Podešavanje opcija statusa

Koristite opcije statusa da biste zadali kako će vaši kontakti videti vaš status u komunikacionom softveru Microsoft Lync 2010.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje opcija statusa

Podešavanje opcija za promene statusa „Neaktivan“ i „Nisam tu“

Navođenje osoba koje mogu videti status prisutnosti

Otvaranje opcija statusa

Iz glavnog prozora programa Lync opcije statusa možete da otvorite na jedan od dva načina:

  • Kliknite na dugme Opcije i zatim izaberite Status.

  • Pored dugmeta Opcije kliknite na strelicu Prikaži meni, izaberite stavku Alatke, kliknite na dugme Opcije i na kraju izaberite stavku Status.

Vrh stranice

Podešavanje opcija za promene statusa „Neaktivan“ i „Nisam tu“

Ako neko vreme niste koristili računar, Lync 2010 automatski menja vaš status. Ako niste pomerali miša ni kucali na tastaturi tokom zadatog perioda, Lync prikazuje žuti indikator statusa i reč „Neaktivan“. Nakon što je status određeno vreme „Neaktivan“, Lync će nastaviti da prikazuje žuti indikator statusa i reči „Nisam tu“. Pet minuta je podrazumevani period za ove opcije, ali možete navesti i duži period.

  1. Otvorite opcije statusa i pored stavke Prikaži me sa statusom „Neaktivan" kad računar provede u stanju mirovanja sledeći broj minuta kliknite na strelicu nagore ili na strelicu nadole da biste naveli koliko dugo Lync treba da sačeka pre nego što promeni status u „Neaktivan“. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti je 360 minuta.

  1. Pored stavke Prikaži da „Nisam tu“ kada je moj status „Neaktivan“ ovoliko minuta kliknite na strelicu nagore ili na strelicu nadole da biste naveli koliko dugo Lync treba da sačeka pre nego što promeni vaš status u „Nisam tu“. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti je 360 minuta.

Vrh stranice

Navođenje osoba koje mogu videti status prisutnosti

Svako osim blokiranih kontakata podrazumevano može da vidi vaš status prisutnosti. Ovo možete da promenite tako što ćete otvoriti opcije statusa i odabrati neku od sledećih opcija:

  • Želim da svi mogu da vide moju prisutnost bez obzira na postavke sistema (zameni podrazumevane postavke)

  • Želim da administratori sistema odluče – trenutno svi mogu da vide moju prisutnost, ali ovo se može promeniti kasnije

Vaša organizacija je možda omogućila režim rada programa Lync sa zaštitom privatnosti. Ako jeste, umesto prethodnih opcija videćete sledeće. Možete da ih koristite da biste izabrali želite li da ograničite vidljivost informacija o prisutnosti tako da mogu da ih vide samo osobe koje ste dodali na listu kontakata:

  • Želim da svi mogu da vide moju prisutnost

  • Želim da samo osobe na mom spisku kontakata vide moju prisutnost

Napomena: Statusi prisutnosti u programu Lync su unapred postavljeni i ne mogu da se prilagođavaju ili dodaju. Ako kontaktima želite da pružite više informacija o tome gde ste ili šta radite, možete da napišete ličnu napomenu na vrhu glavnog prozora programa Lync.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×