Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uklanjanje programskog dodatka Power View iz programa Excel u uslugama Microsoft 365 i Excel 2021

Kao što je prethodno najavljeno, razvoj novih funkcija za Power View je završen 2016. i prebačen je Power BI Desktop, besplatno samostalno preuzimanje. Power BI Desktop nudi namenski okruženje za vizuelno istraživanje i izveštavanje, što učvršćuje dubinske analitike koje korisnici izvršavaju u programu Excel. 

Iako je Power View ostao u programu Excel za Windows, Silverlight radni okvir koji zahteva dostiže kraj podrške 12. oktobra 2021.   Kao rezultat toga, uklonićemo Power View iz programa Excel počev od 12. oktobra 2021. Imajte na umu da će se kao Microsoft 365 ispravka ovo postepeno objavljivati. Više informacija potražite u članku Kada dobijam najnovije funkcije. Pored toga, Power View neće biti uključen u stalno izdanje programa Excel 2021.

Možete da migrirate postojeća Power View rešenja u Power BI Desktop. Da biste to uradili, u okviru Power BI Desktop izaberite stavku Datoteka> Uvoz >Power Query, Power Pivot, Power View, odaberite Excel radnu svesku iz dijaloga, a zatim uvezite Power View komponente radne sveske u Power BI Desktop. Više informacija potražite u članku Uvoz Excel radnih svezaka u Power BI Desktop.

Imajte na umu da ova promena ne utiče na druge srodne funkcije (tj. Power Query, Power Pivot, 3D Maps) i da će i dalje biti podržane. Pored toga, nastavićemo da ulažemo i učimo u prostoru za pravljenje grafikona koji pruža moćnu vizuelizaciju direktno u programu Excel. 

Nakon ove promene Excel više neće prikazivanju listova koji sadrže Power View izveštaje. Radne sveske koje sadrže izveštaje i dalje će se otvarati u programu Excel za Windows, a biće dostupne i drugi delovi radne sveske, uključujući osnovne podatke u programskom dodatku Power View modela podataka.  

Kako se Create novi izveštaji

Mnoge potrebe izveštavanja mogu biti ispunjene korišćenjem izvornog iskustva u radu sa grafikonima u programu Excel. Ako tražite više opcija i interaktivnosti, preporučuje se da koristite Excel + Power BI Desktop. Ove alatke su namerno dizajnirane da rade zajedno. Resursi za korišćenje kombinovane moći ovih alatki dostupni su ovde.  

Office ima dugačak zapis koji nudi privlačne načine za vizuelno prikazivanje podataka. Office 2013 je uveo Power View, interaktivnu mogućnost izveštavanja ugrađenu u Excel. Od uvođenja programskog dodatka Power View, klijenti su nam rekli da, iako vrednosti svoje interaktivnosti za vizuelno istraživanje podataka, oni takođe vrednosti poznavanje poznatosti, izgleda i doživljaja, prilagođavanja, tačnosti i programiranja izvornog iskustva grafikona u programu Excel. Pored toga, klijenti su voleli namenski alat za takvo vizuelno istraživanje podataka. Ove povratne informacije su nas navele da razvijemo Power BI Desktop, koji pruža namenski okruženje za vizuelno istraživanje i izveštavanje podataka, što učvršava korisničke zadatke duboke analize koje izvršavaju u programu Excel. Alatka Power BI Desktop, dostupna kao besplatno preuzimanje, prima rejv preglede od izdavanja.

Šta je sledeće za Power View u programu Excel

Kao što je pomenuto u analitici šta je novo za preduzeća na Excel 2016 blogu 2015. godine, Power BI Desktop je zasnovan na istom iskustvu izveštavanja slobodnog oblika kao Power View i nudi namenski okruženje za vizuelno istraživanje podataka i pravljenje izveštaja. Power BI Desktop je dodala podršku za nekoliko novih i prilagođenih vizuelizacija i brzo isporučuje poboljšanja putem mesečnih ispravki. Pomoću Power BI Desktop, klijenti mogu i da uvezu Power View sadržaj iz Excel radnih svezaka i ponovo koriste svoje investicije.

Da bismo imali ubedljiv utisak pri vizuelnom istraživanju podataka u fokusiranom alatu, preusmerili smo sva ulaganja u Power BI Desktop za ovo opterećenje i završili smo razvoj novih funkcija za Power View. Power BI Desktop je sada preporučena alatka za vizuelno istraživanje i izveštavanje, a Excel je i dalje široka alatka za duboku analitiku. Power BI usluga omogućava jednostavno objavljivanje kontrolnih tabli za Power BI izveštaje i Excel radne sveske, kao i omogućava korisnicima da analiziraju Power BI podatke u programu Excel. Svaka od ovih alatki je optimizovana za različite potrebe poslovnih analitičara, a zajedno, programski paket je namerno dizajniran za zajednički rad.

Listovi prikaza Power View koje su klijenti kreirali u programu Excel i dalje će podržavati Excel za računare, SharePoint sa SQL Server BI programski dodatak i SharePoint Online putem trenutne primene zasnovane na silverlight tehnologiji. Ova podrška obuhvata ispravke za bezbednosne probleme i glavne funkcionalne regresije bez jednostavnih privremenih rešenja. Pregledači koji podržavaju Silverlight navedeni su ovde.

S okviru ovog pristupa, Excel 2016 je uklonio podrazumevanu funkcionalnost koja je klijentima omogućila da dodaju Power View listove sa trake. Za one klijente koji izaberu da nastave da koriste Power View, koraci su dostupni za omogućavanje dodavanja novih Listova prikaza Power View.

U leto 2016. excel 2013 je ažuriran tako da se uskladi sa programom Excel 2016 uklanjanjem podrazumevane funkcionalnosti trake za dodavanje listova prikaza Power View u Excel radne sveske. Pored toga, dijalog Uvoz podataka u programima Excel 2013 i 2016 uklonio je opciju za kreiranje Power View izveštaja kada korisnici uvoze podatke u model podataka. Umetanje novog Power View lista povezaće ga sa podacima u modelu podataka kao što to radi danas.

Na osnovu povratnih informacija korisnika, verujemo da ovaj pristup pogađa dobar balans između podrške postojeće funkcionalnosti i sadržaja i podstiče korisnike da dobiju najbolje iskustvo u programu Power BI Desktop, namensku alatku za vizuelno istraživanje podataka i interaktivno izveštavanje.

Pored toga, Excel će nastaviti da inovativira utiske pri radu sa osnovnim grafikonima. Excel 2016 novi tipovi grafikona, uključujući vodopad, box i whisker, histogram, treemap i Microsoft 365 sada i klijenti imaju pristup levku. Radujemo se isporučivanju više grafikona i interaktivnosti koji omogućavaju klijentima da analiziraju i komuniciraju sa uticajem.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da potražite pomoć u Zajednicama.

Pogledajte više

Power BI Desktop podršku za uvoz programskog dodatka Power View

Vizuelizacija podataka uz Excel i Power BI

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×