, navedite različite brojeve telefona u opcijama telefona.

Communicator

Bez obzira na to da li je potrebno da privremeno usmeravate sve pozivaoce na govornu poštu ili na mobilni telefon ili imate druge koji su spremni da upućuju pozive za vas, jednostavno možete podesiti kompletna pravila prosleđivanja u opcijama prosleđivanja poziva Ili, u bilo kom trenutku, radnju prosleđivanja možete izabrati iz menija za prosleđivanje poziva na dnu glavnog prozora programa Lync.

Communicator

Vrh stranice

Izbor ili uklanjanje delegata

Da li ste menadžer ili kolege ponekad pristignu za vas? Možete da dodelite jednog ili više delegata da upućuju ili primaju pozive u vaše ime.

 • U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Prosleđivanje poziva, izaberite stavku Uredi članove delegate, a zatim u dijalogu Delegati kliknite na dugme Dodaj.

 • Da biste uklonili delegata, ponovo u dijalogu Delegati potvrdite izbor u polju za potvrdu pored navedenog delegata, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

  Communicator

Vrh stranice

Podešavanje grupe timskog poziva

Ako ste deo grupe koja može da odgovori na sva pitanja, možete da navedete da pozivi na vaš telefon istovremeno pozivaju druge osobe ili da ih pozvone nakon manjeg kašnjenja.

Izaberite svoj tim

 • U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Prosleđivanje poziva, a zatim u dijalogu Grupa timskog poziva kliknite na dugme Dodaj.

  Communicator

Prenesi pozive nekom drugom

 • U prozoru razgovora kliknite na dugme Prenesi .

Preusmeravanje poziva na drugi broj

 • Ponekad ćete možda želeti da preusmerite poziv na govornu poštu ili neki drugi telefon, pre nego što odgovorite na njega. Kada vidite obaveštenje o dolaznom pozivu, kliknite na dugme Preusmeri.

  Communicator

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×