Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Da biste podesili ili promenili opcije tabele u programu Word Outlook, kliknite desnim tasterom miša na tabelu i odaberite stavku Svojstva tabele.

Napomena: Ako želite da postavite svojstva za određeni red, kolonu ili ćeliju, kliknite na taj red, kolonu ili ćeliju pre nego što napravite promene u dijalogu Svojstva tabele.

U ovom članku

Svojstva tabele

Kartica "Tabela" u dijalogu "Svojstva tabele"

Izaberite karticu Tabela da biste primenili postavke na celu tabelu:

 • U okviruVeličina podesite ukupnu širinu tabele tako što će izabrati stavku Željena širina i odabrati veličinu. U polju Merenje u odaberite da li želite da izmerite širinu u incima ili procentu stranice.

 • U okviru Poravnavanjeodaberite da li želite da poravnate tabelu levo, po sredini ili desnoj strani stranice. Ako izaberete stavku Levo, možete da izaberete udaljenost uvlačenje u polju Uvlačenje sa leve strane.

 • U okviru Prelamanje tekstaizaberite stavku Oko ako želite da se tekst na stranici prelama oko tabele; Prelamanje teksta možete da učinite preciznijim tako što ćete kliknuti na dugme Pozicioniranje ,a zatim odazabrati opcije u dijalogu "Pozicioniranje tabele". Ako ne želite prelamanje teksta, izaberite nijedno.

 • Izaberite stavku Ivice i senčenja da biste promenili stil ivice, boju linije i širinu linije tabele.

 • Izaberite stavku Opcije da biste postavili još svojstava tabele, uključujući gornju i donju marginu ćelije, razmak između ćelija i automatsku veličinu sadržaja ćelije.

Vrh stranice

Svojstva reda

Row tab in the Table Properties dialog box

Prvo kliknite u red ili izaberite redove koje želite da promenite, kliknite desnim tasterom miša, odaberite stavku Svojstva tabele ,a zatim izaberite karticu Red.

 • U okviruVeličina podesite visinu reda tako što će izabrati stavku Željena visina i odabrati veličinu; Možete dodatno da suzite visinu tako što ćete izabrati opciju u polju Visina reda.

 • U okviruOpcije izaberite opcije za prelamanje redova po stranicama ili kreiranje redova zaglavlja.

 • Da biste prikazali trenutno izabrani red na vrhu kartice i da biste se išli između redova bez napuštanja dijaloga Svojstva tabele, izaberite stavku Prethodni red ili Sledeći red.

Vrh stranice

Svojstva kolone

Kartica "Kolona" u dijalogu "Svojstva tabele"

Prvo kliknite u kolonu ili izaberite kolone koje želite da promenite, kliknite desnim tasterom miša, odaberite stavku Svojstva tabele ,a zatim izaberite karticu Kolona.

 • U okviruVeličina podesite širinu kolone tako što će izabrati stavku Željena širina i odabrati veličinu. U polju Merenje u odaberite da li želite da izmerite širinu u incima ili procentu.

 • Da biste prikazali trenutno izabranu kolonu ili kolone na vrhu kartice i da biste se išli između kolona bez napuštanja dijaloga Svojstva tabele, izaberite stavku Prethodna kolona ili Sledeća kolona.

Vrh stranice

Svojstva ćelije

Cell tab in the Table Properties dialog box

Prvo kliknite u ćeliju koju želite da promenite, kliknite desnim tasterom miša, odaberite stavku Svojstva tabele ,a zatim izaberite karticu Ćelija.

 • U okviruVeličina podesite širinu ćelije tako što će izabrati stavku Željena širina i odabrati veličinu. U polju Merenje u odaberite da li želite da izmerite širinu u incima ili procentu.

 • U okviru Vertikalnoporavnavanje odaberite opciju poravnavanja za sadržaj ćelije –Vrh (podrazumevano poravnavanje), Centarili Dno.

 • Izaberite stavku Opcije da biste postavili još svojstava ćelija, uključujući gornje i donje margine ćelija, prelamanje teksta i opcije uklapanja.

Vrh stranice

Alternatini tekst

Kartica "Alternalni tekst" u dijalogu "Svojstva tabele"

Možete da napravite alternativni tekst za tabelu da biste pomogli osobama sa čitacima ekrana da razumeju sadržaj tabele.

 • U polje Opis unesite objašnjenje tabele.

 • U polje Naslov unesite kratak rezime tabele.

  Napomena:  Ako nemate složenu tabelu, obično ćete želeti da unesete tekst samo u polje Opis. Kada imate složen sadržaj za opis, popunjavanje polja Naslov je korisno, tako da čitanje kompletnog opisa nije neophodno, osim ako ne želite.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×