Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Sada kada ste kupili šifre proizvoda za Microsoft 365, možete da ih preuzmete i podesite pretplatu naMicrosoft 365 klijenta. Kada to uradite, možete da dodate korisnike i migrirate e-poštu i podatke klijenta u Microsoft 365. Ako klijent doda vaš broj zvaničnog partnera (POR) u pretplatu, ispunićete uslove za dodatne partnerske pogodnosti i moći ćete klijentu da ponudite delegiranu administraciju.

Napomena:  Ovaj članak je za Microsoft 365 partnere. Ako tražite pomoć za šifru Microsoft 365 proizvoda, ali niste partner, pogledajte članak Pronalaženje i unos šifre proizvoda za Microsoft 365 za preduzeća.

Šta želite da uradite?

Iskoristite Microsoft 365 šifru proizvoda i podesite pretplatu klijenta na Microsoft 365

Upravljanje nalogom klijenta za vreme obnove pretplate

IskoristiteMicrosoft 365 proizvoda i podesite pretplatu klijenta na Microsoft 365.

Kada nabavite šifruMicrosoft 365 proizvoda za klijenta, možete da preuzmete šifru proizvoda i napravite Microsoft 365 pretplatu.

Napomene: 

 • Kada podesite pretplatu na Microsoft 365, unesite korisničke informacije za osobu u organizaciji klijenta koja će biti administrator organizacije. Kada kreirate pretplatu, osobi čije ste informacije uneli automatski se daju administratorska prava i dodeljuje joj seMicrosoft 365 licenca.

 • Ako ste vi delegirani administrator klijenta, dodeljuju vam se administratorska prava kada postavite sebe za delegiranog administratora. Međutim, nije vam potrebna licencaMicrosoft 365 da biste upravljali pretplatom klijenta u njegovo ime.

Šta je Microsoft 365 proizvoda i kako da je koristim?   

ŠifraMicrosoft 365 proizvoda je jedinstveni alfanumerički kôd od 25 znakova koji možete da koristite za aktiviranje pretplate naMicrosoft 365, dodavanje korisnika i obnavljanjeMicrosoft 365 pretplate. Ako ste partner koji je ovlašćen za prodaju usluge Microsoft 365, možete da kupite kartice sa šifrom Microsoft 365 proizvoda putem Microsoft Open programa.

Napomena: Svi partneri mogu da prodaju Microsoft 365 ako uspostave odnos preprodaje sa ovlašćenim distributerom. Više informacija o Microsoft količinskom licenciranju, Microsoft Open License programima i prodaji Microsoft 365 potražite u članku Microsoft količinsko licenciranje.

Procedura

Koraci

Preuzimanje šifara Microsoft 365 proizvoda

Dovršite sledeću proceduru da biste preuzeli šifre proizvoda za vašeg klijenta.

 1. Idite na stavku Preuzimanje Microsoft 365 šifara proizvoda.

 2. Pročitajte uputstva, izaberite stavku Razumem da sam prava osoba za ovaj posao u organizaciji, a zatim stavku Započni.

 3. Otkucajte šifruMicrosoft 365 proizvoda. Ako imate dodatne šifre proizvoda za dodavanje, izaberite stavku Dodaj drugu šifru proizvoda, dodajte ostale šifre proizvoda, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Na stranici Izgleda li sve u redu? pregledajte informacije koje ste uneli, a zatim izaberite stavku Gotovo je dodavanje šifara proizvoda.

Važno: Nemojte zatvarati prozor pregledača dok ne dovršite sledećih nekoliko koraka. Ako zatvorite prozor pregledača, moraćete ponovo da preuzmete šifre proizvoda.

Kada završite sa unošenjem šifara proizvoda, napravite pretplatu klijenta na Microsoft 365 tako što ćete dovršiti sledeće korake.

 1. Na stranici Prvi koraci izaberite stavku Započni 2. korak da biste započeli kreiranje naloga.

 2. Otkucajte potrebne informacije za administratora u organizaciji klijenta, uključujući zemlju ili region, ime organizacije i ime administratora.

Napomena:  Ako vaša zemlja ili region nisu navedeni, to znači da tu nema usluge Microsoft 365.

 1. Kada dovršite unos potrebnih informacija, izaberite stavku Kreiraj moj nalog.

Sada možete početi sa dodavanjem korisnika i migriranjem e-pošte i podataka u Microsoft 365 za organizaciju klijenta. Ove zadatke možete dovršiti sada ili kasnije.

Više informacija o dodavanju korisnika, podešavanju e-pošte, dodavanju domena i izvršavanju drugih zadataka za klijenta, potražite u člancima:

Podešavanje usluge Microsoft 365 za preduzeća

Pošaljite klijentu ponudu za delegiranu administraciju

Da biste imali potpuni administrativni pristup svih uslugama i pretplatama klijenta, morate biti delegirani administrator klijenta. Da biste postali delegirani administrator, uradite sledeće.

 1. Na vrhu stranice Centar administracije izaberite stavku Partner.

 2. Na stranici Pregled partnera izaberite stavku Pošalji ponude za delegiranu administraciju.

 3. Kreirajte poruku u kojoj nudite klijentu delegiranu administraciju i pošaljite je.

 4. Klijent mora da prihvati ponudu da biste mogli da izvršavate zadatke administracije u njegovo ime.

Dodatne informacije o slanju ponude za delegiranu administraciju klijentu potražite u članku Ponuda za delegiranu administraciju.

Napomena: Morate biti prijavljeni u program Microsoft Cloud Essentials da biste imali pravo da nudite delegiranu administraciju. Više informacija potražite u članku Program Microsoft Cloud Essentials.

Upravljanje pretplatom klijenta za vreme obnove pretplate

Ako ste navedeni kao zvanični partner klijenta, vaš klijent i vi počinjete da primate obaveštenja o obnovi pretplate 60 dana, 30 dana, 7 dana i 1 dan pre isteka pretplate.

Kada je pretplata klijenta blizu isteka, možete da mu pomognete da obnovi pretplatu na Microsoft 365 pomoću šifre proizvoda da bi se nastavila direktna naplata. Možete i da odaberete da prebacite klijenta na direktnu naplatu preko korporacije Microsoft. Ako se pretplata obnovi pomoću direktne naplate, nova pretplata odmah stupa na snagu. U tom slučaju klijenti bi trebalo da obnove pretplatu neposredno pre njenog isteka.

Ako klijent ne obnovi pretplatu na vreme, još uvek može da koristi Microsoft 365 30 dana posle datuma isteka pretplate. Klijent može ponovo da aktivira pretplatu i njegovi podaci se zadržavaju 120 dana posle datume isteka. Da biste saznali više o tome šta da očekujete kada pretplata istekne, pogledajte članak Šta se dešava sa mojim podacima i pristupom kada mi istekne pretplata na Microsoft 365 za preduzeća?.

Dodatne informacije potražite u članku Prodaja Microsoft Cloud klijentima i njihovo usluživanje.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×