Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Podešavanje opcija audio-uređaja u programu Skype za posao

Saznajte kako da podesite i koristite slušalice, ugrađeni mikrofon i zvučnike na računaru ili neki drugi uređaj za Skype za posao zvuk. Da biste najbolji kvalitet zvuka tokom Skype za posao sastanka ili poziva, koristite optimizovan za Skype za posao audio uređaj. Kvalitet zvuka možete da testirate tako što ćete pratiti korake u odeljku Testiranje kvaliteta zvuka.

Pregledač ne podržava video.

Da biste koristili audio funkcije Skype za posao, računar mora da ima radni mikrofon i zvučnik. Ako nema ugrađenog mikrofona, morate da povežete spoljni mikrofon ili slušalice sa računarom.

Uzmite u obzir sve od sledećih trenutaka:

 • Spoljni mikrofon    Ako želite da koristite spoljni mikrofon, morate da ga podesite prema uputstvima u kasnijem članku.

 • Korišćenje internog mikrofona i zvučnika    Ako ćete koristiti samo interni mikrofon i zvučnike, i dalje je veoma važno da pratite korake u ovom članku.

 • Nisu neophodni    audio uređaji Nije neophodno da odaberete mikrofon koji će se koristiti Skype za posao jer može da se koristi samo sa zvučnicima – ili bez zvučnika. Možete odabrati da slušate samo, ili samo da koristite funkcije koje nisu audio.

 • Rešavanje problema    Ako pratite sve korake i nailazite na poteškoće, uverite se da ste pročitali odeljak Rešavanje problema i pratite odgovarajuću vezu za svoju verziju operativnog sistema Windows.

Napomena: Ako koristite operativni Skype za posao Windows 8.1, proverite da li ste upravljačke programe uređaja ažurirali na najnoviju verziju. Pogledajte preuzimanje i instaliranje upravljačkih programa za Windows 8.1.

Podešavanje uređaja

Napomena: Da biste se uverili da je željeni audio uređaj izabran svaki put kada Skype za posao, važno je da pratite sve korake u ovom odeljku.

 1. U glavnom Skype za posao prozoru kliknite na strelicu pored dugmeta Opcije i Dugme "Opcije" u glavnom prozoru programa Skype za posao.stavku Alatke > Postavke audio uređaja.

  Snimak ekrana koji prikazuje meni dugmeta "Opcije" sa izabranom stavkom "Postavke audio uređaja".

 2. U okviru Audiouređaj odaberite uređaj koji želite.

  Snimak ekrana koji prikazuje padaći meni audio uređaja u dijalogu "Postavke audio uređaja".

 3. Kliknite na zelenu strelicu pored zvučnika da biste čuli probni ton i prevucite klizač ako treba da podesite jačinu zvuka.

 4. Da biste testirali jačinu zvuka mikrofona, pričajte u njega nekoliko sekundi. Jačina zvuka je optimalna kada traka toka dostigne sredinu oblasti za testiranje. Prevucite klizač pored mikrofona da biste podesili jačinu zvuka mikrofona.

 5. Kliknite na dugme sa zelenom strelicom pored stavke Zvono da biste čuli uzorak zvona kada primite poziv, a zatim prevucite klizač da biste podesili jačinu zvuka zvona.

 6. Kliknite na dugme Proveri kvalitet zvuka i pratite uputstva da biste snimili kratku poruku i reprodukovali je. Podesite zvuk po potrebi. Imajte u obzir da ova opcija možda neće biti dostupna za vaš nalog.

 7. Ako imate više audio uređaja, možete izabrati da oba zvone kada primite poziv. U okviru Sekundarni zvuk zvona izaberite Takođe zvoni, a zatim izaberite dodatni uređaj.

  Takođe možete da izaberete opciju Ponovo uključi kada telefon zazvoni, što će automatski uključiti zvučnike ako su isključeni kada primite Skype za posao poziv.

 8. Izaberite Dozvoli reprodukciju stereo zvuka kada je dostupna da biste obezbedili da najbolji kvalitet zvuka bude dostupan tokom sastanka.

 9. Kliknite na dugme U redu kada završite.

Savet: Možete da izaberete različite uređaje za mikrofon i zvučnike u svakom odeljku. Ali da biste izbegli eho, najbolje je da koristite isti uređaj za oba. Ako morate da koristite različite uređaje, smanjite eho tako što ćete smanjiti jačinu zvuka zvučnika.

Ne vidite svoj audio uređaj?

Ako na listi ne vidite svoj uređaj, proverite da li je povezan direktno sa računarom. Zatim pažljivo pratite uputstva koja ste dodali uz uređaj da biste ga instalirali.

Da biste rešili probleme sa zvukom ili sa zvukom, isprobajte alatku za rešavanje problema sa zvukom, koja često može automatski da reši probleme sa zvukom. Da biste pokrenuli alatku za rešavanje problema, kliknite na dugme Start, otkucajte Rešavanjeproblema , a zatim sa liste izaberite stavku Rešavanje problema. Izaberite stavku Reprodukuj audio > Pokreni alatku za rešavanje problema.

alternativni tekst

Više detalja o rešavanju problema sa Windows zvukom možete da vidite u odeljku Rešavanje problema sa Windows zvukom.

Više slušalice sa slušalice ili izlaza

Da biste konfigurisali Windows za korišćenje više slušalice ili drugih audio izlaznih uređaja, pogledajte izlazni zvuk na više uređaja u operativnom sistemu Windows 10. 

Proveravanje kvaliteta zvuka

Pre nego što započnete Skype za posao sastanak ili poziv, uverite se da audio uređaj ispravno proizvodi zvukove. Imajte u obzir da provera kvaliteta poziva možda neće biti dostupna za vaš nalog.

 1. Na donjoj levoj strani glavnog prozora programa Skype za posao izaberite stavku Izaberi primarni uređaj.

  Snimak ekrana koji prikazuje meni "Izbor primarnog uređaja".

 2. Kliknite na dugme Proveri kvalitet zvuka i pratite uputstva da biste snimili kratku poruku i reprodukovali je.

 3. Ako niste zadovoljni kvalitetom zvuka, izaberite stavku Postavke audio uređaja da biste podesili mikrofon i zvučnike ili izaberite drugi uređaj.

Muting the microphone

Da biste prigušiti mikrofon tokom sastanka, kliknite na dugme Priguši. Kliknite ponovo na njega da biste ponovo ponovo otvorili mikrofon.

alternativni tekst

Rešavanje problema sa zvukom u Skype za posao

I dalje imate problema sa zvukom? Pogledajte rešavanje problema sa zvukom i video zapisom u programu Skype za posao.

Više informacija o opštim windows rešavanju problema sa zvukom potražite u odeljku Rešavanje problema sa Windows zvukom.

Važno: Ako audio uređaj nije naveden kada instalirate upravljačke programe, morate da instalirate softver za audio uređaj. Evo nekih saveta:

Takođe pogledajte

Rešavanje problema sa zvukom i video zapisom u usluzi Skype za posao

Podešavanje video uređaja za Skype za posao

Pokretanje spontanog sastanka u programu Skype za posao

Započinjanje Skype za posao konferencijskog poziva

Početak korišćenja programa Skype za posao za trenutne poruke i sastanke na mreži

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×